Animatiefilm
laten maken

Animatiefilm laten maken
met een glasheldere boodschap.

animatiefilm laten maken
met een glasheldere boodschap

Stel je vraag aan Stefan

Heb je een vraag? Of behoefte aan advies? Bel of mail met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.

Waarom wil je een animatiefilm maken?

Wil jij een animatiefilm laten maken om iets uit te leggen? Om je doelgroep enthousiast te maken over een nieuw idee, product of dienst? Of ze een gewenste vervolgactie te laten uitvoeren?

Soms is het super lastig om een boodschap begrijpelijk over te brengen. Herken jij je in een van deze situaties?

  • Je wilt iets (moeilijks) op een makkelijke manier uitleggen, zodat iedereen het begrijpt.
  • Je hebt veel informatie te vertellen, maar struggelt om tot de kern te komen.
  • Je wilt mensen overtuigen, maar weet niet hoe je je informatie op een overtuigende manier vertelt.
  • Je wilt iets verkopen wat niet tastbaar is, zoals een dienst of een nieuw product.

Geen zorgen, want wij helpen je met een animatiefilmpje maken. Een film die je doelgroep informeert, overtuigt en/of activeert, zoals het aanschaffen van een product of dienst.

Hieronder nog een aantal voorbeelden van animatiefilmpjes die we hebben gemaakt voor OD IJsselland en Probin:

Wat doet Omgevingsdienst IJsselland?
Wat is de toegevoegde waarde van Connect?

GRATIS STRATEGIESESSIE

Welke video’s adviseren wij jou om te maken? En hoe verspreid je deze video’s om je doel en doelgroep te bereiken? Ontdek het in een gratis strategiesessie met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.

animatiefilm
Bekijk hier de 2D animatie van Ketenstandaard.

Wat zijn de voordelen van een animatiefilmpje?

Van alle marketing professionals zet 85% videomarketing in als marketingtool, blijkt uit het onderzoek Video Marketing Statistics 2020 van Wyzowl. Niet zonder reden, want een video (waaronder een animatiefilm) helpt je niet alleen om je doelgroep te informeren, maar ook om ze te overtuigen en activeren (om bijvoorbeeld je product of dienst aan te schaffen).

Het onderzoek van Wyzowl onderschrijft veel van deze voordelen:

  • 80% v/d video marketeers zegt dat video heeft gezorgd voor een hogere omzet
  • 83% v/d video marketeers zegt dat video hen heeft geholpen om leads te genereren
  • 95% v/d video marketeers zegt dat video hen heeft geholpen om een product/dienst op een begrijpelijke manier uit te leggen aan klanten

Als je je animatiefilmpje op een slimme manier verspreidt, vergroot het ook de traffic naar je website. En plaats je je filmpje op je site, dan verhoogt het de tijd die een bezoeker op een pagina doorbrengt (dwell time). Google beloont een hoge dwell time met een hogere ranking in de zoekresultaten.

Hoe wordt jouw animatiefilm gemaakt?

Een animatiefilm maken waarmee jij geweldige resultaten bereikt: hoe doen we dat? Je leest het hieronder, stap voor stap.

1

1 Animatiefilm bedenken

Wat is het doel van je animatiefilm? Wil je je kijkers informeren, overtuigen of activeren? Als dat duidelijk is, weten wij wat we wel en niet moeten vertellen. Over de inhoud praten we verder tijdens een creatieve sessie. Na afloop gieten we de boodschap in de sterkst mogelijke verhaalstructuur. Die delen we met je in het scenario.

2

2 Animatiefilm illustreren

Een stijlvoorstel is een voorbeeld van de illustratiestijl die we willen hanteren. Enthousiast? Dan werken we iedere scène tot in detail uit. Alle illustraties stoppen we in een storyboard, met onder iedere illustratie het bijbehorende stukje voice-over. Op die manier weet je precies wat we per scène willen vertellen en laten zien.

3

3 Animatiefilm animeren

Tijdens het animeren wekken we alle stilstaande tekeningen tot leven. Ze beginnen te ademen, schudden, waggelen, rollen of zelfs vliegen. Verder laten we de voice-over door een stemacteur inspreken. En voegen we muziek en sound design toe om de beleving voor de kijker te vergroten.

4

4 Animatiefilmpje beoordelen

Je ontvangt de tussentijdse versie via Vimeo. Hiermee is het geven van feedback niet alleen simpel, maar ook leuk overzichtelijk. De definitieve versie krijg je in alle gewenste afmetingen en formaten. Da’s handig, omdat je je animatiefilm daardoor op iedere social media in de meest optimale vorm kunt verspreiden.

5

5 Animatiefilmpje verspreiden

De animatiefilmpjes die wij maken, zijn ready to publish. Dat betekent dat je je film aangeleverd krijgt inclusief ondertiteling, thumbnail, titel, tekst en hashtags. Al die dingen zorgen ervoor dat je animatiefilm online opvalt en goed vindbaar is (SEO). Het enige wat je hoeft te doen is kopiëren, plakken en uploaden. Als je wilt, regelen wij ook het uploaden voor je.

Samenwerken?

Interesse om met ons samen te werken? Te gek! Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

deel je uitdaging

Wil je een 3D animatie laten maken? Die werkwijze ziet er ietsje anders uit. We maken ook hiervoor een stijlvoorstel, maar het illustreren als bij een 2D animatie is niet van toepassing.

Hoelang duurt het om een animatiefilm te maken? Ga uit van een gemiddelde doorlooptijd van 4 tot 6 weken.

Waarom een animatiefilm laten maken door Fideo?

Wij helpen je graag om met een animatie je doel te bereiken. Maar waarom zou je je animatiefilm laten maken door Fideo?

👉 Een unieke illustratiestijl, speciaal voor jou ontworpen
Wat is je doel? Wie is je doelgroep? En welke identiteit heeft je organisatie? Aan de hand daarvan bepalen we samen de geschiktste illustratiestijl. We hebben geen vaste illustratoren in dienst, maar werken met een aantal talentvolle mensen met uiteenlopende stijlen. Zo vinden we altijd een stijl die het beste bij jou past.

👉 Een doordachte, doelgerichte manier van animaties maken
Wij helpen je om geweldige resultaten te behalen, met video marketing. We zijn dan ook geen standaard animatiebedrijf, maar een bureau voor videomarketing. Welk doel jij wilt bereiken, is het uitgangspunt bij alles wat wij voor je doen.

👉 Opvallende, gewaagde, out of the box ideeën
Wij bezitten de creativiteit om samen met jou opvallende, gewaagde en out of the box ideeën te bedenken. Met die ideeën val je op én behaal je je doelen.

95% v/d video marketeers zegt dat video hen heeft geholpen om een product/dienst op een begrijpelijke manier uit te leggen aan klanten
Wyzowl – Video Marketing Statistics 2020

👉 Altijd en overal samenwerken via de cloud
Je kunt altijd en overal met ons samenwerken, want alles wat we maken, staat in de cloud. Het projectplan, scenario en draaiboek staan in Google Drive. De tussentijdse versies van je animatie staan op Vimeo. En de definitieve versie download je via WeTransfer.

👉 Je animatiefilm is ready to publish
Je animatiefilm is bij oplevering ready to publish. Wat houdt dat in? Nou, dat je je animatiefilm inclusief een thumbnail, titel, tekst en tags ontvangt. Je hoeft bij het delen op bijvoorbeeld YouTube of Vimeo alleen maar te kopiëren, plakken en uploaden. Ook dat kun je aan ons overlaten.

👉 Je animatiefilm is goed vindbaar in zoekmachines
Je animatiefilm is ook nog eens goed vindbaar voor zoekmachines, zoals Google en YouTube. We verwerken in de titel en beschrijving namelijk relevante zoektermen. Samen met het standaard toevoegen van ondertiteling, kan Google zo makkelijk achterhalen waar je video over gaat en is ie online goed vindbaar.

👉 Je animatiefilm wordt gemaakt tegen een vaste prijs
Wat gaat een animatiefilm laten maken kosten? Je weet het meteen als je van ons een offerte ontvangt. Hierin staat een vaste prijs. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan. Wel zo prettig.

Wil je je kijker een kraakheldere uitleg geven? Overweeg dan ook eens een instructiefilm. Streef je naar een hogere omzet of grotere naamsbekendheid? Dan is een bedrijfsfilm of promotiefilm interessant voor je.

Animatiefilm laten maken?

Neem contact op en vertel ons meer over je uitdaging