Helaas! Deze vacature is al vervuld. Kijk snel tussen onze andere vacatures of hier iets voor je tussen staat.

VACATURE: talentvolle filmmaker met ervaring (24-40 uur per week)

Wil jij werken bij een videoproductiebedrijf in Zwolle?

Waar talentvolle en ambitieuze jonge mensen rondlopen? Waar alle camera-, licht- en geluidsapparatuur aanwezig is om video’s te maken van een heel hoog niveau? Een plek waar we elkaar uitdagen om iedere dag beter te worden in film, animatie en storytelling? Lees dan verder.

Je belangrijkste taak als filmmaker bij Fideo is het maken van prachtige producties. Jij laat de kijker versteld staan met hele hoge kwaliteit beelden. Je beseft ook dat mooie beelden alleen niet genoeg zijn. In eerste instantie draait het om de inhoud. Je bent dan ook in staat om verhalen te vertellen op de meest meeslepende manier.

Hoe is het om te werken bij Fideo?

Als cameraman reis je van hot naar her. Bepakt met de nieuwste filmgear reis je het hele land door om het verhaal van de klant te vertalen naar een schitterende film.

Wanneer je niet op pad bent, begint om 9.00 uur de daily stand-up meeting. In 15 minuten geeft iedereen antwoord op wat heb ik gisteren gedaan, wat ga ik vandaag doen en welke hindernissen verwacht ik onderweg tegen te komen? Hierna gaat iedereen aan de slag. Tot 12.00 uur proberen we elkaar niet te storen om creatief en geconcentreerd te kunnen werken.

Om 12.00 uur is het tijd voor lekker eten. Laat je lunchbox maar thuis, want het eten wordt iedere dag door ons verzorgd. Zo weten we zeker dat jij een beetje gezond eet ;-) Tijdens de lunch zitten we zelden stil. We wandelen door de stad, spelen een potje frisbee of vliegen rond met onze drone.

’s Middags is de sfeer iets relaxter. Je brainstormt bijvoorbeeld met Menno (regisseur) en Alexandar (scenarioschrijver) over een nieuwe film en treft voorbereidingen voor de draaidag van morgen.

Twee à drie keer per week hebben we een draaidag. Je werkt vaak samen met een van onze regisseurs of gaat helemaal zelfstandig op pad.

Tijdens een draaidag beschik je over Black Magic 4K camera’s, Panasonic GH5’s, Carl Zeiss-lenzen, een gemotoriseerde slider, een gemotoriseerde stabilizer, een hoverboard, een drone en professionele licht- en geluidsapparatuur.

Hoe is het nou écht om bij ons te werken?

‘Ik werk nu al ruim 2,5 jaar met veel plezier bij Fideo. Het werk is enorm divers en elke dag is weer anders dan de dag ervoor. Gedurende dag wordt er hard gewerkt, maar er is altijd ruimte voor goede humor en een gezellig praatje. Het team bestaat uit ambitieuze filmfanaten. Dit motiveert je keer op keer weer om net dat extra stapje te zetten en van elke productie een topproductie te maken!’ – Milan Captein

Wat vinden we héél belangrijk?

Wij vinden het héél belangrijk dat je iedere dag een hoog niveau haalt en na iedere film de lat iets hoger legt. Je bent nieuwsgierig en verdiept je in nieuwe apparatuur, ontwikkelingen en vertelvormen. We hopen stiekem dat je zo’n hoge kwaliteit levert dat je ons naar een hoger niveau tilt. Daarnaast beheers je alle camera-, licht- en geluidsapparatuur perfect en haalt het maximale eruit.

Wat vinden we nog meer belangrijk?

 • je hebt een passie voor het maken video’s
 • je hebt een passie voor het vertellen van verhalen (storytelling)
 • je hebt 4 jaar ervaring in het maken van commerciële producties
 • je beschikt over mbo- of hbo-werk- en -denkniveau
 • je hebt een visie op videomarketing
 • je bent communicatief sterk
 • je bent creatief en ook betrokken bij de pre-productie
 • je bent flexibel (geen 9-tot-5-mentaliteit)
 • je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • je hebt een rijbewijs (B)
 • je woont in (de buurt van) Zwolle (pre)
 • je monteert in Adobe Première Pro

Wat hebben wij in de aanbieding?

 • een afwisselende baan bij een jong en creatief filmbedrijf
 • een team van creatieve, gezellige en ambitieuze collega’s
 • een goed salaris (inclusief reiskostenvergoeding)
 • een cursus storytelling (en andere mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen)
 • een inspirerende werkplek in hartje Zwolle
 • de nieuwste gadgets
 • innovatieve (film)apparatuur
 • borrels en bedrijfsuitjes
 • lekkere en gezonde lunches

Wie zijn we?

Hoe vertellen we een verhaal op zo’n manier dat de kijker direct de film ingezogen wordt en tot de laatste seconde kijkt? Die vraag houdt ons iedere productie bezig. We zijn een jong en creatief bedrijf en blinken uit in cinematografische beelden en het vertellen van een ijzersterk verhaal.

Ons team bestaat uit allerlei specialisten, zoals een regisseur, cameraman, scenarioschrijver en projectmanager. Naast films maken we ook animaties. Dat doen we voor de leukste klanten, van overheid tot onderwijs tot hele grote (internationale) bedrijven.

Ben jij onze nieuwe filmmaker?

We kunnen niet wachten om met onze nieuwe collega samen te werken. Kun jij ook niet wachten om met ons aan de slag te gaan? Stuur dan je cv, motivatie en portfolio naar ikwilwerkenbij@fideo.nl.

Sollicitatieprocedure

Een overzicht van alle 7 stappen

Stap 1: solliciteer
Stap 2: even bellen
Stap 3: het eerste gesprek
Stap 4: het tweede gesprek
Stap 5: drie-dagen-test
Stap 6: contractvoorstel
Stap 7: je eerste werkdag
Je stuurt je cv, motivatie en portfolio naar ikwilwerkenbij@fideo.nl. Hebben wij de sollicitatie gekregen, dan sturen we je een bevestiging.
We nemen telefonisch contact met je op. Zo kunnen we alvast even kennismaken en een aantal vragen aan elkaar stellen.
De eerste officiële kennismaking. Spannend! We willen graag weten wie je bent, maar stellen ook een paar lastige vragen. Je hebt het eerste gesprek met één van de mede-eigenaren van Fideo.
In het tweede gesprek heb je een ontmoeting met de zwaarst mogelijke delegatie. Je zit aan tafel met alle mede-eigenaren: Stefan, Menno en Alexandar.
Wauw! Je bent er bijna. Tijdens de drie-dagen-test heb je drie dagen de tijd om ons te laten zien wat je in huis hebt. Je gaat één dag filmen en twee dagen monteren. Onder het genot van Coca Cola, popcorn en M&M’s laat je ons aan het einde van de derde dag het resultaat zien.
Neem je gouden pen maar alvast mee, want we doen je een niet te weigeren aanbod.
Gefeliciteerd met je nieuwe baan! We zijn héél blij met je komst. Laten we het gelijk vieren met een lunch of diner. Zo leren de andere teamleden je ook beter kennen.