Boer Vincent maakt ommezwaai: ‘In het begin deed iedereen lacherig’

Van ‘tok-tok’ naar ‘tjirp-tjirp’

aflevering 1
Bekijk het verhaal van Vincent, over zijn transitie van pluimvee naar sprinkhanen.

Vincent Jansen of Lorkeers uit Den Ham (Overijssel) heeft altijd een pluimveebedrijf gehad. Na een zware periode moest hij kiezen. Kies ik voor mijn kippies? Of totaal iets anders?

De uitdaging

Vincent ging voor scenario 2: totaal iets anders. Hij is namelijk begonnen met het kweken van sprinkhanen. Oftewel: van ‘tok-tok’ naar ‘tjirp-tjirp’.

Provincie Overijssel heeft ons gevraagd om het verhaal van Vincent in beeld te brengen. Om hiermee andere erfeigenaren aan het denken te zetten. Maar vooral ook te laten zien hoe een erfcoach jou als erfeigenaar bij zo’n grote uitdaging kan helpen.

teaser
Bekijk de teaser van aflevering 1 over sprinkhanenkweker Vincent.

De oplossing

‘In het begin deed iedereen een beetje lacherig’, vertelt Vincent. Tsja, het is natuurlijk nogal een ding. Een transitie van kippen naar sprinkhanen.

Wennen voor je omgeving, maar ook voor jezelf, want het is totaal iets nieuws. Vincent vertelt waarom hij nou juist voor sprinkhanen heeft gekozen. Maar ook waar hij tegenaan liep en hoe erfcoach Angela hem hiermee heeft geholpen.

Het verhaal van Vincent is de eerste in een reeks van erfverhalen. Verhalen van erfeigenaren uit Overijssel met een grote uitdaging, waarmee zij zijn geholpen door een erfcoach.

In 2021 wordt deze serie vervolgd.

Ook een videoserie laten maken?

NEEM CONTACT OP en vertel ons meer over je ideeën