Helaas! Deze vacature is al vervuld. Kijk snel tussen onze andere vacatures of hier iets voor je tussen staat.

VACATURE: 2D/3D animator (minimaal 8 uur per week)

Wil jij werken bij een videoproductiebedrijf in Zwolle?

Waar talentvolle en ambitieuze jonge mensen rondlopen? Waar alle software, camera-, licht- en geluidsapparatuur aanwezig is om video’s en animatie’s te maken van een heel hoog niveau? Een plek waar we elkaar uitdagen om iedere dag beter te worden in film, animatie en storytelling? Lees dan verder.

Je belangrijkste taak als 2D/3D animator bij Fideo is de huisstijl van een klant vertalen naar filmelementen en het maken van animatiefilms. Jij laat de kijker versteld staan met hele hoge kwaliteit animaties. Je beseft ook dat mooie bewegingen alleen niet genoeg zijn. In eerste instantie draait het om de inhoud. Je bent dan ook in staat om verhalen te vertellen op de meest meeslepende manier.

Hoe is het om te werken bij Fideo?

Om 9.00 uur begint de dag met de daily stand-up meeting. In 15 minuten geeft iedereen antwoord op wat heb ik gisteren gedaanwat ga ik vandaag doen en welke hindernissen verwacht ik onderweg tegen te komen? Hierna gaat iedereen aan de slag. Tot 12.00 uur proberen we elkaar niet te storen om creatief en geconcentreerd te kunnen werken.

Om 12.00 uur is het tijd voor lekker eten. Laat je lunchbox maar thuis, want het eten wordt iedere dag door ons verzorgd. Zo weten we zeker dat jij een beetje gezond eet ;-). Tijdens de lunch zitten we zelden stil. We wandelen door de stad, spelen een potje frisbee of vliegen rond met onze drone.

’s Middags is de sfeer iets relaxter. Je brainstormt bijvoorbeeld met Menno (regisseur) en Alexandar (scenarioschrijver) over een nieuwe animatiefilm en werkt door aan de lopende projecten.

Hoe is het nou écht om bij ons te werken?

‘Ik werk nu al ruim 2,5 jaar met veel plezier bij Fideo. Het werk is enorm divers en elke dag is weer anders dan de dag ervoor. Gedurende dag wordt er hard gewerkt, maar er is altijd ruimte voor goede humor en een gezellig praatje. Het team bestaat uit ambitieuze filmfanaten. Dit motiveert je keer op keer weer om net dat extra stapje te zetten en van elke productie een topproductie te maken!’ – Milan Captein

Wat vinden we héél belangrijk?

Wij vinden het héél belangrijk dat je iedere dag een hoog niveau haalt en na iedere film de lat iets hoger legt. Je bent nieuwsgierig en verdiept je in nieuwste animatie- & after effects technieken, ontwikkelingen en vertelvormen. We hopen stiekem dat je zo’n hoge kwaliteit levert dat je ons naar een hoger niveau tilt. Daarnaast beheers je alle animatietechnieken perfect en haal je het maximale eruit.

Wat vinden we nog meer belangrijk?

 • je bent specialist in after effects
 • je bent een baas in animeren
 • je hebt een passie voor het maken video’s en animatie’s
 • je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar (als dit van beide kanten goed bevalt kunnen we het later uitbreiden)
 • je hebt ervaring in het maken van commerciële producties
 • je bent creatief en ook betrokken bij de pre-productie
 • je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • je woont in (de buurt van) Zwolle (pre)

Wat hebben wij in de aanbieding?

 • een afwisselende baan bij een jong en creatief filmbedrijf
 • dienstverband in overleg (freelance ook mogelijk)
 • je eigen werkplek die je volledig naar eigen wens mag inrichten
 • een team van creatieve, gezellige en ambitieuze collega’s
 • een goed salaris (inclusief reiskostenvergoeding)
 • een cursus storytelling (en andere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen)
 • een inspirerende werkplek in hartje Zwolle
 • borrels en bedrijfsuitjes
 • lekkere en gezonde lunches

Wie zijn we?

Hoe vertellen we een verhaal op zo’n manier dat de kijker direct de film ingezogen wordt en tot de laatste seconde kijkt? Die vraag houdt ons iedere productie bezig. We zijn een jong en creatief bedrijf en blinken uit in cinematografische beelden en het vertellen van een ijzersterk verhaal.

Ons team bestaat uit allerlei specialisten, zoals een regisseur, cameraman, scenarioschrijver en projectmanager. Naast films maken we ook animaties. Dat doen we voor de leukste klanten, van overheid tot onderwijs tot hele grote (internationale) bedrijven.

Ben jij onze nieuwe 2D/3D animator?

We kunnen niet wachten om met onze nieuwe collega samen te werken. Kun jij ook niet wachten om met ons aan de slag te gaan? Stuur dan je cv, motivatie en portfolio vóór vrijdag 4 augustus naar ikwilwerkenbij@fideo.nl.

Sollicitatieprocedure

Een overzicht van alle 7 stappen

Stap 1: solliciteer
Stap 2: even bellen
Stap 3: het eerste gesprek
Stap 4: het tweede gesprek
Stap 5: twee-dagen-test
Stap 6: contractvoorstel
Stap 7: je eerste werkdag
Je stuurt je cv, motivatie en portfolio vóór vrijdag 4 augustus naar ikwilwerkenbij@fideo.nl. Hebben wij de sollicitatie gekregen, dan sturen we je een bevestiging.
We nemen telefonisch contact met je op. Zo kunnen we alvast even kennismaken en een aantal vragen aan elkaar stellen.
De eerste officiële kennismaking. Spannend! We willen graag weten wie je bent, maar stellen ook een paar lastige vragen. Je hebt het eerste gesprek met één van de mede-eigenaren van Fideo.
In het tweede gesprek heb je een ontmoeting met de zwaarst mogelijke delegatie. Je zit aan tafel met alle mede-eigenaren: Stefan, Menno en Alexandar.
Wauw! Je bent er bijna. Tijdens de twee-dagen-test heb je twee dagen de tijd om ons te laten zien wat je in huis hebt. Je gaat een dag een deel van een animatiefilm maken en een dag de huisstijl van een klant vertalen naar een logo-animatie en naambalk. Onder het genot van Coca Cola, popcorn en M&M’s laat je ons aan het einde van de tweede dag het resultaat zien.
Neem je gouden pen maar alvast mee, want we doen je een niet te weigeren aanbod.
Gefeliciteerd met je nieuwe baan! We zijn héél blij met je komst. Laten we het gelijk vieren met een lunch of diner. Zo leren de andere teamleden je ook beter kennen.