Animatiefilm laten maken – kosten

Offerte

Als jij ons vertelt over je doel en doelgroep, dan ontvang je van ons binnen 24 uur een offerte. Helemaal vrijblijvend natuurlijk.

Offerte aanvragen

Wat gaat een animatiefilm laten maken kosten?

Wat gaat een animatiefilm laten maken kosten? We noemen het liefst een vast bedrag, vanafprijs of prijsindicatie. Maar zo simpel is het helaas niet. We hebben 2D-animaties gemaakt voor € 4.000 en € 7.500, maar ook 3D-animaties boven de € 10.000. Wat de definitieve prijs wordt, is afhankelijk van een aantal factoren.

Animatiefilm laten maken voor een vaste prijs

Weet in ieder geval dat je bij Fideo een animatie laat maken voor een vaste prijs. Als jij je wensen en verwachtingen hebt gedeeld, ontvang je van ons een offerte met een fixed price. Hierdoor weet je van tevoren wat ‘t kost, en kom je nooit voor verrassingen te staan. Wel zo prettig 😄

Waar zijn bij een animatiefilmpje laten maken de kosten van afhankelijk?

Waar zijn bij een animatiefilmpje laten maken de kosten van afhankelijk? De factoren met de grootste impact, zijn de illustratiestijl, animatiestijl en lengte van de animatie.

Illustratiestijl
Een eenvoudige illustratiestijl is goedkoper dan een gedetailleerde illustratiestijl, omdat het tekenen van details meer tijd kost. Bij een eenvoudige illustratiestijl wordt en wat meer gebruikgemaakt van iconen, van tekst en van karakters zonder gedetailleerde gezichtsexpressies.

Animatiestijl
Wil je een 2D-animatie of 3D-animatie? Een 3D-animatie is in de meeste gevallen duurder, omdat het animeren meer tijd kost.

Binnen 2D-animatie zijn er ook factoren die invloed hebben op de prijs. Simpel gezegd: hoe meer er beweegt, hoe meer tijd het kost, hoe hoger de prijs.

Stel je vraag

Heb je een vraag over het maken van een animatie? Stel ‘m gerust! Vul ons contactformulier in of neem rechtstreeks contact op met Stefan Hollegien: 06 18 86 93 31‬ / stefan@fideo.nl

Contactformulier

Welke animatiestijl spreekt jou het meeste aan? Zoek een aantal voorbeelden op en vraag wat het kost om zo’n soort animatie te laten maken.

Lengte
Tot slot: de lengte van een animatiefilm. Hoe korter, hoe lager de prijs. Hoelang de ideale lengte is, is afhankelijk van de boodschap. Maar ook van het doel van de film.

Als de animatiefilm een commerciële doelstelling heeft – bijvoorbeeld een hogere verkoop of naamsbekendheid – dan is het slim om te kiezen voor een lengte tussen de 6 en 60 seconden.

Een informatieve animatiefilm – zoals een explanimation of instructiefilm – mag gerust een stuk langer zijn. Een lengte van 3-5 minuten is helemaal niet gek. Hier is het vooral belangrijk om een heldere uitleg te geven.

Vraag een offerte aan

Deel je uitdaging en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat