Slimme aanpak van onnodige armoede

Meer dan 1 op de 5 huishoudens heeft moeite om iedere maand de rekeningen te betalen

animatie 1
Dankzij De VoorzieningenWijzer bespaart een gemiddeld huishouden 500 euro per jaar. Met uitschieters van wel 2.000 tot 3.000 euro.

Wie geldzorgen heeft of in armoede leeft, kan terugvallen op een gigantisch vangnet. Alleen hebben veel mensen geen idee welke fondsen, regelingen en toeslagen er allemaal zijn. Laat staan hoe ze hiervan gebruikmaken. Dit zorgt voor stress en onnodige armoede.

Daarom is De VoorzieningenWijzer bedacht. Een slimme aanpak voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties om armoede te bestrijden en voorkomen.

De uitdaging


Uitdaging 1
De eerste uitdaging is: hoe overtuigen we zoveel mogelijk gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties om van De VoorzieningenWijzer gebruik te maken?

Uitdaging 2
De VoorzieningenWijzer werkt veel samen met de Nederlandse Schuldhulproute. Allebei hebben als doel om geld- en schuldzorgen te laten verdwijnen. De tweede uitdaging is: hoe overtuigen we partners van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) om ook met De VoorzieningenWijzer te werken?

Vraag over deze animaties?

Heb je een vraag over deze case? Of wil je zelf een animatie laten maken? Bel of mail me gerust even.
animatie 2
Meer dan 1 op de 5 huishoudens heeft moeite om iedere maand de rekeningen te betalen. De Nederlandse Schuldhulproute weet deze mensen in een vroeg stadium te vinden en te bereiken, en verwijst ze door naar de juiste hulp.

De oplossing


Animatie 1: een slimme aanpak van onnodige armoede
We leggen eerst uit wat nu niet lekker loopt. Alhoewel er heel veel hulp beschikbaar is, zien hulpverleners door de bomen het bos niet meer. Met als gevolg: onnodige armoede, want mensen met geld- en schuldzorgen krijgen lang niet al het geld waar ze recht op hebben.

De VoorzieningenWijzer is hiervoor de oplossing. We vertellen wat het is, hoe het werkt en wat het gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties oplevert. Bijvoorbeeld: minder huisuitzettingen en minder mensen in de schuldhulpverlening.

Zo’n 600.000 Nederlandse huishoudens lopen risico om in langdurige armoede te belanden

Animatie 2: een slimme samenwerking
In Nederland hebben meer dan 1 op de 5 huishoudens moeite om iedere maand de rekeningen te betalen. De Nederlandse Schuldhulproute weet deze mensen in een vroeg stadium te vinden en te bereiken, en verwijst ze door naar de juiste hulp, zoals De VoorzieningenWijzer.

In de tweede animatie laten we zien hoe De VoorzieningenWijzer perfect aansluit op de Nederlandse Schuldhulproute.

Het resultaat

Nieuwsgierig wat de animaties De VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute opleveren? Daarover lees je later meer.

Wil je ook zo’n animatie?

Laat je inspireren op onze speciale animatiepagina