STAGE: talentvolle cameraman / editor

Wil jij werken bij een jong en innovatief filmbedrijf?

Waar je jezelf kunt ontwikkelen, en werkt voor het snelst groeiende bedrijf van Overijssel en het bekendste koffiemerk van Nederland? Lees dan verder!

Je belangrijkste taak is het maken van prachtige producties. Jij laat de kijker versteld staan en vertelt verhalen op de meest meeslepende manier.

Ondanks dat jij je vooral hier mee bezig houdt, kun je bij ons meer leren dan dat. Bij Fideo doen we namelijk meer dan alleen films maken – we zijn een videomarketingbureau. Dat betekent dat over elke film van tevoren eerst heel goed is nagedacht: wat gaan we vertellen? Wat is het doel van de film? Hoe gaan we dat doel halen? Hier kun jij in meedenken.

Hoe is het om te werken bij Fideo?

Op kantoor is het ‘s ochtends meestal stil. ‘Stil werken’ noemen we dat. Op die manier kun je lekker geconcentreerd aan het werk en flink wat meters maken. Je stoort je collega’s alleen in geval van nood… of als je trakteert op taart. Tussen 12.00-13.00 uur lunchen we samen in de lunchruimte. Boodschappen worden iedere dag bezorgd door Superbuddy, dus laat je broodtrommel maar thuis.

’s Middags is de sfeer een stuk losser. Je werkt rustig verder, brainstormt met Menno (de regisseur) en Alexandar (de scenarioschrijver) voor een nieuwe film en treft voorbereidingen voor de draaidag van morgen.

Twee à drie keer per week hebben we een draaidag. Jij bent de rechterhand van Menno en onze cameraman/-vrouw. Je filmt met een Panasonic GH5, Canon C200-camera, Carl Zeiss-lenzen, een gemotoriseerde slider, een gemotoriseerde stabilizer en rijdt rond op een hoverboard (als je durft). Daarnaast assisteer je bij licht en geluid.

Wat vinden we héél belangrijk?

We vinden het héél belangrijk dat je Adobe Première Pro heel goed beheerst, maar ook overweg kunt met Adobe After Effects, Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. Heb je ook nog eens ervaring met animeren en de apparatuur van Canon en DJI? Super!

Wat vinden we nog meer belangrijk?

 • je hebt een passie voor films maken
 • je hebt een passie voor verhalen vertellen (storytelling)
 • je volgt een filmopleiding (mbo/hbo) en zit in het derde/vierde jaar
 • je bent creatief en denkt met ons mee
 • je bent flexibel (geen 9-tot-5-mentaliteit)
 • je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • je hebt een rijbewijs (B) (pre)

Wat hebben wij in de aanbieding?

 • een inspirerende werkplek in hartje Zwolle
 • een team van gekke, creatieve en ambitieuze collega’s
 • een onvergetelijk bedrijfsuitje
 • de lekkerste lunches
 • de nieuwste gadgets
 • state-of-the-art apparatuur (Carl Zeiss-lenzen)
 • kans op een baan (!)

Wie zijn we?

Hoe vertellen we een verhaal op zo’n manier dat de kijker direct de film ingezogen wordt en tot de laatste seconde kijkt? Die vraag houdt ons iedere productie bezig. We zijn een jong en creatief bedrijf en blinken uit in cinematografische beelden en het vertellen van een ijzersterk verhaal.

Ons team bestaat uit allerlei specialisten, zoals een regisseur, cameraman, scenarioschrijver en animator. Naast films maken we ook animaties. En dat doen we voor de leukste klanten, variërend van mkb’ers tot hele grote bedrijven.

Ben jij onze nieuwe stagiair(e)?

We kunnen niet wachten tot we onze nieuwe stagiair(e) in de armen mogen sluiten. Kun jij ook niet wachten om bij ons stage te lopen? Stuur dan je cv, motivatie en portfolio vóór 7 januari 2019 naar ikwilwerkenbij@fideo.nl.

Sollicitatieprocedure

Een overzicht van alle 5 stappen

Stap 1: solliciteer
Stap 2: uitnodiging
Stap 3: het eerste gesprek
Stap 4: wikken en wegen
Stap 5: eerste werkdag
Je stuurt je cv, motivatie en portfolio vóór 7 januari 2019 naar ikwilwerkenbij@fideo.nl. Hebben wij de sollicitatie gekregen, dan sturen we een bevestiging.
Als wij onder de indruk zijn van je CV, motivatie en portfolio, dan ontvang je een uitnodiging. Ben je het helaas niet geworden, dan laten we dat ook weten.
De eerste officiële kennismaking. Spannend! We willen graag weten wie je bent, waar je hart sneller van gaat kloppen, maar stellen ook een paar lastige vragen.
Na het eerste gesprek gaan we wikken en wegen: word jij onze nieuwe stagiair(e)? Je hoort binnen een paar dagen van ons.
Heb jij het verlossende telefoontje gekregen? Gefeliciteerd! Je gaat 20 onvergetelijke en leerzame weken tegemoet.