“Volle snelheid over het water”

Provincie Overijssel
De zoektocht naar een scheepvaartmeester
HR film
Bekijk de video hier!

De uitdaging

De Provincie Overijssel was op zoek naar een scheepvaartmeester. Een lastig te vullen vacature. Scheepvaartmeesters zijn schaars en het is een beroep voor de specifieke liefhebber. Er zijn genoeg kandidaten met passie voor de scheepvaart, maar zij zijn niet allemaal in staat de diverse facetten van het beroep uit te voeren. Zoals de handhaving of het zoeken naar vermiste mensen, dat moet je wel liggen. Hoe gaan we met onze video de juiste kandidaten bereiken?

Ons inzicht

Eigenlijk is het heel simpel: om het doel van de Provincie te behalen moeten we de juiste mensen aanspreken. De mensen met passie voor de scheepvaart. Daarom hebben we een van de huidige scheepvaartmeesters, Wouter, geïnterviewd. Ongeveer een jaar geleden besloot hij zijn kantoorbaan om te ruilen voor een carrière als scheepvaartmeester. Hij was het werk achter het bureau zat. Hij wilde het water op. Toen we dat hoorden wisten we: daar zit het verhaal.

Onze oplossing

We doken in het verhaal van Wouter, de scheepvaartmeester. Hij vertelde dat hij van jongs af aan al elk weekend, elke vakantie op het water te vinden was. Hoe hij zijn kantoorbaan inwisselde voor de kapiteinsstoel, en genoot van de natuur om zich heen, de snelheid van de speedboat, de verantwoordelijkheid van het veilig houden van de vaarwegen. Die passie en overtuiging, die hebben we hem in de video laten vertellen. Door indrukwekkende beelden bij zijn woorden te voegen, hadden we al snel een video die de essentie van het scheepvaartmeester zijn pakt: passie voor het water en de variatie van het werk.

Het resultaat

Een aantal weken nadat de video ingezet is, waren er al reacties op de vacature voor scheepvaartmeester bij de Provincie Overijssel. Nagenoeg alle kandidaten gaven aan door het filmpje een goed beeld van de vacature gekregen te hebben en dat deze sterk bijdroeg aan hun motivatie om te solliciteren. Een uitdagende film en een resultaat waar we trots op zijn. We krijgen bijna zin om zelf het water op te gaan.

Zou jij ook wel zo’n film willen?

NEEM CONTACT OP Dan kunnen we je helpen!