Wat is en wat doet Omgevingsdienst IJsselland?

‘Waarborgt de leefomgeving, versterkt bedrijven’

Animatiefilm
Bekijk de animatie die we, in samenwerking met JOUW® bureau, voor Omgevingsdienst IJsselland hebben gemaakt.

Je woont in (de buurt van) Zwolle. En een bedrijf om de hoek veroorzaakt geluidsoverlast. Waar moet je je klacht vervolgens indienen? Bij Omgevingsdienst IJsselland.

Het is slechts één simpel voorbeeld, want deze organisatie houdt zich met veel meer dingen bezig.

OD IJsselland is een samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten en provincie Overijssel. Voor veel inwoners, maar ook bedrijven een onbekende partij. In samenwerking met JOUW® bureau zijn wij gevraagd om hier verandering in te brengen.

De uitdaging

Wat is en wat doet Omgevingsdienst IJsselland? Dat wil de organisatie graag vertellen in een laagdrempelige animatie. Bedoeld voor inwoners, maar ook voor bedrijven (die te maken hebben met milieuwetgeving).

De oplossing

De animatiefilm begint met het bestaansrecht van OD IJsselland. Dat alles te maken heeft met onze leefomgeving. ‘Die is kwetsbaar. Om deze gezond en veilig te houden, zijn er wetten en regels. Omgevingsdienst IJsselland bewaakt deze regels.’

Hierna wordt duidelijk wat de organisatie concreet doet, maar ook voor wie zij klaarstaat. Dat zijn niet alleen de inwoners van de 11 gemeenten, maar ook bedrijven.

Om de illustraties herkenbaar te maken, hebben we kleuren uit de corporate huisstijl als uitgangspunt genomen. Blauw voert hierin de boventoon. Hiermee hebben we, in samenwerking met JOUW, een speelse, maar toch zakelijke stijl neergezet.

OD IJsselland toont de animatie op de website, social media, intranet, interne narrowcasting en tijdens presentaties.

WAT WIL JIJ OP EEN LAAGDREMPELIGE MANIER UITLEGGEN?

Deel je uitdaging en krijg ons advies hoe je dit kunt doen met een animatie