Animatie instructievideo maken

Geef een kraakheldere uitleg. Laat een animatie instructievideo maken

Wil je een animatie instructievideo maken? Om iets uit te leggen? Of een instructie te geven?

Dan wil je natuurlijk niet dat mensen – meteen na het kijken – allemaal hun hand opsteken. Of je plat bellen of mailen.

Het moet gewoon in 1x kraakhelder zijn. Dat is fijn voor je kijkers, want zij zullen je dankbaar zijn voor de heldere uitleg. En het is fijn voor jezelf, omdat je met 1 instructie heel veel mensen helpt.

Kies je voor een instructiefilm van Fideo? Dan kies je voor een kraakheldere uitleg en laat je geen vraag onbeantwoord.

Welke vorm past het beste bij jou?

Kies je voor video, animatie of een combinatie? Welke vorm past het beste bij jou? Bel Stefan op 06 18 86 93 31 en hij adviseert je hier graag over. Of druk op de knop hieronder.

Contact opnemen

Links een 3D-animatie voor Hemmink. We hebben hier gekozen voor 3D-animatie, omdat een goede installatie van levensbelang is. Maar ook omdat de montage van een rookmelder lastig te filmen is.

In het midden een instructiefilm voor JDE, met alleen maar filmopnames. We hebben hiervoor gekozen, omdat het sneller, simpeler en goedkoper was om het te filmen dan te animeren.

En rechts een instructiefilm voor ECOStyle. Een combinatie van video en animatie, omdat sommige dingen zich heel makkelijk lieten filmen, zoals ‘hoe gebruik je het product’. Maar de werking ervan (onder de grond) liet zich minder makkelijk filmen. Dat zie je door de animatie.

Instructievideo laten maken: welke vorm past het beste bij jou?

Bij een instructievideo laten maken kun je kiezen uit 3 vormen:

  1. een instructiefilm in de vorm van een animatie
  2. een instructiefilm in de vorm van een video
  3. een instructiefilm met een combinatie van video en animatie

In de meeste gevallen is animatie duurder dan video. Ontdek welke vorm het geschiktst is in welke situatie. En vraag je daarna af welke vorm het geschiktst is voor jou.

1. Instructiefilm in de vorm een animatie
Je kiest voor 100% animatie als je iets wilt uitleggen wat niet te filmen is. Of wat lastig te filmen is. Een goed voorbeeld is deze veiligheidsinstructie in een vliegtuig van KLM.

2. Instructiefilm in de vorm van een video
Je kiest voor 100% video als je iets makkelijk kunt opnemen met een camera. Mogelijk zelfs gewoon met je mobiel. Een mooi voorbeeld is deze how to film van VanMoof, over hoe je je nieuwe fiets in elkaar zet.

3. Instructiefilm die video en animatie combineert
Je kiest voor een combinatie als je je uitleg op beeld wilt versterken. Wat je makkelijk kunt filmen, film je. Wat je heel precies wilt uitleggen, toelichten of benadrukken, dat voeg je toe met animatie. Een sterk voorbeeld is hoe schaf je zonnepanelen aan van Ikea.

Wat gaat een animatie instructievideo maken kosten?

Wat gaat een animatie instructievideo maken kosten? Dat is afhankelijk van een aantal dingen:

  • Kies je voor video, animatie of een combinatie?
  • Hoe complex is de inhoud?
  • Hoelang duurt de instructie?

Wil je weten wat jouw instructiefilm gaat kosten? Neem dan contact op met Stefan Hollegien, onze videostrateeg. Bel 06 18 86 93 31 voor een prijsindicatie of mail naar stefan@fideo.nl voor een uitgewerkte offerte.

Kies je voor video, animatie of een combinatie?

Neem contact op en je krijgt gratis advies over de beste vorm