Iedere stageperiode 20 nieuwe stagiair(e)s voor WDODelta

WDODelta

Hoe we stagelopen bij het waterschap sexy maakten

wervingsvideo
Bekijk de video 👆

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is een grote overheidsorganisatie die mensen in harmonie laat leven met water. Hiervoor is ze deels afhankelijk van stagiair(e)s die op kantoor, op het water en in de sloot controles uitvoeren, trends ontdekken en maatregelen nemen.

De uitdaging

WDODelta heeft 10 afdelingen. Voor alle afdelingen zoeken ze per stageperiode 2 stagiair(e)s. Da’s dus 20 stagiair(e)s in totaal. Een hele hoop!

Het werven van studenten was iedere keer een uitdaging, omdat de doelgroep een negatieve associatie had bij het waterschap; ‘niet positief’ en ‘niet sexy’.

Echter, tijdens hun stage raakten studenten behoorlijk enthousiast. Ze waren verrast door alle kansen, mogelijkheden en verantwoordelijkheden die ze kregen.

Hoe gaan we WDODelta op een positieve en aantrekkelijke manier positioneren bij MBO- en HBO-studenten? Hen enthousiast maken om stage te lopen bij het waterschap? Om het aantal aanmeldingen te verhogen? Da’s de uitdaging!

De oplossing

Tijdens je stage bij het waterschap ben je niet zomaar een stagiair(e), maar een waterheld. Aan jou de taak om mensen in harmonie te laten leven met het water. Een belangrijke taak, want als stagiair(e) help je mee aan een veilige en leefbare omgeving voor alle mensen uit de regio.

Om jongeren aan te spreken hebben we gekozen voor heftige beelden en stormachtige luchten, in een opzwepend hoog tempo. De ‘spoken word-achtige’ voice-over is leidend geworden voor de snelheid van de film.

Het is de perfecte vorm om het belang van werken met water te delen, op een manier die de doelgroep aanspreekt. Een vorm van vertellen die indruk maakt en inspireert. Precies wat wij bij de kijker wilden losmaken. En het klinkt ook nog eens lekker.

Met de call to action ‘stap in de waterwereld wdodelta.nl/vacatures’ worden studenten verleid om de website te bezoeken. Hier vinden ze het actuele aanbod aan stagevacatures en kunnen ze meteen solliciteren.

Het resultaat

Het Waterschap heeft de film op alle kanalen vol ingezet, en we zijn erg trots op het resultaat. Want: er zijn veel meer reacties gekomen op vacatures. Met als gevolg dat verschillende afdelingen ook nog eens meer en sneller vacatures online zetten, waardoor er nog meer stagiaires kunnen komen werken. Een unieke film met een gedurfd karakter dat resultaat boekt. Daar doen we het voor.

‘Het resultaat is spectaculair! We maken wel vaker films met behulp van andere bedrijven, maar jullie springen daar ver bovenuit. Niet alleen qua creativiteit, want die was super. Maar ook qua contact. Het voelde voor mij echt alsof we dit samen deden.’

– Alien Zwart, communicatiemedewerker bij WDODelta

Het waterschap is erg tevreden met de video’s, die bijdragen aan een positiever imago van werken bij WDODelta. ‘Het resultaat is spectaculair!’, zegt Alien Zwart, communicatiemedewerker. ‘We maken wel vaker films met behulp van andere bedrijven, maar jullie springen daar ver bovenuit. Niet alleen qua creativiteit, want die was super. Maar ook qua contact. Het voelde voor mij echt alsof we dit samen deden.’

In de aanloop naar iedere stageperiode wordt de video ingezet. Op de website, maar ook op social media en tijdens bijvoorbeeld stagemarkten. Een ‘tijdloze’ film waar WDODelta de komende jaren de vruchten van plukt.

Een succesverhaal waarmee we de gedachte dat werken bij WDODelta saai is door het putje hebben gespoeld; het is uitdagend, belangrijk en stoer.

MOEITE MET HET AANTREKKEN VAN STAGIAIR(E)S?

NEEM CONTACT OP om de volgende stageperiode toptalent in huis te halen 🙋‍♀️🙋‍♂️