Bureau voor videomarketing

OVER FIDEO
WIJ HELPEN JOU OM GEWELDIGE RESULTATEN TE BEREIKEN, MET VIDEOMARKETING

Maak kennis met Stefan

Ik ben Stefan, videostrateeg en mede-eigenaar van Fideo. Heb je een vraag? Of behoefte aan advies? Neem dan even contact met me op.

Al 10 jaar lang helpen wij bedrijven en organisaties om hun doelen te behalen. Of het nou meer naamsbekendheid is, meer sales, het aantrekken van nieuw personeel of iets op zo’n manier uitleggen dat zelfs je 8-jarige buurmeisje het begrijpt.

Wat we ook doen, bewegend beeld is altijd het uitgangspunt. Want we lezen en luisteren veel, maar we kijken nog het meest.

Binnen contentmarketing is online video publieksfavoriet. Gemiddeld kijken we er 2,5 uur per dag naar, 19 uur per week. Kijkcijfers van good old tv blijven maar kelderen, maar via de tellie kijken we wel steeds vaker naar YouTube.

Dus we kijken meer, maar er is ook veel meer om naar te kijken. Hoe zorgen we ervoor dat jouw videocontent bovendrijft? Dat het jouw video’s zijn die worden aangeklikt? En dat het jouw kanaal is wat groeit en groeit in views en abonnees?

Dat doen we met videostrategieën, creatieve videoproducties, animaties, livestreams en webinars, en een slimme, effectieve distributie.

We are a team, so we’re in it together. Dus wat we ook doen, we doen het samen. Jij & wij. Samen geven we jou het podium dat je verdient en vergroten jouw impact door verhalen te vertellen die ertoe doen. Let’s make it matter.

Waar heb je hulp bij nodig?

onze expertises
 • Je bent hier, omdat je een uitdaging hebt. Je wilt bijvoorbeeld je naamsbekendheid verhogen, nieuw personeel aantrekken of iets op een simpele manier uitleggen. Je hebt ook al een idee wat voor video je wilt laten maken. Maar wist je dat er nog wel 2, 3, 4, misschien wel 10 andere video’s zijn die het overwegen waard zijn?

  Met een videostrategie kijken we per fase van de video journey welke video’s bijdragen aan het bereiken van jouw doel en doelgroep. Afhankelijk van tijd en budget adviseren we je welke video’s je het beste kunt laten maken.

  Wil je meer weten over een videostrategie? Of een gratis strategiesessie inplannen? Neem dan contact op met Stefan, videostrateeg en mede-eigenaar van Fideo.

 • Je naamsbekendheid verhogen, nieuw personeel aantrekken of iets op een simpele manier over de bühne brengen: wat je uitdaging ook is, wij helpen je. Hieronder een overzicht van alle videoproducties die je door ons kunt laten maken:

  aftermovie
  bedrijfsfilm
  commercial
  promotiefilm
  productfilm
  instructiefilm
  ✅ interactieve video
  testimonial
  ✅ videoserie
  wervingsvideo

  Lees meer
 • Wil je iets moeilijks op een makkelijke manier uitleggen, zodat iedereen het begrijpt? Wil je iets laten zien wat zich lastig laat filmen? En heb je veel te vertellen, maar struggle je om tot de kern te komen? 2D of 3D animatie is het antwoord op al die vragen.

  Lees meer
 • Wil je een grote groep mensen bereiken om hen te informeren, inspireren, enthousiasmeren of overtuigen? Dan kunnen wij je helpen met een professionele livestream of webinar. Bij jou, op locatie of vanuit onze livestream- en webinarstudio in Zwolle.

  Lees meer
 • Een goede videoproductie is niets zonder goede videomarketing. Hoe helpen wij jou om, zodra je video af is, jouw doel en doelgroep te bereiken?

  ✅ thumbnails
  ✅ titel, tekst, tags (SEO geoptimaliseerd)
  ✅ ondertiteling
  ✅ YouTube management
  ✅ video campagne
  ✅ video analyse
  ✅ video optimalisatie

 • Wil jij graag video’s maken voor je werk, maar komt het er maar niet van? Barst je van de ideeën, maar weet je niet waar je moet beginnen?

  Je bent niet de enige, want deze signalen hebben wij de afgelopen jaren veel van onze klanten gehoord. Van accountmanagers, communicatieadviseurs en marketing professionals, tot HR managers en directeuren.

  Daarom hebben we hier iets op bedacht: de Fideo Academy! Een ééndaagse cursus film maken waarmee we jou leren om snel en simpel video’s te maken, voor je werk, met je mobiel.

  Lees meer

Meet the crew

Maartje Sebek
Projectmanager

Maartje Sebek

Menno Nauta
Creative director

Menno Nauta

Alexandar Djuric
videostrategie | scenario

Alexandar Djuric

Nick Felix
Scenario | regie

Nick Felix

Dieter van Rhijn
licht | camera | montage

Dieter van Rhijn

Nathan Wacht
camera | montage

Nathan Wacht

Olaf Weidema
Montage | animatie

Olaf Weidema

Saskia Viet
regie | camera | montage

Saskia Viet

Milan Scholma
camera | montage | vormgeving

Milan Scholma

Christian van der Ziel
Video stagiaire

Christian van der Ziel

Zeg eens, Fideo, wat maakt jullie anders dan andere bureaus?
Showreel van Fideo
Ontdek in één hartslagversnellende minuut wat we doen en waar we je mee helpen; bekijk onze showreel van 2022.

👉 Alles onder één, plat dak

Bij ons zit alles op het gebied van videoproductie en videomarketing onder één, plat dak. Dus wat je uitdaging ook is, wat je ook van plan bent met bewegend beeld, zoek niet verder.

 • videostrategie
 • videoproductie
 • animatie
 • livestream
 • webinar
 • videomarketing

👉 Het Fideostrategieplan©

Na meer dan 10 jaar ervaring hebben we ons eigen Fideostrategieplan ontwikkeld. Een unieke werkwijze waardoor de meest impactvolle video’s voor jouw uitdaging boven komen drijven.

👉 Slimme, effectieve distributie

Een creatieve, opvallende video is niets als ie niet op een slimme manier gedeeld wordt. Wij weten hoe we jouw video’s moeten optimaliseren voor een optimale vindbaarheid in Google en YouTube (video SEO), ontwerpen thumbnails met een hoge klikintentie en schrijven titels en teksten die extreem nieuwsgierig maken.

👉 Livestream- en webinarstudio van 100 m2

De benedenverdieping van ons kantoor heeft een 100 m2 grote livestream- en webinarstudio. Te huur per uur / halve / hele dag. Met mogelijkheden als een talkshow-, desk- en huiskamersetting. Volledig naar je hand te zetten in jouw huisstijl. Beschikbaar voor maximaal 2 presentatoren, 6 tafelgasten en 1 moderator tegelijkertijd. Daarnaast wordt deze ruimte ook verhuurd als podcaststudio.

👉 Award winning storytelling methode

Wij gebruiken een storytelling methode die bijna niemand in Nederland kent of beheerst. Een hele krachtige manier gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Niet voor niets hebben de bedenkers 5x een Emmy Award gewonnen. Met deze methode komen we tot authentieke verhalen waarmee jij impact maakt en je kijkers in het hart raakt.

👉 No BS video’s

De concurrentie neemt toe en de kijker is kritischer en drukker dan ooit. Daarom kun jij je geen bullshit video’s veroorloven. Met meer dan 10 jaar ervaring en collega’s die jarenlang in marketing en journalistiek hebben gewerkt, verplaatsen we ons in jouw doelgroep en maken we video’s waar zij op zitten te wachten.

👉 Leer om zelf films te maken

Heb je te weinig budget om al je video’s door ons te laten maken? Of is een doorlooptijd van 1 á 5 weken jou te lang? Meld je dan aan voor de Fideo Academy. Een ééndaagse cursus film maken voor jou en je collega’s. Hierin leer je om snel en simpel video’s te maken, voor je werk.

Onze klanten over Fideo

‘Dat je met een leuk idee en een enthousiast team in zo’n korte tijd iets voor elkaar kunt boksen, vind ik echt heel gaaf om te zien’, aldus Sammy Slot, content creator bij het Rode Kruis. We hebben Sammy en andere klanten gevraagd hoe zij kijken naar onze samenwerkingen en de resultaten die we samen hebben behaald. Hun testimonials lees je hieronder:

 • Sammy Slot, Rode Kruis
 • Joost Wijnberger, De VoorzieningenWijzer
 • Sandra Siemers, ENGIE
 • Coniek Meijer, provincie Overijssel
 • Laura Steman, Zorggroep Solis
 • Bas de Niet, H.N. Werkman Stadslyceum
 • Maike Kroese, Méér Muziek in de Klas
 • Judith Supèr, Volandis
 • Eric Peterse, Saturn Petcare
 • Dorien van Remmen, Van Remmen UV Technology
 • Alien Zwart, WDODelta
 • Rosan van der Tuuk, Roamler
 • Nienke Groenewoud, Centraal Beheer

Sammy Slot

Rode Kruis | content creator

‘Hoe ga ik van een creatief idee, waarbij we aandacht besteden aan de mentale gezondheid van jongeren, naar een volledig uitgewerkte campagne binnen één week?

Dit was het vraagstuk waar ik jullie voor benaderde. Omdat ik in mijn eentje eerst alles los aan het regelen was (locatie, filmplan, cameraman) werd ik best een beetje nerveus met een naderende deadline. Toen ik dat aangaf bij mijn collega Hugo, raadde hij Fideo aan: ‘Daar zit alles onder één dak’.

Het was zo last minute, dat ik me niet kon voorstellen dat het ging lukken. Maar jullie waren heel flexibel en enthousiast. We konden gelijk snel schakelen en daar was ik super blij mee. Écht een enorme opluchting.

Na de intake hadden we maar 3 dagen tot de draaidag. Ik had een heel fijn gevoel bij jullie en kon het daardoor goed uit handen geven. In die korte tijd hebben jullie alles geregeld, van een passende locatie tot het maken van het draaiboek. Zo kon ik me focussen op het creatieve proces en het regelen van de attributen.

Tijdens de draaidag was ik blij verrast met alle spullen die jullie mee hadden. Voldoende verborgen camera’s in het midden van winkelcentrum Hoog Catharijne, om het telefoonhokje goed vast te leggen. En zelfs het geluidseffect voor de telefoon werd geregeld! Vooral de mobiele regiekamer was een aangename verrassing. Zo kon ik op afstand toch goed de gesprekken meekrijgen van de bellers en de Rode Kruis-psycholoog. Ideaal!

Na de draaidag moest in drie dagen de montage staan. Dat jullie zelfs zo flexibel waren dat jullie de weekenden en avonden doorwerkten, was ontzettend fijn. Volgens mij hebben jullie er alles aan gedaan om de heftige deadline te halen. En dat zie je in het resultaat! De reacties op de video waren allemaal warm en positief. Inmiddels is ‘ie ruim 50.000 keer bekeken!

Kortom, vaak heb je campagnes die maanden en maanden voorbereiding vergen. Dat je met een leuk idee en een enthousiast team om je heen in zo’n korte tijd (een week!) samen iets voor elkaar kunt boksen, vind ik echt heel gaaf om te zien! Zonder het enthousiaste team van Fideo was dat zeker niet gelukt. Het is echt een project waar ik trots op ben!’

Lees meer

Joost Wijnberger

De VoorzieningenWijzer | Manager Propositie & Compliance

‘Het is best ingewikkeld om kort uit te leggen wat De VoorzieningenWijzer precies doet.

Daarnaast zijn we vrij goed in uitgebreid vertellen, maar daar is lang niet altijd ruimte voor.

Dus, hoe vat je het samen? Op een manier dat het mensen aanspreekt? En ze denken: ik wil de rest ook weten. In plaats van: het wordt me te lang, ik haak af.

Het voelde heel logisch om te kiezen voor animatie. Om ons verhaal visueel en aantrekkelijk te maken.

Wat mij met name opviel, was de vaart waarmee het productieproces verliep. Dat wij bij tussentijdse deadlines weleens dachten: oeh, dan al? Terwijl, als je erop terugkijkt, het heel fijn was dat er lekker veel snelheid in zat. Als je veel tijd neemt, dan ga je schaven, schaven en nog verder schaven. Terwijl dat toch een keer moet stoppen. Door het tempo zakten we niet weg en bleef de energie hoog.

Ik heb daar een heel goed gevoel aan overgehouden. Dat zat ‘m ook in het hele prettige contact. Redelijk no-nonsense, meedenkend, met verstand van zaken. Jullie bewogen met ons mee, maar niet eindeloos, wat ook weer de vaart erin hield. Het is knap dat jullie het voor elkaar kregen dat wij iedere keer met zin een overleg ingingen. Dat wij dachten: o’, leuk! Weer een overleg met Fideo over onze animaties. Dat is iets heel simpels, maar uiteindelijk wel een belangrijk ingrediënt voor een mooi resultaat.

Het eindresultaat ben ik heel blij mee. Het past heel goed bij wat we willen uitstralen met De VoorzieningenWijzer: toegankelijk, vriendelijk en menselijk. Dat komt terug in de sfeer van de animatie, de toon en allemaal elementjes en beweginkjes.

Onze projectmanagers gebruiken de animatie onder andere om De VoorzieningenWijzer te introduceren bij nieuwe gemeenten. Zij geven aan: het is nu zoveel duidelijker in zoveel minder tijd. Waar we vroeger een powerpoint van 10-15 slides gebruikten en 20 minuten aan het praten waren – met gemak, laten we nu de animatie zien. Hierdoor komen we makkelijk en snel in 2,5 minuut tot de kern van ons verhaal.

Door de animatie ook online te gebruiken, hebben we het bereik van onze kernboodschap sterk vergroot. Dat lukt op geen enkele manier zo goed als met deze animatie.’

Lees meer

Sandra Siemers

ENGIE | senior adviseur communicatie

‘Mensen hebben gezegd dat de livestream echt goed in elkaar zat. Een mooie mix tussen inhoud, humor en trotse momenten.

Voor ons was het belangrijk dat het programma technisch goed zou verlopen. Niets is zo’n dissatisfier als wanneer je halverwege een stream er uit wordt geknikkerd. Aan onze technische verwachtingen hebben jullie zeker voldaan, zo niet overtroffen.

We houden altijd aan het begin van het jaar een evenement om iedereen te inspireren, motiveren en een trots gevoel op te wekken. Trots op het bedrijf waar ze werken.

Normaal gesproken een live-event. Dat kon dit jaar niet. Een extra uitdaging om het online voor elkaar te krijgen. Met een doelgroep van 500 man die vanuit huis meekijkt.

Hoe houd je hun aandacht 90 minuten vast? Hier hebben we goed over nagedacht en een format ontwikkeld in lijn met De Wereld Draait Door. Een format dat herkenning oproept, maar ook verrassende elementen heeft.

De dynamiek, de interactie met het thuispubliek en het instarten van van tevoren gemaakte video’s, zorgden ervoor dat de kijkers geprikkeld bleven.

Natuurlijk stond er een roze olifant in de kamer: de verkoop van een deel van ENGIE Energie. Een gevoelig onderwerp. Dat hebben we dan ook niet gebagatelliseerd, maar van alle kanten belicht. Zo kreeg het thuispubliek bijvoorbeeld de mogelijkheid om live vragen te stellen.

Om iedereen in beweging te krijgen, hielden we een energieke afsluiter met René Wormhoudt, herstel- en conditietrainer van het Nederlands Elftal. Helga van Leur, de directie, collega’s thuis: iedereen deed mee. Ik heb in tijden niet meer zo gelachen.

Zo’n setting kun je alleen maar creëren als je je geen zorgen hoeft te maken. Als alle randvoorwaarden kloppen, inclusief professioneel geregelde techniek.

Iedereen moest enorm lachen en kon met een trots gevoel de bijeenkomst verlaten. Fijn dat dit allemaal zo gelukt is.’

Lees meer

Coniek Meijer

provincie Overijssel | traffic manager media

‘95% van de sollicitanten refereerde in hun sollicitatiebrieven en -gesprekken aan de wervingsvideo.’

Theo Sikkema, collega van Coniek, vult aan: ‘Nagenoeg alle kandidaten gaven tijdens de gesprekken aan door de video een goed beeld van de vacature te hebben gekregen. En dat de video sterk bijdroeg aan hun motivatie om te solliciteren. Mooi! 5 weken na het delen van de video is de vacature vervuld.’

Lees meer

Laura Steman

Technologie voor Warme Zorg/Zorggroep Solis | regionaal projectleider zorgtechnologie

‘Als je in één week 23 webinars gaat uitzenden – die voor heel Nederland beschikbaar zijn – dan moet het er professioneel uitzien.

Voor ons een hele uitdaging, omdat dit de eerste keer was dat we zoveel zouden uitzenden.

Om erachter te komen welke webinar tool het beste bij ons paste, stelden jullie de juiste vragen, zoals:

– Hoeveel kijkers verwachten jullie?
– Moeten zij de webinars ook terug kunnen kijken?
– En willen jullie gebruikmaken van een extra camera?

Hiermee brachten jullie aspecten naar voren waar we zelf nog niet over na hadden gedacht.

Daarnaast hebben jullie een promotiefilm gemaakt. Met als doel: zoveel mogelijk aanmeldingen voor de webinars. Ik zei tegen Stefan: ‘Ik wil graag een film waar ik kippenvel van krijg.’ Alhoewel het lastig was, omdat we wegens corona niet overal mochten filmen, hebben jullie het maximale eruit gehaald. En de kippenvel, die hebben we gekregen. Ik ben heel tevreden over de film.

In de week van de webinars wilden we geen gedoe met slechte wifi en niet-werkend apparatuur. Daarom huurden we de hele week jullie volledig ingerichte webinar studio. Hierdoor konden wij ons 100% focussen op de inhoud. En dat zorgde bij mij en alle sprekers voor veel rust.

Ook fijn dat jullie team op stand-by stond. Toen ik op een gegeven moment moest presenteren en het publiek niet meer zag, was Nathan er meteen bij om het op te lossen. Ik kreeg het er helemaal warm van en dacht: ‘Ik ben blij dat ik het niet alleen heb gedaan. Maar goed dat ik hier ben!’

Al met al was het echt een speciaal event, doordat we 5 dagen bij jullie op locatie waren. Ik kon me volledig focussen op de inhoud en hoefde me geen zorgen te maken. Zo was het voor mij en mijn collega’s ook echt een uitstapje.’

Lees meer

Bas de Niet

H.N. Werkman Stadslyceum

Toen Bas de Niet van het Stadslyceum ons belde, was hij erg duidelijk: ‘Wij willen geen docent of teamleider die op camera een standaard praatje houdt. Wij moeten het niet vertellen, de kinderen moeten het vertellen. En vooral laten zien.’

Bas vertelde dat er de afgelopen jaren structureel meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plekken. Met als gevolg dat tientallen leerlingen per jaar worden uitgeloot. ‘Alle 5 video’s en de animatie helpen ons om die positie te behouden. Dat we niet verlegen komen te zitten om kinderen.

Wat ik knap vind aan het hele plan, is dat het goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen. En het roept emotie op. Je eerste jaar in 60 seconden bijvoorbeeld. Nieuwe lessen, nieuwe school, spannend allemaal. Die film is heel erg raak.

Een ouder reageerde: ‘Heel leuk en inspirerend. Ook in vergelijking met andere scholen (zijn ons aan het oriënteren voor de jongste). Heel enthousiasmerend!’

Maar ook onder personeel heeft het iets losgemaakt: ik proef trots. Bij collega’s, bij de directeur. De school wordt zó mooi afgebeeld.

Wij zijn heel tevreden over het resultaat. Het zijn erg aansprekende video’s die er uitspringen vergeleken met andere scholen. Ik verwacht dat we hiermee een voorbeeld zijn. Dat die scholen denken: dit is wel erg flitsend, hier moeten wij ook iets meer aan doen.’

Lees meer

Maike Kroese

Méér Muziek in de Klas | communicatieadviseur

‘Wij wilden graag een video maken van een Groningse basisschool die muziekonderwijs als een rode draad door de lesweek rijgt. En muziekonderwijs, daar kan je veel over vertellen. Maar als je ziet wat muziek met kinderen doet, met leerkrachten, als je het ook hoort natuurlijk in combinatie met beeld, ja, dan komt dat gewoon heel krachtig over.

We hadden veel te vertellen, en er waren veel mooie verhalen. Dan heb je gewoon iemand nodig die je helpt je darlings te killen.

De voorbereiding hebben jullie heel goed aan bijgedragen. Door gesprekken te voeren vooraf, het script te schrijven en te bepalen welke mensen het interessantst waren.

Het is een hele mooie, gevarieerde video geworden met een aantal leerkrachten aan het woord, de schooldirecteur. Die fantastische man van de groenvoorziening die binnenkwam om piano te spelen, en die zo’n prachtig verhaal had. Het kwam heel mooi samen in de video. Een super uniek verhaal.

We gebruiken de video al jarenlang, omdat ‘ie heel goed het plezier van de kinderen laat zien. Het is een super goed voorbeeld, van goede kwaliteit en smaakvol in beeld gebracht door jullie.

Het is gewoon een mooi product, dus dat laat je graag zien.

Wij zetten ‘m veel in tijdens online bijeenkomsten en inspiratiesessies, waarin Erik Scherder en wetenschapsjournalist Mark Mieras vertellen over het belang van muziekonderwijs.

Het is ook peer-to-peer communicatie: een schoolleider die een andere schoolleider vertelt hoe ze het aanpakken, welk effect het heeft op de kinderen.

Ik denk dat de video van de Borgmanschool vooral heel erg als effect heeft van: dat willen wij eigenlijk ook. Het maakt mensen echt enthousiast.

We zijn nu bijna 4 jaar verder en in Groningen gaat het heel erg goed. Daar hebben ze de pilot aangegrepen om muziekonderwijs flink te verbeteren. In de stad Groningen is echt veel meer muziekonderwijs gekomen. Een hele mooie ontwikkeling.

Wij zijn altijd bezig met maximale impact en hoe we zoveel mogelijk mensen in aanraking kunnen laten komen met het belang van muziekonderwijs, zodat zij er zelf mee aan de slag gaan. Dat betekent dat we mensen moeten verleiden, moeten overtuigen. Voor dat soort dingen is video een heel krachtig middel.’

Lees meer

Judith Supèr

Volandis | adviseur marketing en communicatie

‘We organiseren elk jaar de Deskundigendag. Vorig jaar voor het eerst helemaal online vanwege coronamaatregelen. Toen zijn er wat dingen fout gegaan.

Er werd afgeteld, we gingen live, maar na 3 seconden waren we niet meer live. Ook beeld en geluid werden door elkaar gehaald. Zat je naar kennissessie 1 te kijken, maar hoorde je het geluid van kennissessie 2.

Dit jaar hebben we een andere partij gezocht.

Wij hebben net hiervoor, net voor de Deskundigendag, met jullie onze corporate video opgenomen. Dat was leuk samenwerken. Beviel ons goed. Dus dachten we: waarom niet met jullie?

De livestreams hoefden niet zo heel erg groots. Als mensen maar gewoon vanuit huis konden meekijken. Want eigenlijk wilden we iedereen naar het Bouw & Infra Park hebben. Tot de maatregelen weer werden aangescherpt. Uiteindelijk hebben we besloten de gehele Deskundigendag online aan te bieden.

Hoe snel jullie geschakeld hebben en bijgestuurd hebben om een mooie setting te creëren: echt super, hoor. Sprekers stonden op een podium achter een mooie desk. Goed gedaan ook met de verlichting, helemaal in ‘Volandis’ blauw, onze huisstijlkleur.

Jullie jongens waren de dag ervoor al vroeg aan het opbouwen. Volgens mij hadden ze er al een paar uur opzitten, toen het congrescentrum zei: ‘In deze zaal kunnen jullie niet opbouwen, deze is bezet.’ Toen moesten ze alles weer afbreken. Ze hebben hun spullen gepakt, zijn met goede moed ergens anders gaan opbouwen en tot 3.00 uur ‘s nachts bezig geweest. Echt petje af, hoor. De volgende ochtend om 7.00 uur waren ze er weer. En het zag er echt supertof uit. Ze hebben niets minder geleverd dan we hadden afgesproken, ondanks dat ze zo weinig tijd hadden.

Hoe jullie die set uiteindelijk hebben gecreëerd, ja, dat was zeker boven mijn verwachting. Niks was te gek. Het kon allemaal en er werd altijd met mij meegedacht. Jullie namen tafels mee, statafels, lampen, planten werden overal vandaan gehaald. Wat daar allemaal lag in die zaal, echt indrukwekkend.

Sprekers zeiden: ‘Erg fijn, je hebt een beeldscherm waar je je eigen presentatie op ziet en een beeldscherm waar je vragen op ziet binnenkomen. Super geregeld.’

Het was ons doel om 200 bezoekers naar het Bouw & Infra Park te krijgen. 182 hebben uiteindelijk de livestreams bekeken. Dat had ik niet verwacht. Ik dacht dat we kijkers zouden verliezen.

We hebben veel positieve berichten gehad van kijkers thuis. Het was een lange dag (7 uur 7 minuten, red.), zeker voor online, maar toch was het leuk om te volgen. Je werd goed bij de les gehouden. En de chat, daar werd goed gebruik van gemaakt. Leuk dat ze vanuit huis interactie met ons hadden.’

Lees meer

Eric Peterse

Saturn Petcare | hoofd P&O

‘Ons grote voorbeeld was de werken bij film van Bolletje. Wij hadden het niet verwacht, maar we vinden onze eigen film nóg gaver!’

Na oplevering werden alle video’s gepresenteerd tijdens een kwartaalmeeting, ten overstaan van het personeel. Eric: ‘We hebben van de 5 video’s wel 3 keer flink applaus gehad. Mensen waren super enthousiast.’

Met het maken van de video’s voor employer branding wilden we Saturn Petcare van zijn beste kant laten zien, maar wel gebaseerd op de werkelijkheid. Dat is volgens recruiter Jenny Rorije goed gelukt. ‘Eén iemand zei – na onlangs aangenomen te zijn: de gezelligheid, die informele sfeer uit de film, die proef ik terug op de werkvloer. Da’s natuurlijk supergaaf. Dat je de cultuur probeert te vangen in een film en die in de werkelijkheid ook gevoeld wordt.’

Lees meer

Dorien van Remmen

Van Remmen UV Technology | office manager

‘Wij zochten een oplossing om technische dingen op een leuke, eenvoudige manier uit te leggen. Bijvoorbeeld hoe je een UV-lamp vervangt. Of hoe je een kwartsbuis schoonmaakt.

We wilden al langere tijd fimpjes inzetten, maar hadden geen idee waar we moesten beginnen. Met de Fideo Academy hebben we een start gemaakt en het hele team enthousiast gekregen.

Stefan stak de trainingsdag leuk in en maakte het laagdrempelig. Aan het begin kregen we uitleg over de theorie en aanpak, daarna konden we gelijk aan de slag.

Wij deden met 5 collega’s mee en splitsten ons op in 2 groepen. Een groep maakte een video over kennisdeling. Zij hoefden na de training alleen nog maar de puntjes op de ‘i’ te zetten. De andere groep werkte aan een instructievideo. Deze was aan het eind van de dag ook echt klaar. Dat was voor ons super cool. Dat we een video hadden om meteen te kunnen gebruiken.

Het meest blije moment was wel dat iedereen na afloop dacht: wij kunnen dit! We weten nu hoe we moeten filmen en beeldmateriaal moeten editen om iets leuks te maken.

Daarnaast krijgen wij hele goede reacties op de video’s.

Onze partners geven aan dat ze het heel prettig vinden om even een video van 1 minuut te zien om vervolgens precies te weten hoe iets werkt. Er wordt nu zelfs naar video’s gevraagd als ze graag iets willen weten.’

Lees meer

Alien Zwart

WDODelta | communicatieadviseur

‘Het resultaat is spectaculair! We maken wel vaker films met behulp van andere bedrijven, maar jullie springen daar ver bovenuit. Niet alleen qua creativiteit, want die was super. Maar ook qua contact. Het voelde voor mij echt alsof we dit samen deden.’

Lees meer

Rosan van der Tuuk

Roamler | marketing communications specialist

‘Het resultaat is gaaf en van hoge kwaliteit. We zaten onder redelijke tijdsdruk en dan ook nog tijdens corona. Zelfs met de getroffen maatregelen is het een hoogwaardig filmpje geworden dat hopelijk nog jaren mee kan. De feedback binnen ons bedrijf was ook zeer positief. Smaakt naar meer!’

We hebben de video ingezet op onze interne kanalen (onboarding, nieuwsbrieven, pushberichten) om onze nieuwe en reeds bestaande crowd van Klusmannen te activeren en enthousiasmeren. De volgende stap is extern gebruik; adverteren voor nieuwe Klusmannen!

We zagen dat onze Klusmannen actiever werden en dat was mooi, want Centraal Beheer lanceerde een grootschalige campagne voor Klushulp waardoor er meer klus aanvragen voor de Klusmannen binnenkwamen. Onze klussers gingen enthousiast aan het werk, mede dankzij de gezellige beeldvorming van deze video!

De samenwerking met jullie verliep hartstikke soepel. Jullie hebben ons goed begeleid in het creatieve proces en ons er te allen tijde bij betrokken gehouden: van het uitschrijven van het script tot de daadwerkelijke productie. Alles tot in de puntjes verzorgd en willing to take the extra mile.’

Lees meer

Nienke Groenewoud

Centraal Beheer | senior communicatieadviseur

‘Als we even teruggaan naar 16 maart 2020: het moment waarop iedereen van de een op de andere dag thuis moest werken.

Nou waren wij bij Achmea best gewend om thuis te werken. Dus dat ging gewoon hartstikke goed.

Maar wij merkten meteen dat de waarde van interne communicatie veranderde. Driekwart van onze communicatiekanalen viel weg en wij waren uitsluitend aangewezen op de digitale kanalen.

Tel daar een directie en management bij op die de behoefte hadden om in verbinding te blijven met alle medewerkers. Wat ga je dan doen? Dan ga je experimenteren en manieren bedenken om die verbinding met deze doelgroep tot stand te brengen.

We organiseerden talloze digitale events, bedachten leuke activaties rondom campagnes, verstuurden nieuwsbrieven en uiteindelijk zijn we dus zelf videocontent gaan maken.

We werkten natuurlijk al met jullie samen.

Als je continu een bureau moet inschakelen, dan zijn daar ook steeds kosten mee gemoeid. Dat betekent dat je een bewuste keuze maakt om wel of geen video te maken. Toen kwam Stefan met het idee van de Fideo Academy.

Samen met een collega heb ik een trainingsdag met Stefan gehad. En echt goede inzichten opgedaan. Zelf heb ik geleerd hoe je een communicatieboodschap goed overbrengt in een goed script, hoe pak je de kijker, hoe ga je met de verhaallijn om. Mijn collega vond daarnaast ook de technische kant heel interessant. Die vond het heel leuk om te leren monteren.

Tijdens de lunch op de trainingsdag hebben we een leuk format bedacht: we kunnen nu niet werken op kantoor, misschien moeten we kijken of we er vakantie kunnen vieren.

Met de inzichten uit de Academy hebben wij een serietje geschreven. Korte afleveringetjes waarin we ons kantoor gingen testen op: is het geschikt om hier te kamperen? We hebben een tent neergezet, mijn collega speelde de hoofdrol. Hij testte de sanitaire voorzieningen, de catering, het entertainment, noem het maar. De 5 afleveringen hebben we gedurende de zomer geplugd. Mensen vonden het hilarisch!

We hebben meerdere series gemaakt. Ook een waarbij we samen met onze directeur thuis langsgingen bij alle managers. Hier hebben wij gesprekken tussen hen opgenomen; in totaal 8 video’s die we zelf hebben gemonteerd. Een leuke manier om te laten zien hoe het met iedereen gaat.

Het is fijn dat we de kennis nu in huis hebben. Ik verzorg ook een wekelijkse nieuwsbrief waarvoor collega’s zelf video’s opnemen. Ik kan nu ff snel monteren of iets eruit knippen, net ff iets toevoegen. Dat is gewoon super handig.

Ik vind de Fideo Academy een leuk product, ik zou het zeker aanbevelen. Met name nu veel mensen thuiswerken en je ze toch wilt binden en boeien. Je pakt mensen beter in een korte video dan wanneer ze in een nieuwsbrief een lap tekst moeten gaan lezen.’

Lees meer

Wanneer zijn wij een match?

✅ Je bent een marketing-, communicatie- of HR-professional
✅ Je werkt bij een betekenisvolle organisatie (corporate, MKB+, overheid, onderwijs, non profit)
✅ Je gelooft in de kracht van video en videomarketing
✅ Je hebt naast budget ook de tijd om samen aan jouw video’s te werken
✅ Je hebt de guts om het anders te doen dan de rest van jouw markt

Het maakt niet uit of je:

😊 Je 1e of 100e video laat maken
😄 Ervaring hebt met videomarketing of niet
🙂 Bij ons om de hoek zit of op 2 uur rijden

Ons niet bellen als je:

❌ Bij 5 partijen offertes opvraagt en uit bent op de goedkoopste deal. Wij zijn geen kiloknaller
❌ Graag op safe speelt en binnen de lijntjes kleurt

Klaar voor de start?

Neem contact op om over jouw uitdaging te sparren

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een videoproductiebedrijf en een video marketing bureau?
Een videoproductiebedrijf is gefocust op het filmen, monteren en soms ook bedenken van een video. Wij zijn in 2012 begonnen als videoproductiebedrijf, maar merkten dat er meer nodig is om de doelen van onze klanten te bereiken. Vandaar de transformatie naar video marketing bureau in 2019.

Als bureau produceren we nog steeds volop video’s en animaties, maar ontwikkelen we ook videostrategieën, faciliteren livestreams en webinars, en halen de beste resultaten voor onze klanten met videomarketing. Met videomarketing bedoelen we: thumbnails maken, titels, teksten en tags schrijven, en ondertiteling toevoegen. Maar ook het managen van YouTube kanalen, analyseren van videostatistieken en optimaliseren van bestaande video’s.

Wat voor samenwerkingsvormen zijn er mogelijk?
We werken op meerdere manieren samen. Het begint vaak bij een eerste project. Elkaar leren kennen, vertrouwen verder uitbouwen en de eerste successen vieren.

De meeste klanten leggen meerdere keren per jaar een project bij ons neer. Een aantal doen dit zo vaak dat zij een strippenkaart van 200 of 500 uur hebben afgenomen. En met overheidsorganisaties hebben we vaak een raamovereenkomst of aanbesteding voor 4 jaar.

Ongeacht de samenwerkingsvorm werken we graag voor de lange termijn met je samen. Op basis van veel wederzijds vertrouwen. Want vertrouwen zorgt voor ruimte. Voor creativiteit. Voor het lef om linksaf te gaan terwijl de rest rechtsaf slaat. Zo maken we samen impact.