hier komt alles samen

Opleidingsfilms EN TESTIMONIALS
VOOR TIENTALLEN OPLEIDINGEN

Onze samenwerking met Hogeschool Utrecht is vooral gefocust op het maken van nieuwe video’s en testimonials voor opleidingen. Want bijna alle 85 (!) HBO-bachelor opleidingen waren toe aan een nieuwe landingspagina. De lesstof verandert, het curriculum verandert, de wereld verandert en de opleidingen veranderen onvermijdelijk mee.

Dus moesten er frisse, nieuwe opleidingsfilms komen.

Waarin de studenten open vertellen, we zien en voelen hoe het er op de HU aantoe gaat, en nieuwe studenten helemaal enthousiast worden gemaakt.

De uitdaging

Veel van de opleidingen hadden oude opleidingsvideo’s op hun landingspagina staan. Die waren niet meer up-to-date en te lang. En dat gebeurt gemakkelijk, want er is een heleboel te vertellen over zo’n opleiding, het campus en studentenstad Utrecht.

Om te zorgen dat wij kortere, energieke video’s maken die de doelgroep aanspreken en de opleiding goed vangt, ontwikkelden we een format.

De oplossing

Een format gebruiken we als creatief template waarin de video in een logisch begin, midden en eind is opgebouwd. Een tiental interviewvragen voor de studenten zijn daarin meegenomen, met gewenste antwoorden en wat we op de draaidag kunnen filmen. Of het nu HBO Rechten, Chemie of Werktuigbouwkunde is, we kijken wat de aantrekkingskracht en de uitdagingen van de opleiding zijn, en passen dat toe op het format.

Daarmee gaan we voorbereid naar de hogeschool toe en filmen we met de studenten een hele dag. Dat begint met interviews (en bloopers, het is toch even opwarmen), samen lunchen en een middag toffe beelden maken over het hele campus.

Zo zorgen we ervoor dat de belangrijkste punten bij elke opleiding worden aangekaart en dat de video de sfeer van de opleiding overbrengt. Omdat we bij elke opleiding vanuit dezelfde basis beginnen, zorgen we ervoor dat de video’s altijd herkenbaar HU uitstralen. Die look en feel hebben we in samenwerking met de HU opgebouwd en is terug te zien in cameravoering, vormgeving en thumbnails.

De inhoud van de opleidingsvideo en de losse testimonials komt volledig uit het interview met de studenten. Het zijn hun ervaringen, hun kijk op de studie, medestudenten, docenten, het campus, wat potentiële studenten willen horen. Dus laten we ze authentiek vertellen over hun favoriete vakken of docenten, waar hun passies liggen en waar zij van dromen.

Elke opleiding is uniek en elke opleidingsfilm dus ook – bekijk links op beeld of hieronder opleidingsfilms en testimonials van enthousiaste studenten. Misschien wil je er haast zelf weer van gaan studeren.

YOUTUBE THUMBNAILS

HOE ZET JE JEZELF OP DE KAART?

Deel je uitdaging en ontvang gratis advies over videomarketing