Commercial
laten maken

Maak indruk op het grote publiek
met een commercial.

MAAK INDRUK OP HET GROTE PUBLIEK MET EEN COMMERCIAL

Stel je vraag aan Stefan

Heb je een vraag? Of behoefte aan advies? Bel of mail met onze videostrateeg, Stefan Hollegien. 

Waarom wil je een commercial laten maken?

Wil jij een commercial laten maken? Om bijvoorbeeld je imago te verbeteren, merkbekendheid te verhogen of kennis over te dragen?

Slim! Alleen, hoe creëer je nou een commercial die opvalt? Die je doelgroep kijkt en raakt?

In een wereld waarin het aanbod aan video’s alleen maar toeneemt, is het niet voldoende om een standaard reclamefilmpje te maken.

Geen zorgen, want wij helpen je om je commercial tot een succes te maken. Het begint bij het bedenken van een opvallend en gewaagd idee. Dat laten we werkelijkheid worden tijdens de draaidagen.

Minstens zo belangrijk als een goede creatie, is een goede campagne! Wij helpen je met video advertising om je doelgroep te bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat jij je doel behaalt. Of je nou wil dat mensen (positiever) over je gaan praten, hun gedrag veranderen of klant worden.

Hieronder nog een paar voorbeelden van video’s die we hebben gemaakt voor MarketingOost, hogeschool Windesheim en provincie Overijssel: 

een promotiefilm over de interactieve video van Hogeschool Windesheim
een promotiefilm om ideeën te bedenken voor sporten in de buitenlucht

GRATIS STRATEGIESESSIE

Welke video’s adviseren wij jou om te maken? En hoe verspreid je deze video’s om je doel en doelgroep te bereiken? Ontdek het in een gratis strategiesessie met onze videostrateeg, Stefan Hollegien.

commercial
Bekijk de STER commercial die we hebben gemaakt voor MarketingOost om fietsen in Overijssel te stimuleren.

Wat zijn de voordelen van een commercial laten maken?

Van alle marketing professionals maakt de overgrote meerderheid (85%) gebruik van video als marketingtool. Zo blijkt uit de Video Marketing Statistics 2020 van Wyzowl. Niet voor niets, want volgens 89% van ondervraagden heeft video in het algemeen een goede return on investment (ROI). Wat noemen zij verder als voordelen van video?

  • 80% v/d video marketeers zegt dat video heeft gezorgd voor een hogere omzet
  • 83% v/d video marketeers zegt dat video heeft geholpen om leads te genereren
  • 87% v/d video marketeers zegt dat video voor meer traffic naar hun website heeft gezorgd

Reclamefilm laten maken: stap voor stap uitgelegd

Een reclamefilm maken waarmee jij geweldige resultaten bereikt. Hoe doen we dat? Hieronder lees je er meer over.

1

1 Commercial bedenken

Wat is je doel, wie is je doelgroep en welke kpi’s bepalen het succes van je commercial? Is dat duidelijk, dan starten we de creatieve sessie. Samen bedenken we hoe je gaat opvallen. Geen idee is te gek. De beste ideeën presenteren we aan je in een scenario / storyboard. Als je wilt, overtuigen we jou en je collega’s tijdens een pitchsessie.

2

2 Commercial voorbereiden

Als het idee is bedacht, is het tijd om de commercial voor te bereiden. We regelen mensen, spullen en locaties. Niets laten we aan toeval over. Onze producer houdt je tijdens de voorbereiding op de hoogte. Hij stemt trouwens ook het draaiboek met je af.

3

3 Reclamespot filmen

Hoogtepunt voor ons, maar waarschijnlijk ook voor jou: de draaidag(en). Wij staan met minimaal 4 personen op de set: een regisseur, cameraman, licht- en geluidsman en producer. Jij kunt met de regisseur op een scherm meekijken. Krijg je meteen een goede indruk van de beelden die we maken.

4

4 Reclamespot monteren

De eerste versie bekijken, een spannend moment! Kom langs met collega’s en bekijk de preview op een grote tv met geluidsinstallatie. Liever online kijken? Kan ook! Leveren we de video aan via Vimeo. Hiermee kunnen jij en je collega’s snel en simpel feedback geven.

5

5 Reclamefilm verspreiden

De reclamefilms die wij maken zijn ready to publish. Dat betekent dat je je video aangeleverd krijgt inclusief ondertiteling, thumbnail, titel, tekst en hashtags. Al die dingen zorgen ervoor dat je reclamefilm online opvalt en goed vindbaar is voor zoekmachines (SEO). Het is een kwestie van kopiëren, plakken, uploaden.

6

6 Reclamefilm promoten

Wie wil je bereiken met je reclamefilm? Met video advertising vergroot je de kans dat je die mensen daadwerkelijk bereikt. Afhankelijk van waar je doelgroep zich bevindt, kun je o.a. kiezen voor een tv-reclame, pre-roll op YouTube of video advertentie op social media. Heb je de kennis en vaardigheden niet in huis? Dan kun je video advertising helemaal aan ons overlaten.

7

7 Reclamefilm analyseren

We hebben in de briefing besproken wat het doel is van je commercial, maar ook met welke kpi’s we het succes gaan meten. Nu is het tijd om die cijfers te analyseren. Het is mogelijk om te kijken naar aantal views, vertoningen en kliks. Maar ook naar de gemiddelde kijkduur. Is er verbetering mogelijk? Dan maken wij een aangepaste versie. Op die manier kun je nog betere resultaten behalen.

promotiefilm
Bekijk hier de teaser over de interactieve video van Hogeschool Windesheim.

Samenwerken?

Interesse om met ons samen te werken? Te gek! Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

deel je uitdaging

Waarom een commercial laten maken door Fideo?

Wij hebben zin om samen met jou aan de slag te gaan. Maar waarom zou je je commercial laten maken door Fideo?

👉 Wij werken op een doordachte, doelgerichte manier
Wij helpen je om geweldige resultaten te behalen, met video marketing. We zijn dan ook geen videoproductie bedrijf, maar een video marketing bureau. We houden van ‘mooie, cinematische films’, maar ‘mooi’ is niet ons uitgangspunt. We focussen ons op: wat is jouw doel? En wat moeten wij doen om dat doel te bereiken?

👉 Wij bedenken een opvallend, out of the box idee
Wij bezitten de creativiteit om samen met jou opvallende en out of the box ideeën te bedenken. Met die ideeën valt je commercial op en behaal jij je doel.

80% v/d video marketeers zegt dat video heeft gezorgd voor een hogere omzet
Wyzowl – Video Marketing Statistics 2020

👉 Altijd en overal met elkaar samenwerken
We kunnen altijd en overal met elkaar samenwerken, want al onze bestanden staan in de cloud. Ga naar Google Drive voor het scenario, storyboard en draaiboek. Naar Vimeo voor tussentijdse versies en het geven van feedback. En naar WeTransfer om de definitieve versie in alle afmetingen en formaten te downloaden.

Wil je meer inspiratie opdoen voor je commercial? Bekijk dan eens alle winnaars van de Gouden Loeki sinds 1995.

Als je commercial af is, overweeg dan ook eens om een productfilm te maken. Of een testimonial. Een verhaal van een tevreden klant helpt namelijk enorm om nieuwe klanten te overtuigen.

Commercial laten maken?

Neem contact op en vertel ons meer over je uitdaging 😊