Animatie instructiefilm laten maken

Stel je vraag aan Stefan

Heb je een vraag over animatie? Of behoefte aan advies? Bel of mail met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.
  • Welke video past het beste bij jouw doelstelling?
  • Welke voorbeelden spreken je aan?
  • Wat kost een instructiefilm?
  • Wat is de doorlooptijd?

Een animatie instructiefilm laten maken: welke video past het beste bij jouw doelstelling?

Wil je een animatie instructiefilm laten maken? Welke soort animatie past dan het beste bij jouw doelstelling?

Je wilt iets uitleggen, maar het is niet of nauwelijks te filmen
Een paar dingen zijn behoorlijk lastig om (op een mooie manier) te filmen. Denk bijvoorbeeld aan software. Maar ook aan een dienst of product wat nog niet bestaat. In deze situaties is een 2D of 3D animatie een geschikte oplossing.

Probin (een van onze klanten) heeft een nieuw programma ontwikkeld om sneller orders, pakbonnen en facturen te verwerken. Software laat zich lastig filmen. Daarom heeft Probin een 2D animatie laten maken.

Je wilt iets uitleggen wat je wél kunt filmen, maar de informatie is best complex
Het kan natuurlijk zo zijn dat je het wél kunt filmen, maar dat de informatie behoorlijk complex is. In dat geval kun je ervoor kiezen om de instructie te filmen en aan te vullen met animatie.

Je kunt hiermee twee kanten op:

  1. Je wisselt filmfragmenten af met animatiefragmenten
  2. Je neemt film als uitgangspunt en voegt hier tekst, vormgeving en animatie aan toe

B-Autoclaaf helpt specialisten, zoals tandartsen en tattoo artists, om hun instrumenten te steriliseren. De apparaten van B-Autoclaaf laten zich goed filmen. Toch hebben we animatie toegevoegd om extra duidelijk te maken hoe het werkt. Het gaat immers om de gezondheid van mensen.

Welke voorbeelden spreken je aan? Waar ben je enthousiast over? Da’s waardevol om te delen. Zo ontdekken wij wat je wensen en verwachtingen zijn.

Wat gaat een animatie instructiefilm laten maken kosten?

We hebben animatie instructiefilms gemaakt voor verschillende tarieven, variërend van € 4.000 tot € 7.500 tot boven de € 10.000. Wat de prijs van jouw instructievideo wordt, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Wat wordt de lengte van de video?
  • Wordt het een instructiefilm met alleen maar animatie of een combinatie van film en animatie?
  • Wordt de animatie 2D of 3D?

Wil je precies weten wat het kost? Dat kan! Als je ons vertelt over je doel en doelgroep, dan ontvang je vrijblijvend een offerte met een vaste prijs.

Wat is de doorlooptijd?

Een animatie instructiefilm laten maken neemt ongeveer 4 tot 6 weken in beslag. In deze periode heb je voldoende tijd om feedback te geven of ergens een nachtje over te slapen.

Heb je een spoedopdracht? Geen stress! Met een speciale planning en een nauwe samenwerking is het mogelijk om de doorlooptijd in te korten naar 3 tot 4 weken.

GRATIS STRATEGIESESSIE

Welke video’s adviseren wij jou om te maken? En hoe verspreid je deze video’s om je doel en doelgroep te bereiken? Ontdek het in een gratis strategiesessie met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.