Reclamefilm laten maken

‘Goeiemoggel!’ KPN (2007)

‘Jij kan echt niet voetballen, hè Pieter?’ Calvé Pindakaas (2010)

‘Tsja, wie had dat gedacht? Van een X5 naar Lijn 5.’ Telfort (2012)

Klassieke reclames. Zo sterk, dat we de namen van de adverteerders waarschijnlijk niet eens hoefden te noemen. Je kent ze nog steeds. Dát is de kracht van reclame.

Wat is een promotiefilm?

Met een reclamefilm vergroot je je naamsbekendheid of je spoort mensen aan om actie te ondernemen, zoals het kopen van je nieuwe product. Reclame duurt niet lang (20-60 seconden) en heeft meestal een concrete boodschap.

Vroeger maakten alleen de allergrootste bedrijven reclames. Die tijd is voorbij. Je hebt tegenwoordig de keuze om een commercial op tv uit te zenden of via internet. Die tweede optie wordt steeds populairder (en is een stuk goedkoper).

Alhoewel we onze ideeën niet standaard langs de AIDA-meetlat leggen, begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om vanaf de eerste seconde de aandacht te trekken. Verlangen te creëren. En de kijker over te halen om actie te ondernemen.

Wat vertel je in een promotiefilm?

Die vraag kunnen we het beste beantwoorden aan de hand van 3 voorbeelden.

Laten we beginnen met Centraal Beheer Achmea. Zonder hun naam te noemen vertellen ze verhalen van mensen die in de problemen zijn gekomen, zoals in hun nieuwste commercial. Rapper Young D scoort een platencontract en koopt een peperdure Bentley, waar hij maar even van kan genieten. Even Apeldoorn bellen…

Wat zijn de voordelen van een promotiefilm?

  • een promotiefilm creëert een unieke beleving
  • een promotiefilm vergroot je naamsbekendheid
  • een promotiefilm zet klanten aan tot actie
  • een promotiefilm met een goed verhaal wordt goed onthouden (veel beter dan tekst)

Wil je een promotiefilm laten maken?

Leuk om te horen! Laten we eens een aantal ideeën bespreken. Bij jou op kantoor of bij ons. Zonder verplichtingen. Mét een kop koffie.

Bel/app me op 06 18 86 93 31, stuur een mail naar stefan@fideo.nl of klik hier.

null