Bedrijfsfilm laten maken

Je wilt een bedrijfsfilm laten maken. Een goed idee, want een bedrijfsfilm is de ultieme bedrijfspresentatie. Het visitekaartje dat niet verscheurd kan worden. Maak een onvergetelijke indruk.

Wat is een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is een algemene term. Sommigen noemen het ook wel een bedrijfspresentatie of een corporate film. Met bedrijfsfilm bedoelen we een film van ongeveer 2-3 minuten. Hierin vertel je bijvoorbeeld wie je bent, wat je doet en waarom je bestaat.

Wat vertel je in een bedrijfsfilm?

Het belangrijkste van een bedrijfsfilm is dat je kijker enthousiast wordt. Hoe je dat bereikt? Door een verhaal te vertellen. Het verhaal over jullie ontstaansgeschiedenis. Het verhaal achter jullie producten/diensten. Of bijvoorbeeld het verhaal over de toekomst: waar willen jullie naartoe?

bedrijfsfilm-laten-maken
bedrijfsfilm-laten-maken
bedrijfsfilm-laten-maken

Wat zijn de voordelen van een bedrijfsfilm?

  • een bedrijfsfilm maakt een indrukwekkende eerste indruk
  • een bedrijfsfilm is in te zetten via (bijna) alle online/offline kanalen
  • een bedrijfsfilm maakt (toekomstige) klanten binnen 2-3 minuten enthousiast

Veelgestelde vragen

Wat kost een bedrijfsfilm?

Dat hangt sterk af van de lengte van de film, de stijlkeuzes en nog vele andere factoren. Wel werken we met een vaste vooraf afgesproken prijs.

Wanneer je een offerte aanvraagt, sturen we eerst een briefing. Op die manier kunnen we duidelijk communiceren over je wensen en bepalen hoe we deze gaan vertalen naar een film.

Hoe lang duurt een goede bedrijfsfilm?

De ligt aan het doel waarvoor je de film gaat gebruiken. Een internet gebruiker focust zich voor ongeveer 60-90 seconden, terwijl dat bij een tv-commercial vaak 30 seconden is. Het doel, medium en de plek waar je klant de film ziet heeft allemaal invloed op de ideale lengte.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd om een bedrijfsfilm te maken?

Het kan héél snel, het kan ook iets langer duren: afhankelijk van de lengte en de filmstijl waarvoor gekozen is. Gemiddeld duurt het 4-8 weken om een film te laten maken.

Wat hebben wij nodig om een offerte te sturen voor een bedrijfsfilm?

We willen wat meer weten over jouw bedrijf, bijvoorbeeld je visie en de organisatie. Ook vragen we je doormiddel van een briefing welke boodschap je wil overbrengen met de film, voor wie en via welk medium of communicatiekanaal. Op basis van al deze gegevens sturen wij je een fixed-price offerte toe.

Werkwijze

Brainstorm
Scenario
Filmen
Monteren
Première
Kijkcijferhit
We bespreken wat jullie willen bereiken (de briefing) en hoe we jullie boodschap/belofte in beeld gaan brengen (het scenario).
Een preview van de film, maar dan op papier. Het scenario beschrijft wat er te zien en te horen is.
Onze totale crew telt 5-10 mensen, zoals een regisseur, cameraman, camera-assistent, geluidsman, runner en een visagist. Maar in de praktijk komen we vaak met 2-3 personen. Tijdens de draaidag gebruiken we nieuwe, innovatieve apparatuur, zoals een 4K-camera, gemotoriseerde slider, gemotoriseerde stabilizer, professionele belichting en een hoverboard.
De montage is een reusachtige puzzel. Beeld, geluid, muziek, vormgeving: het komt allemaal bij elkaar. Met hulpprogramma’s als color correction en sounddesign halen we het maximaal haalbare uit beeld en geluid.
De première is het hoogtepunt van het filmproject. Wandel over de rode loper (die hebben we echt) naar ons theater en bekijk de eerste vertoning van je film op een 4K-televisie (165 cm) met een professionele geluidsinstallatie. Alsof je in de bioscoop zit.
Het hebben van een professionele, overtuigende film is één. Maar hoe zet je je film op een effectieve manier in? Wij helpen je met het uploaden op social media en kunnen een campagne lanceren om de kijkcijfers te boosten.