Wie houdt jouw voetjes droog?

WDODelta

En beschermt je tegen een volgende overstroming?

promotiefilm
Hoe houdt WDODelta onze voeten droog? Ontdek het in deze video.

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar onze dijken en duinen zijn van levensbelang. Als die er niet waren, zou 60% van Nederland regelmatig kopje onder gaan.

De uitdaging

Het waterschap zorgt dat die dijken sterk zijn én sterk blijven. Bij ons regelt Waterschap Drents Overijsselse Delta dit.

Het blijkt dat veel mensen in onze regio dit niet weten. Oké, even opbiechten: een paar jaar geleden wisten wij het ook niet 😉

Hoe kunnen we op een leuke, laagdrempelige manier uitleggen wat ‘t waterschap doet aan waterveiligheid? Da’s deze keer de uitdaging.

De oplossing

De hoofdrol in deze video is weggelegd voor Joosje Bachman. Joosje is omgevingsmanager bij WDODelta. De expert. Iemand die niet alleen heel veel weet, maar het ook leuk, laagdrempelig weet te vertellen.

social snack
Yam, yam, een social snackje. Hiermee maken we de doelgroep hongerig. Waarna ze WDO’s website bezoeken en de volledige versie bekijken.

Joosje neemt je mee naar allerlei locaties waar WDODelta werkt aan waterveiligheid.

Het resultaat

‘Het is een super, informatief filmpje, dat heel goed is ontvangen’, vertelt Ellen Eikenaar van WDODelta. ‘Een hele bruikbare video voor de komende jaren.’

Het waterschap gebruikt de video online, maar ook tijdens bijeenkomsten. Bijvoorbeeld op plekken waar werk aan de winkel is (en omwonenden hinder kunnen ervaren).

Om de doelgroep online te bereiken, draait WDODelta een advertentiecampagne op social media. Die campagne loopt nog.

Wat heb jij uit te leggen?

NEEM CONTACT OP en leg het ons eens uit 🤓