3D animatie laten maken

Vraag over 3D animatie?

Stel ‘m gerust, want we helpen je graag verder. Klik op de knop hieronder of bel met Stefan, onze videostrateeg: 06 18 86 93 31.

Vraag stellen

Wat is een 3D animatie?

Een 3D animatie is driedimensionaal. Dat betekent dat er (scherpte)diepte te zien is. Hierdoor lijkt het heel realistisch, net echt! En aangezien een 3D animatie met software wordt ontwikkeld, is het mogelijk om alles te maken wat je maar wilt.

Wat is het verschil met 2D animatie?

Een 2D animatie heeft (inkoppertje!) een dimensie minder. Dat is duidelijk te zien, want een 2D animatie oogt veel platter. Het ontbreekt in veel gevallen aan (scherpte)diepte. Dat is in principe niet erg. Tenzij je een hyper realistisch beeld wilt. Dan kun je beter kiezen voor 3D.

Vraag over 3D animatie?

Stel ‘m gerust, want we helpen je graag verder. Klik op de knop hieronder of bel met Stefan, onze videostrateeg: 06 18 86 93 31.

Vraag stellen

Links een 2D animatie voor Moving Intelligence. 2D was voldoende, omdat het doel was om de functionaliteiten op een overtuigende manier over te brengen. Rechts een 3D animatie over rookmelders voor Hemmink. 3D heeft hier absolute meerwaarde, omdat het monteurs heel gedetailleerd laat zien hoe een rookmelder gemonteerd moet worden. En dat is van levensbelang.

Wanneer kies je nou voor een 3D animatie?

Je kunt je tijd en geld maar één keer besteden. Daarom is het slim om een weloverwogen keuze te maken. Wanneer kies je nou voor een 3D animatie?

Je wilt iets laten zien wat nog niet bestaat
Iets laten zien wat nog niet bestaat. Dat is een van de belangrijkste redenen om een 3D animatie te laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw, innovatief product. Zoals een nieuw voertuig, apparaat of een nieuwe machine. Maar denk ook aan iets groters, zoals een nieuw gebouw, gebied of een toekomstvisie.

Je wilt precies laten zien hoe het werkt
Het kan ook zijn dat je wilt laten zien hoe iets werkt, zoals de technische toepassing van een product. Ook hiervoor is een bewegende animatie heel geschikt. Laat bijvoorbeeld alle losse onderdelen zien. Of neem je kijkers mee in een apparaat of machine, naar plekken die ze in het echt moeilijk kunnen zien. Zo ontdekken je kijkers precies hoe een product of machine werkt.

Verdiep je verder in een animatiefilm laten maken

Wat zijn de voordelen?

Hierboven hebben we beschreven wanneer je voor een 3D animatie kiest. Maar wat zijn nou de voordelen?

Perfecte plaatje
Een product is nooit perfect. Toch wil je je product in de meest optimale vorm presenteren. Met een 3D animatie hoef je geen moeite te doen om een krasje of vlekje te verbloemen. Met een animatie creëer je het perfecte plaatje.

Perfecte uitleg
Heb je weleens iets verteld over een product of dienst, en dat je achteraf dacht: ‘Hmm, was dat wel duidelijk?’ Ieder moment, iedere situatie is uniek. Je vertelt vaak niet twee keer hetzelfde verhaal. Met een 3D animatie vertel je precies het verhaal wat je wilt vertellen. Om een ander optimaal te informeren (en overtuigen).

Eyecatcher
Het aantal video’s groeit en groeit. Iedere dag staan timelines er vol mee. Daardoor is het lastiger om op te vallen. Tenzij… je een animatie in handen hebt. Hoe dat zit? Nou, van alle video’s zie je voornamelijk video’s met echte beelden. Vaak gemaakt met een mobiele telefoon. Een 3D animatie springt er meteen uit. Zo val je op in de massa.

Wat kost een bewegende animatie in 3D?

‘Wat gaat een bewegende animatie in 3D kosten?’, is een veelgestelde vraag. Daar hebben we helaas geen pasklaar antwoord op. Iedere animatie is namelijk maatwerk. Wat de prijs wordt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de complexiteit en lengte van de animatie.

Wil je weten wat jouw bewegende animatie kost? Neem dan even contact op met Stefan Hollegien, onze videostrateeg. Bel 06 18 86 93 31 of mail naar stefan@fideo.nl.

Hoelang duurt het om te maken?

Het maken van een 3D animatie duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. ‘Ideaal’, vinden veel van onze klanten. Hierdoor heb je namelijk genoeg tijd om feedback te geven. Op het scenario, storyboard en natuurlijk de animatie zelf. De grootste factor in de doorlooptijd is onze samenwerking. Als wij op tijd feedback ontvangen, is het zelfs mogelijk om de doorlooptijd verder in te korten.

Wil je meer weten over 3D animaties?

Neem contact op en we helpen je graag verder