Wervingsvideo levert 10 nieuwe trainees op

Provincie Overijssel

‘238 HIGH POTENTIALS REAGEERDEN ENTHOUSIAST’

wervingsvideo
Wervingsvideo in de vorm van een sketch – variant met de moedeloze meid
wervingsvideo
Het echte, oprechte verhaal van oud-trainees Astrid en Anneloes
wervingsvideo
Wervingsvideo in de vorm van een sketch – variant met de gefrustreerde jongeman

Waarom heeft provincie Overijssel een wervingsvideo laten maken?

De provincie Overijssel heeft ons gevraagd om mee te helpen met het aantrekken van 10 toptrainees. Tijd voor vers bloed op het provinciehuis.

De trainees volgen 24 maanden lang een uniek programma. Zij leren zichzelf (beter) kennen, laten hun vaardigheden tot bloei komen en hebben o.a. uitstapjes naar Den Haag, Brussel en werkgevers in de regio. Allemaal ingrediënten voor een kickstart van hun carrières.

De uitdaging

Wauw, da’s nog eens een aanbod, nietwaar? Toch liep het 2 jaar geleden niet zo vlot met de aanmeldingen. Het aantal aanmeldingen was in 2017 namelijk met 50% gedaald vergeleken met 2015. ‘We zaten een beetje met een imagoprobleem onder jongeren’, verklaart Coniek Meijer (traffic manager media bij provincie Overijssel).

Hoe gaan we high potentials met een HBO/WO niveau enthousiast maken voor een traineeship bij provincie Overijssel? Dat was de grote vraag.

De oplossing

Laten we maar eens beginnen met hun aandacht grijpen, was onze gedachte. En dat is lastig genoeg onder een doelgroep die zich de hele dag door suf scrollt, swipet en liket.

We hebben besloten hun aandacht te grijpen met iets verrassends, met iets grappigs. Op basis van die tactiek maakten we 2 sketches.

Het idee was om niet alleen de aandacht te grijpen, maar kijkers ook nieuwsgierig te maken. Zó nieuwsgierig om de call to action kickstart je carrière op te volgen en naar werkenbijoverijssel.nl/trainee te gaan.

Hier was meer informatie voor de trainees te vinden, maar ook onze 3e en laatste film. Een film met meer diepgang, waarmee we de kijker op rationeel en emotioneel niveau wilden overtuigen. In de hoofdrol oud-trainees Anneloes en Astrid. Zij vertellen over hun drijfveren, maar vooral hun ervaringen. Een film vol ambitie en dankbaarheid.

Onze video’s maakten deel uit van een grote arbeidsmarktcampagne, opgezet door ASBR. Op hun website lees je meer over o.a. het selectieproces

Het resultaat

Bij de start van de campagne liet Edwin Klomp (ASBR) al gauw positieve geluiden horen. ‘High potentials reageren via ASBR in grote getale op de oproep om een kickstart van de carrière te maken bij provincie Overijssel. Onder andere door de teasers.’

Een paar weken later maakte Edwin de balans op: ‘238 high potentials, die zeer recent zijn afgestudeerd, reageerden enthousiast – bevlogen en (vaak) innovatief op dit mooie traineeship. We hebben keuze én een uitdaging: stapsgewijs doorselecteren naar 10 toppers. Gaat een dynamisch proces worden, dank allemaal voor de ondersteuning van de campagne en reacties!’

Provincie Overijssel heeft samen met ASBR 10 talentvolle trainees aangenomen. Zij zijn op 1 september begonnen aan een unieke reis van 24 maanden.

Wil je meer voorbeelden zien? Bekijk onze werken bij film voor NEDCON of een andere wervingsvideo voor provincie Overijssel.