Aftermovie
laten maken

Aftermovie laten maken als ultieme
terugblik op je evenement.

Aftermovie laten maken als ultieme terugblik op je evenement

Stel je vraag aan Stefan

Heb je een vraag? Of behoefte aan advies? Bel of mail met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.

Waarom wil je een aftermovie laten maken?

Je hebt binnenkort een evenement. Je hebt aan alles gedacht om de verwachtingen van bezoekers waar te maken. Wat kun je na afloop doen om ze op een positieve manier te verrassen? Een aftermovie laten maken!

Wat zou je ervan vinden als je over iets beschikt om bezoekers die dag te laten herbeleven? Een ultieme terugblik. Om positieve herinneringen (en kennis en inspiratie) in hun geheugen te griffen?

Iets waar bezoekers zo enthousiast over zijn, dat ze het spontaan delen op social media. Maar ook met collega’s, vrienden en familie.

Iets wat je ook kunt laten zien aan de thuisblijvers. Die zullen denken: shit! Dat ik hier niet bij ben geweest! De volgende keer kom ik zeker.

Enthousiast? Laat ons je helpen met een aftermovie maken. Een film die je meteen na het evenement kunt delen. Maar ook kunt inzetten op social media ter promotie van de volgende editie. Da’s efficiënt en effectief, want hiermee vergroot je je naamsbekendheid en trek je de volgende keer nog meer bezoekers.

Hieronder nog een paar voorbeelden van aftermovies die we hebben gemaakt voor Beyuna en provincie Overijssel:

een luxe, tweedaagse relatiedag
Keniaanse hardlopers op bezoek bij Overijsselse boeren
een hackathon om oplossingen te bedenken voor leegstaande boerderijen

GRATIS STRATEGIESESSIE

Welke video’s adviseren wij jou om te maken? En hoe verspreid je deze video’s om je doel en doelgroep te bereiken? Ontdek het in een gratis strategiesessie met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.

Aftermovie
Bekijk de aftermovie van de 2 Day College van Beyuna.
Aftermovie
Bekijk de aftermovie van de VAB-athon van provincie Overijssel.

Voordelen van aftermovies

Een aftermovie laten maken heeft een paar grote voordelen:

  • Een after movie is een positieve verrassing voor alle bezoekers. Het is de ultieme terugblik en laat ze jouw evenement herbeleven.
  • Een after movie wakkert bij ‘thuisblijvers’ urgentie aan: shit! Hier had ik bij moeten zijn. De volgende keer kom ik zeker.
  • Een after movie is een mooie gelegenheid om partners en sponsoren te bedanken voor een succesvolle samenwerking.
  • Een after movie is een video, en video is de populairste vorm van content om te delen met vrienden en familie.
  • Een after movie heeft een dubbelfunctie en kun je ook inzetten als promotiefilm. Effectief voor je naamsbekendheid én omzet.

Wil je meer weten over de kracht van videomarketing? Bekijk dan eens het jaarlijkse onderzoek van Wyzowl.

Werkwijze waarmee we jouw aftermovie maken

Een aftermovie maken waarmee jij geweldige resultaten bereikt: hoe doen we dat? Hieronder lees je meer over onze werkwijze.

1

1 Aftermovie bedenken

Het maken van een aftermovie begint met een goed en gewaagd idee. Tijdens een creatieve sessie bedenken we samen hoe we je bezoekers positief gaan verrassen. Het beste idee delen we met je in een scenario.

2

2 Aftermovie voorbereiden

De volgende stap is het voorbereiden van de draaidag. We regelen alle spullen, stemmen het draaiboek met je af en laten (als het relevant is) de voice-over inspreken door een stemacteur. Ook bepalen we hoe we aan bezoekers toestemming vragen om hen te filmen (AVG).

3

3 Aftermovie filmen

We beschikken over een grote range aan apparatuur waarmee we het hele evenement kunnen coveren. Luchtopnames maken met een drone? Livestreamen op social media? Kan allemaal. Als je graag een paar interviews met sprekers en bezoekers wilt, nemen wij die voor je af.

4

4 After movie monteren

Wil je op de dag zelf al een after movie? Dat kan met een same day edit. Dan monteren we op locatie of meteen als we thuiskomen. De definitieve versie ontvang je in alle gewenste afmetingen en formaten. Handig, want op deze manier deel je je aftermovie op alle socials in de meest optimale vorm.

5

5 After movie verspreiden

Je ontvangt je aftermovie met ondertiteling, thumbnail, titel, tekst en hashtags. Hierdoor valt je aftermovie niet alleen op, hij is online ook nog eens goed vindbaar (SEO).

Samenwerken?

Interesse om met ons samen te werken? Te gek! Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

Deel je uitdaging

Waarom een aftermovie laten maken door Fideo?

Wij helpen je graag om je bezoekers na afloop positief te verrassen. Maar waarom zou je je aftermovie laten maken door Fideo?

👉 Een doordachte, doelgerichte manier van video’s maken
Wij helpen je om geweldige resultaten te behalen, met video marketing. We zijn dan ook geen videoproductiebedrijf, maar een bureau voor videomarketing. Welk doel jij wilt bereiken, is het uitgangspunt bij alles wat wij voor je doen.

👉 Opvallende, gewaagde, out of the box ideeën
Wij bezitten de creativiteit om samen met jou opvallende, gewaagde en out of the box ideeën te bedenken. Met die ideeën valt je aftermovie op én behaal je je doelen.

👉 Altijd en overal samenwerken via de cloud
We kunnen altijd en overal met elkaar samenwerken, want al onze bestanden staan in de cloud. Documenten staan in Google Drive. De tussentijdse versies van de aftermovie staan op Vimeo. En de definitieve versie ontvang je via WeTransfer.

Mensen zijn 2x zo snel geneigd om een video met vrienden te delen dan alle andere vormen van content
Wyzowl – Video Marketing Statistics 2020

👉 Je aftermovie is online goed vindbaar
We verwerken in de titel van je aftermovie, maar ook in de beschrijving relevante zoektermen. Bovendien voegen we standaard ondertiteling toe. Hierdoor weet Google waar de video over gaat en is ie online goed vindbaar.

👉 Je aftermovie is ready to publish
Je ontvangt je aftermovie met een thumbnail, titel, tekst en tags. Bij het uploaden in bijvoorbeeld YouTube of Vimeo, hoef je die dingen alleen maar te kopiëren en plakken. Wil je het uploaden helemaal aan ons overlaten? Geen probleem, doen we voor je.

Je kunt een aftermovie laten maken, maar je kunt het ook zelf doen. Lees meer over onze Fideo Academy.

Veerle Elings

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen | content & community officer

‘We zijn ontzettend blij met de video’s voor de introductieweek. We hebben heel veel positieve reacties gehad. Van studenten, maar ook van het management en wervingsteams van nieuwe studenten.

Ook waren wij verrast door de hoge betrokkenheid bij de video’s. Want van de 14 klassen en 360 eerstejaars, hebben 280 een filmpje van zichzelf ingestuurd. 

We hebben studenten punten gegeven voor het opnemen van hun video, maar nog meer punten voor het kijken van de instructiefilm over Alluris (studie-informatiesysteem, red.). Dat is een belangrijke, omdat ze goed overweg moeten kunnen met het programma. De klas met de meeste punten heeft een pizza-avondje in het park gewonnen. Dus op een gegeven moment zaten ze daar met 40 pizzadozen in Park Sonsbeek in Arnhem.’

Lees meer

Bas de Niet

H.N. Werkman Stadslyceum

‘We zijn ontzettend blij met de video’s voor de introductieweek. We hebben heel veel positieve reacties gehad. Van studenten, maar ook van het management en wervingsteams van nieuwe studenten.

Ook waren wij verrast door de hoge betrokkenheid bij de video’s. Want van de 14 klassen en 360 eerstejaars, hebben 280 een filmpje van zichzelf ingestuurd. 

We hebben studenten punten gegeven voor het opnemen van hun video, maar nog meer punten voor het kijken van de instructiefilm over Alluris (studie-informatiesysteem, red.). Dat is een belangrijke, omdat ze goed overweg moeten kunnen met het programma. De klas met de meeste punten heeft een pizza-avondje in het park gewonnen. Dus op een gegeven moment zaten ze daar met 40 pizzadozen in Park Sonsbeek in Arnhem.’


Toen Bas de Niet van het Stadslyceum ons belde, was hij erg duidelijk: ‘Wij willen geen docent of teamleider die op camera een standaard praatje houdt. Wij moeten het niet vertellen, de kinderen moeten het vertellen. En vooral laten zien.’

Bas vertelde dat er de afgelopen jaren structureel meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plekken. Met als gevolg dat tientallen leerlingen per jaar worden uitgeloot. ‘Alle 5 video’s en de animatie helpen ons om die positie te behouden. Dat we niet verlegen komen te zitten om kinderen.

Wat ik knap vind aan het hele plan, is dat het goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen. En het roept emotie op. Je eerste jaar in 60 seconden bijvoorbeeld. Nieuwe lessen, nieuwe school, spannend allemaal. Die film is heel erg raak.

Een ouder reageerde: ‘Heel leuk en inspirerend. Ook in vergelijking met andere scholen (zijn ons aan het oriënteren voor de jongste). Heel enthousiasmerend!’

Maar ook onder personeel heeft het iets losgemaakt: ik proef trots. Bij collega’s, bij de directeur. De school wordt zó mooi afgebeeld.

Wij zijn heel tevreden over het resultaat. Het zijn erg aansprekende video’s die er uitspringen vergeleken met andere scholen. Ik verwacht dat we hiermee een voorbeeld zijn. Dat die scholen denken: dit is wel erg flitsend, hier moeten wij ook iets meer aan doen.’

Lees meer

Coniek Meijer

provincie Overijssel | traffic manager media

‘95% van de sollicitanten refereerde in hun sollicitatiebrieven en -gesprekken aan de wervingsvideo.’

Theo Sikkema, collega van Coniek, vult aan: ‘Nagenoeg alle kandidaten gaven tijdens de gesprekken aan door de video een goed beeld van de vacature te hebben gekregen. En dat de video sterk bijdroeg aan hun motivatie om te solliciteren. Mooi! 5 weken na het delen van de video is de vacature vervuld.’

Lees meer

Maike Kroese

Méér Muziek in de Klas | communicatieadviseur

‘Wij wilden graag een video maken van een Groningse basisschool die muziekonderwijs als een rode draad door de lesweek rijgt. En muziekonderwijs, daar kan je veel over vertellen. Maar als je ziet wat muziek met kinderen doet, met leerkrachten, als je het ook hoort natuurlijk in combinatie met beeld, ja, dan komt dat gewoon heel krachtig over. 

We hadden veel te vertellen, en er waren veel mooie verhalen. Dan heb je gewoon iemand nodig die je helpt je darlings te killen

De voorbereiding hebben jullie heel goed aan bijgedragen. Door gesprekken te voeren vooraf, het script te schrijven en te bepalen welke mensen het interessantst waren. 

Het is een hele mooie, gevarieerde video geworden met een aantal leerkrachten aan het woord, de schooldirecteur. Die fantastische man van de groenvoorziening die binnenkwam om piano te spelen, en die zo’n prachtig verhaal had. Het kwam heel mooi samen in de video. Een super uniek verhaal

We gebruiken de video al jarenlang, omdat ‘ie heel goed het plezier van de kinderen laat zien. Het is een super goed voorbeeld, van goede kwaliteit en smaakvol in beeld gebracht door jullie. 

Het is gewoon een mooi product, dus dat laat je graag zien. 

Wij zetten ‘m veel in tijdens online bijeenkomsten en inspiratiesessies, waarin Erik Scherder en wetenschapsjournalist Mark Mieras vertellen over het belang van muziekonderwijs. 

Het is ook peer-to-peer communicatie: een schoolleider die een andere schoolleider vertelt hoe ze het aanpakken, welk effect het heeft op de kinderen. 

Ik denk dat de video van de Borgmanschool vooral heel erg als effect heeft van: dat willen wij eigenlijk ook. Het maakt mensen echt enthousiast.

We zijn nu bijna 4 jaar verder en in Groningen gaat het heel erg goed. Daar hebben ze de pilot aangegrepen om muziekonderwijs flink te verbeteren. In de stad Groningen is echt veel meer muziekonderwijs gekomen. Een hele mooie ontwikkeling.

Wij zijn altijd bezig met maximale impact en hoe we zoveel mogelijk mensen in aanraking kunnen laten komen met het belang van muziekonderwijs, zodat zij er zelf mee aan de slag gaan. Dat betekent dat we mensen moeten verleiden, moeten overtuigen. Voor dat soort dingen is video een heel krachtig middel.’

Lees meer

Eric Peterse

Saturn Petcare | hoofd P&O

‘Ons grote voorbeeld was de werken bij film van Bolletje. Wij hadden het niet verwacht, maar we vinden onze eigen film nóg gaver!’

Na oplevering werden alle video’s gepresenteerd tijdens een kwartaalmeeting, ten overstaan van het personeel. Eric: ‘We hebben van de 5 video’s wel 3 keer flink applaus gehad. Mensen waren super enthousiast.’

Met het maken van de video’s voor employer branding wilden we Saturn Petcare van zijn beste kant laten zien, maar wel gebaseerd op de werkelijkheid. Dat is volgens recruiter Jenny Rorije goed gelukt. ‘Eén iemand zei – na onlangs aangenomen te zijn: de gezelligheid, die informele sfeer uit de film, die proef ik terug op de werkvloer. Da’s natuurlijk supergaaf. Dat je de cultuur probeert te vangen in een film en die in de werkelijkheid ook gevoeld wordt.’

Lees meer

Rosan van der  Tuuk

Roamler | marketing communications specialist

‘Het resultaat is gaaf en van hoge kwaliteit. We zaten onder redelijke tijdsdruk en dan ook nog tijdens corona. Zelfs met de getroffen maatregelen is het een hoogwaardig filmpje geworden dat hopelijk nog jaren mee kan. De feedback binnen ons bedrijf was ook zeer positief. Smaakt naar meer!’

We hebben de video ingezet op onze interne kanalen (onboarding, nieuwsbrieven, pushberichten) om onze nieuwe en reeds bestaande crowd van Klusmannen te activeren en enthousiasmeren. De volgende stap is extern gebruik; adverteren voor nieuwe Klusmannen!

We zagen dat onze Klusmannen actiever werden en dat was mooi, want Centraal Beheer lanceerde een grootschalige campagne voor Klushulp waardoor er meer klus aanvragen voor de Klusmannen binnenkwamen. Onze klussers gingen enthousiast aan het werk, mede dankzij de gezellige beeldvorming van deze video!

De samenwerking met jullie verliep hartstikke soepel. Jullie hebben ons goed begeleid in het creatieve proces en ons er te allen tijde bij betrokken gehouden: van het uitschrijven van het script tot de daadwerkelijke productie. Alles tot in de puntjes verzorgd en willing to take the extra mile.’

Lees meer

Alien Zwart

WDODelta | communicatieadviseur

‘Het resultaat is spectaculair! We maken wel vaker films met behulp van andere bedrijven, maar jullie springen daar ver bovenuit. Niet alleen qua creativiteit, want die was super. Maar ook qua contact. Het voelde voor mij echt alsof we dit samen deden.’

Lees meer

Sandra Siemers

ENGIE | senior adviseur communicatie

‘Mensen hebben gezegd dat de livestream echt goed in elkaar zat. Een mooie mix tussen inhoud, humor en trotse momenten.

Voor ons was het belangrijk dat het programma technisch goed zou verlopen. Niets is zo’n dissatisfier als wanneer je halverwege een stream er uit wordt geknikkerd. Aan onze technische verwachtingen hebben jullie zeker voldaan, zo niet overtroffen.

We houden altijd aan het begin van het jaar een evenement om iedereen te inspireren, motiveren en een trots gevoel op te wekken. Trots op het bedrijf waar ze werken.

Normaal gesproken een live-event. Dat kon dit jaar niet. Een extra uitdaging om het online voor elkaar te krijgen. Met een doelgroep van 500 man die vanuit huis meekijkt.

Hoe houd je hun aandacht 90 minuten vast? Hier hebben we goed over nagedacht en een format ontwikkeld in lijn met De Wereld Draait Door. Een format dat herkenning oproept, maar ook verrassende elementen heeft.

De dynamiek, de interactie met het thuispubliek en het instarten van van tevoren gemaakte video’s, zorgden ervoor dat de kijkers geprikkeld bleven.

Natuurlijk stond er een roze olifant in de kamer: de verkoop van een deel van ENGIE Energie. Een gevoelig onderwerp. Dat hebben we dan ook niet gebagatelliseerd, maar van alle kanten belicht. Zo kreeg het thuispubliek bijvoorbeeld de mogelijkheid om live vragen te stellen.

Om iedereen in beweging te krijgen, hielden we een energieke afsluiter met René Wormhoudt, herstel- en conditietrainer van het Nederlands Elftal. Helga van Leur, de directie, collega’s thuis: iedereen deed mee. Ik heb in tijden niet meer zo gelachen.

Zo’n setting kun je alleen maar creëren als je je geen zorgen hoeft te maken. Als alle randvoorwaarden kloppen, inclusief professioneel geregelde techniek.

Iedereen moest enorm lachen en kon met een trots gevoel de bijeenkomst verlaten. Fijn dat dit allemaal zo gelukt is.’

Lees meer

Erik Karst

Erik Karst Fotografie

‘Niet normaal jongens, mijn kont zit vol met veren… Ik denk dat ik morgen even een bezoekje aan de dokter moet brengen. Met andere woorden: we hebben samen iets fantastisch gemaakt’

Deze veren (complimenten) zijn natuurlijk net zo goed voor jullie. Alles wat ik inhoudelijk terug krijg aan complimenten, naast ‘mooi’, ‘tof’ en ‘gaaf’, is precies wat ik wilde uitdragen. Deze film gaat ongetwijfeld nog mooie dingen brengen. Het was een TOP avontuur om met jullie samen te werken en het eindresultaat is EPIC.’ 🔥👏

Lees meer

Aftermovie laten maken?

Neem contact op en vertel ons meer over jouw evenement