Laat je verrassen door provincie overijssel

Provincie Overijssel

Wat de provincie doet, is vaak veel cooler en innovatiever dan je zou verwachten

De brug- en sluiswachter
In aflevering 1 komt Marijke kijken bij brug- en sluiswachter Ronald Swieringa, hoe het er op zijn post bij de Beukerssluis in Wanneperveen aan toe gaat.
Onderwatermaaien
In aflevering 2 kiest Marijke het ruime sop met de boot van rayoninspecteur Jeroen Dietz, om te ontdekken wat onder water maaien nu precies is. Ga mee en leer wat de provincie doet om de waterwegen veilig, begaanbaar en mooi te houden. En ja, daar is soms een hele flinke maaier voor nodig.
Inrichting van de weg
De weg is de weg. Toch? Zo simpel is het natuurlijk nooit! Er gaat een heleboel denkwerk en onderzoek naar hoe het asfalt waar jij overheen rijdt wordt ingericht. In aflevering 3 van Overijssel Dichtbij stapt Marijke Brouwer in bij adviseur verkeersveiligheid Chantal van der Krogt om eens een verse blik op de weg te werpen.

Wat doet de provincie Overijssel precies? De meeste inwoners hebben geen flauw idee. Terwijl het werk van de eenheid Wegen en Kanalen echt zichtbaar is. Iedereen maakt immers gebruik van fietspaden en (vaar)wegen. In de videoserie Overijssel Dichtbij reist reporter Marijke dwars door de provincie. Met in iedere aflevering een ander vervoermiddel, zoals een elektrische auto, fiets, scooter, een gele pick-up en een supersnelle speedboat. Marijke laat je dingen zien waarvan je nooit had verwacht dat de provincie Overijssel hierachter zat. Wat de provincie doet, is vaak veel cooler en innovatiever dan je zou verwachten.

Binnenkort lees je alles over deze case.

De uitdaging

De oplossing

Het resultaat

De slimste weg van Overijssel
Een weg is allang niet meer een boel asfalt en wat witte verf voor strepen. Er zit van alles onder en boven het wegdek om de weg veiliger, duurzamer en vooral slimmer te maken. Programmamanager wegen & kanalen Jan Spoelstra onthult wat er allemaal verstopt is. Waardeer samen met reporter Marijke (opnieuw) wat voor technologie er allemaal in de weg zit in aflevering 4 van Overijssel Dichtbij!
Gladheidsbestrijding
Als het ‘s nachts flink vriest, hoe krijgen ze het dan voor elkaar om de meeste wegen weer begaanbaar te hebben als jij de weg op moet? Marijke gaat in aflevering 5 van Overijssel Dichtbij langs bij steunpunt Tubbergen, waar operationeel verkeersmanager Niek Aaldenberg het strooien overziet. Ontdek hoe het sneeuw en ijs binnen no-time van de weg wordt getoverd, met het strooien van een klein beetje zout.
Een ongeluk! En nu?
BOEM! Een ongeluk, een geklapte band, of een slalom die slecht afloopt? Wat gebeurt er als je het noodnummer belt voor een ongeluk op de weg? Wie komen er dan in actie? In aflevering 6 van Overijssel Dichtbij gaat Marijke dat met rayoninspecteur Jan Reinink uitpluizen.

VIDEOSERIE LATEN MAKEN?

NEEM CONTACT OP en vertel ons meer over je ideeën