Hoelang duurt het maken van een animatiefilm?

Vraag over animatiefilm?

Stel ‘m gerust, want we helpen je graag verder. Klik op de knop hieronder of bel met Alexandar, onze videostrateeg: 06 22 84 26 22.

Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken om een animatie te maken.

Een doorlooptijd die veel van onze klanten ‘ideaal’ vinden. In deze periode heb je namelijk genoeg gelegenheid om feedback te geven. Bijvoorbeeld op het scenario, storyboard en natuurlijk de animatie zelf. Geen gehaast, wel lekker doorpakken. Wil je ergens een nachtje over slapen? Geen probleem! Feedback on the spot? Ook goed! Daar wordt de doorlooptijd weer net iets korter door.

Een animatiefilm laten maken met spoed?

Heb je een spoedopdracht? Geen stress! Deel je deadline, dan overleggen we samen over de haalbaarheid. Gemiddeld gezien duurt het maken van een animatie 4 tot 6 weken, maar dit is in overleg in te korten naar 3-4 weken. Sneller lukt waarschijnlijk niet. We werken namelijk niet met stockmateriaal, maar maken unieke tekeningen, afgestemd op jouw huisstijl en merkidentiteit.

Is je deadline haalbaar? Bel Stefan op 06 18 86 93 31 en je hoort het meteen. Mail met Stefan en je hoort het binnen 24 uur.

Welke 3 factoren hebben de meeste invloed op de doorlooptijd van een animatie?

Hoelang het duurt om een animatiefilm te maken, is afhankelijk van een aantal factoren. Welke 3 hebben de meeste impact?

Lengte van een animatie
De eerste factor is de lengte van de film. Hoe langer de animatie, hoe langer het duurt om ‘m te maken. Een animatiefilm met een commerciële doelstelling (meer omzet, naamsbekendheid) heeft vaak een lengte van 15-60 seconden. Een informatieve animatiefilm (bijvoorbeeld om een instructie te geven) mag gerust 2-5 minuten duren.

Stijl van een animatie
De tweede factor is de stijl van de animatie. Een 3D-animatie bijvoorbeeld is ingewikkelder om te maken dan een 2D-animatie. Dus kost 3D meer tijd.

Snelheid van samenwerken
De derde factor is de snelheid van samenwerken. Bij de kick-off ontvang je een planning. Als iedereen zich aan de tussentijdse deadlines houdt, waarborgen we samen een vlotte doorlooptijd.

Wat kun je zelf doen om de doorlooptijd van een animatiefilm te verkorten?

Tot slot nog een paar dingen die je zelf kunt doen om de doorlooptijd van een animatievideo te verkorten:

  • Stel een simpele, maar concrete briefing op
  • Schrijf zelf alvast een scenario (een ruwe versie)
  • Verzamel voorbeelden van animaties en beschrijf wat je graag terugziet in je eigen film

DOORLOOPTIJD OPVRAGEN

DEEL JE UITDAGING en ontvang binnen 24 uur de doorlooptijd van jouw animatie