Instructiefilm
laten maken

Instructiefilm laten maken
met een kraakheldere uitleg.

INSTRUCTIEFILM LATEN MAKEN MET EEN KRAAKHELDERE UITLEG

Stel je vraag
aan Stefan

Heb je een vraag? Of behoefte aan advies? Bel of mail met onze videostrateeg, Stefan Hollegien. 

Waarom wil je een instructiefilm laten maken?

Wil jij een instructiefilm laten maken? Om iets uit te leggen? Wat je doelgroep in één keer begrijpt?

Een klant die een handleiding leest, maar het niet meteen snapt. En het dus nog een keer leest. En nog een keer. Dat is niet wat je wilt. En je klant zeker niet!

Of een veiligheidsinstructie voor (nieuwe) collega’s. Daarvan wil je toch dat ie meteen duidelijk is? Het gaat tenslotte om de veiligheid van mensen.

Waarom zou je iedere dag, iedere week, ieder jaar antwoord geven op dezelfde vragen? Als je ook één keer een hele goede uitleg kan geven? Die altijd voor iedereen duidelijk is.

Het is allemaal mogelijk met een instructiefilm. Wij verplaatsen ons in je doelgroep en maken alle informatie – hoe complex ook – begrijpelijk. Op die manier snapt je kijker het meteen.

Als we je kijkers goed helpen, vergroot je je klanttevredenheid. Misschien laten ze straks wel positieve reviews en reacties achter. Bellen en mailen doen ze in ieder geval een stuk minder, waardoor de kosten van je klantenservice dalen.

Hieronder nog een paar voorbeelden van instructiefilms die we hebben gemaakt voor B-autoclaaf, ECOstyle en ‘t Zwaantje:

Hoe steriliseer je je apparatuur met de B-autoclaaf Sense?
Hoe zaai je een nieuw gazon in?
Hoe werkt de fluisterboot van ‘t Zwaantje?

GRATIS STRATEGIESESSIE

Welke video’s adviseren wij jou om te maken? En hoe verspreid je deze video’s om je doel en doelgroep te bereiken? Ontdek het in een gratis strategiesessie met onze videostrateeg, Stefan Hollegien. 

Instructiefilm
Bekijk hier de 3D-animatie die we hebben gemaakt over de rookmelder van EI Electronics.
Instructiefilm
Bekijk hier de instructiefilm over de B-autoclaaf Sense.

Voordelen van een instructiefilm laten maken

Een instructiefilmpje laten maken heeft een aantal voordelen, zoals het vergroten van je klanttevredenheid en het verlagen van de kosten van je klantenservice. Deze voordelen worden ondersteund door het jaarlijkse onderzoek van Wyzowl:

  • 95% v/d video marketeers zegt dat video heeft geholpen om producten en diensten op een begrijpelijke manier uit te leggen aan klanten
  • 43% v/d video marketeers zegt dat door video’s te gebruiken het aantal telefoontjes naar de klantenservice is gedaald

Wist je dat je met instructievideo’s ook je zichtbaarheid en online vindbaarheid (SEO) kunt vergroten? Als dat je aanspreekt, dan is het slim om te starten met help content.

Bij help content (of hygiene content) ligt de focus op het maken van video’s om vragen van je publiek te beantwoorden. Wat zijn hun struggles? Welke zoektermen typen zij in, in zoekmachines? Als je dat achterhaalt, heb je een berg aan inspiratie om how to video’s over te maken. Kijkers worden waarschijnlijk niet meteen klant, maar waarderen wel je hulp. De eerste stap in het bouwen van een relatie is gezet.

Werkwijze waarmee we je instructiefilm maken

Een instructiefilm maken die je doelgroep in één keer begrijpt, hoe doen we dat? Hieronder lees je meer over onze werkwijze.

1

1 Instructievideo bedenken

Wat wil je kijker weten? Wat moet ie weten? En hoe brengen we dat over op de duidelijkste manier? Hierover houden we een creatieve sessie. Hoe we het precies willen aanpakken, lees je in ons scenario.

2

2 Instructievideo voorbereiden

Wie brengt de informatie over? Een presentator of presentatrice? Dan regelen wij de casting. Een voice-over? Dan boeken we een stemacteur. Kiezen we voor een uitleg met tekst op beeld? Kan natuurlijk ook! Daarnaast regelen we alle spullen voor de draaidag en stemmen het draaiboek met je af.

3

3 Instructiefilm filmen

Lights, camera, action! Tijd om de instructiefilm op te nemen. Kom je ook langs? Kun je samen met de regisseur meekijken naar de beelden die we maken.

4

4 Instructiefilm monteren

In de montage voegen we (meestal) tekst en vormgeving toe om de boodschap nog duidelijker te maken. De tussentijdse versie van de instructiefilm ontvang je via Vimeo. Hiermee kun je op een snelle en simpele manier online feedback geven.

5

5 Instructiefilmpje verspreiden

Je ontvangt je instructiefilmpje met ondertiteling, thumbnail, titel, tekst en hashtags. Hierdoor vergroot je niet alleen de zichtbaarheid, maar is je nieuwe instructiefilm online ook nog eens goed vindbaar (SEO).

Samenwerken?

Interesse om met ons samen te werken? Te gek! Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

deel je uitdaging

Waarom een instructiefilmpje laten maken door Fideo?

Wij helpen je graag om iets uit te leggen wat je kijkers in één keer begrijpen. Maar waarom zou je je instructiefilmpje laten maken door Fideo?

👉 Een doordachte, doelgerichte manier van instructievideo’s maken
Wij helpen je om geweldige resultaten te behalen, met video marketing. We zijn dan ook geen videoproductiebedrijf, maar een bureau voor videomarketing. Welk doel jij wilt bereiken, is het uitgangspunt bij alles wat wij voor je doen.

👉 Een instructiefilmpje die het beste past bij je boodschap
Welke video is het geschiktst voor jouw boodschap? Een 2D- of 3D-animatie? Een screencast/schermopname? Een instructiefilm met een presentator? Of is een interactieve instructie video de beste keus? Welk type het ook is, wij maken het voor je.

96% v/d consumenten heeft een uitlegvideo bekeken om meer te weten te komen over een product of dienst
Wyzowl – Video Marketing Statistics 2020

👉 Altijd en overal samenwerken via de cloud
We kunnen altijd en overal met elkaar samenwerken, want al onze bestanden staan in de cloud. Documenten als scenario en draaiboek staan in Google Drive. Tussentijdse versies staan op Vimeo. En de definitieve versie van de instructiefilm ontvang je via WeTransfer.

👉 Je instructiefilm is ready to publish
Je instructiefilm is ready to publish, want bij de oplevering ontvang je naast de filmbestanden ook een thumbnail, titel, tekst en tags. Die hoef je alleen maar te kopiëren en plakken bij het uploaden. Wil je het publiceren helemaal aan ons overlaten? Doen we voor je.

👉 Je instructiefilm is online goed vindbaar
In de titel van je instructiefilm, maar ook in de beschrijving verwerken we relevante zoektermen. Daarnaast voegen we standaard ondertiteling toe. Hierdoor snapt Google waar je instructiefilmpje over gaat en is ie online goed vindbaar.

Je kunt een instructiefilm laten maken, maar je kunt het ook zelf doen. Lees meer over onze Fideo Academy.

Benieuwd waarmee we je nog meer kunnen helpen? Ontdek al onze expertises.

Instructiefilm laten maken?

Neem contact op en vertel ons meer over je uitdaging