Aftermovie
maken

Aftermovie maken als ultieme
terugblik op je evenement.

Aftermovie maken als ultieme terugblik op je evenement

Stel je vraag aan Stefan

Heb je een vraag? Of behoefte aan advies? Bel of mail met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.

Waarom wil je een aftermovie maken?

Je hebt binnenkort een evenement. Je hebt aan alles gedacht om de verwachtingen van bezoekers waar te maken. Wat kun je na afloop doen om ze op een positieve manier te verrassen? Een aftermovie maken!

Wat zou je ervan vinden als je over iets beschikt om bezoekers die dag te laten herbeleven? Een ultieme terugblik. Om positieve herinneringen (en kennis en inspiratie) in hun geheugen te griffen?

Iets waar bezoekers zo enthousiast over zijn, dat ze het spontaan delen op social media. Maar ook met collega’s, vrienden en familie.

Iets wat je ook kunt laten zien aan de thuisblijvers. Die zullen denken: shit! Dat ik hier niet bij ben geweest! De volgende keer kom ik zeker.

Enthousiast? Laat ons je helpen met een aftermovie maken. Een film die je meteen na het evenement kunt delen. Maar ook kunt inzetten op social media ter promotie van de volgende editie. Da’s efficiënt en effectief, want hiermee vergroot je je naamsbekendheid en trek je de volgende keer nog meer bezoekers.

Hieronder nog een paar voorbeelden van aftermovies die we hebben gemaakt voor Beyuna en provincie Overijssel:

een luxe, tweedaagse relatiedag
Keniaanse hardlopers op bezoek bij Overijsselse boeren
een hackathon om oplossingen te bedenken voor leegstaande boerderijen

GRATIS STRATEGIESESSIE

Welke video’s adviseren wij jou om te maken? En hoe verspreid je deze video’s om je doel en doelgroep te bereiken? Ontdek het in een gratis strategiesessie met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.

Aftermovie
Bekijk de aftermovie van de 2 Day College van Beyuna.
Aftermovie
Bekijk de aftermovie van de VAB-athon van provincie Overijssel.

Voordelen van een aftermovie

Een aftermovie laten maken heeft een paar grote voordelen:

  • Een after movie is een positieve verrassing voor alle bezoekers. Het is de ultieme terugblik en laat ze jouw evenement herbeleven.
  • Een after movie wakkert bij ‘thuisblijvers’ urgentie aan: shit! Hier had ik bij moeten zijn. De volgende keer kom ik zeker.
  • Een after movie is een mooie gelegenheid om partners en sponsoren te bedanken voor een succesvolle samenwerking.
  • Een after movie is een video, en video is de populairste vorm van content om te delen met vrienden en familie.
  • Een after movie heeft een dubbelfunctie en kun je ook inzetten als promotiefilm. Effectief voor je naamsbekendheid én omzet.

Wil je meer weten over de kracht van videomarketing? Bekijk dan eens het jaarlijkse onderzoek van Wyzowl.

Werkwijze waarmee we je aftermovie maken

Een aftermovie maken waarmee jij geweldige resultaten bereikt: hoe doen we dat? Hieronder lees je meer over onze werkwijze.

1

1 Aftermovie bedenken

Het maken van een aftermovie begint met een goed en gewaagd idee. Tijdens een creatieve sessie bedenken we samen hoe we je bezoekers positief gaan verrassen. Het beste idee delen we met je in een scenario.

2

2 Aftermovie voorbereiden

De volgende stap is het voorbereiden van de draaidag. We regelen alle spullen, stemmen het draaiboek met je af en laten (als het relevant is) de voice-over inspreken door een stemacteur. Ook bepalen we hoe we aan bezoekers toestemming vragen om hen te filmen (AVG).

3

3 Aftermovie filmen

We beschikken over een grote range aan apparatuur waarmee we het hele evenement kunnen coveren. Luchtopnames maken met een drone? Livestreamen op social media? Kan allemaal. Als je graag een paar interviews met sprekers en bezoekers wilt, nemen wij die voor je af.

4

4 After movie monteren

Wil je op de dag zelf al een after movie? Dat kan met een same day edit. Dan monteren we op locatie of meteen als we thuiskomen. De definitieve versie ontvang je in alle gewenste afmetingen en formaten. Handig, want op deze manier deel je je aftermovie op alle socials in de meest optimale vorm.

5

5 After movie verspreiden

Je ontvangt je aftermovie met ondertiteling, thumbnail, titel, tekst en hashtags. Hierdoor valt je aftermovie niet alleen op, hij is online ook nog eens goed vindbaar (SEO).

Samenwerken?

Interesse om met ons samen te werken? Te gek! Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

Deel je uitdaging

Waarom een aftermovie laten maken door Fideo?

Wij helpen je graag om je bezoekers na afloop positief te verrassen. Maar waarom zou je je aftermovie laten maken door Fideo?

👉 Een doordachte, doelgerichte manier van video’s maken
Wij helpen je om geweldige resultaten te behalen, met video marketing. We zijn dan ook geen videoproductiebedrijf, maar een bureau voor videomarketing. Welk doel jij wilt bereiken, is het uitgangspunt bij alles wat wij voor je doen.

👉 Opvallende, gewaagde, out of the box ideeën
Wij bezitten de creativiteit om samen met jou opvallende, gewaagde en out of the box ideeën te bedenken. Met die ideeën valt je aftermovie op én behaal je je doelen.

👉 Altijd en overal samenwerken via de cloud
We kunnen altijd en overal met elkaar samenwerken, want al onze bestanden staan in de cloud. Documenten staan in Google Drive. De tussentijdse versies van de aftermovie staan op Vimeo. En de definitieve versie ontvang je via WeTransfer.

Mensen zijn 2x zo snel geneigd om een video met vrienden te delen dan alle andere vormen van content
Wyzowl – Video Marketing Statistics 2020

👉 Je aftermovie is online goed vindbaar
We verwerken in de titel van je aftermovie, maar ook in de beschrijving relevante zoektermen. Bovendien voegen we standaard ondertiteling toe. Hierdoor weet Google waar de video over gaat en is ie online goed vindbaar.

👉 Je aftermovie is ready to publish
Je ontvangt je aftermovie met een thumbnail, titel, tekst en tags. Bij het uploaden in bijvoorbeeld YouTube of Vimeo, hoef je die dingen alleen maar te kopiëren en plakken. Wil je het uploaden helemaal aan ons overlaten? Geen probleem, doen we voor je.

Je kunt een aftermovie laten maken, maar je kunt het ook zelf doen. Lees meer over onze Fideo Academy.

Aftermovie maken?

Neem contact op en vertel ons meer over jouw evenement