Promotiefilm
laten maken

Promotiefilm laten maken voor een
hogere omzet en naamsbekendheid.

PROMOTIEFILM LATEN MAKEN VOOR EEN HOGERE OMZET EN NAAMSBEKENDHEID

Waarom wil je een promotiefilm laten maken?

Wil jij een promotiefilm laten maken om een hogere omzet en een grotere naamsbekendheid te behalen? Bijvoorbeeld voor een product, dienst of je organisatie in het algemeen?

Je hebt vast wel een idee wat je wilt vertellen, en wat je wilt laten zien. Maar simpelweg usp’s en producteigenschappen oplepelen is niet voldoende. 

Hoe maak je nou een promotiefilm die je doelgroep raakt? Die de kijker zo enthousiast maakt, dat ie over je gaat praten? En voor jou kiest?

Wij helpen je hiermee. Wij bedenken, samen met jou, een gedurfd en gewaagd idee. Want in een wereld waarin het aanbod aan video alleen maar toeneemt, is het niet voldoende om een standaard promotiefilmpje te maken.

Als ie af is, lanceren we je promotiefilm om geweldige resultaten te bereiken. Dat kan organisch, maar ook met video advertising.

MAAK EEN
AFSPRAAK MET ALEXANDAR

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met het maken van een promotiefilm? Maak een afspraak met me of stel een vraag. 

Commercial
Bekijk hier de STER commercial die we hebben gemaakt voor MarketingOost.

Samenwerken?

Interesse om met ons samen te werken? Te gek! Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

Wat zijn de voordelen van een promotiefilmpje?

De meeste marketing professionals (86%) maken gebruik van video marketing als marketing tool, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Wyzowl. Niet zomaar, want een promotiefilm laten maken levert je een hogere omzet en een grotere naamsbekendheid op. Het onderzoek van Wyzowl ondersteunt deze voordelen:

 • 86% v/d video marketeers zegt dat video hen heeft geholpen om leads te genereren
 • 81% v/d video marketeers zegt dat video heeft gezorgd voor een hogere omzet
 • 87% v/d video marketeers zegt dat video, in het algemeen, zorgt voor een goede return on investment (ROI)

Een promotiefilm laten maken heeft meer voordelen, want het vergroot de traffic naar je website en verlengt de tijd dat een bezoeker spendeert op een pagina. Deze zogeheten dwell time is weer goed voor je online vindbaarheid (SEO).

PROMOTIEfilm maken in 5 stappen

1

Promotiefilm bedenken 🧠

De eerste stap bij een promotiefilm maken is het bedenken van een goed, gewaagd en gedurfd idee. Het aanbod aan online video is gigantisch én groeiende. Tijdens een creatieve sessie bedenken we samen hoe jij gaat opvallen. De beste ideeën presenteren we aan je in een scenario.

2

Promotiefilm voorbereiden 💪

De tweede stap bij een promotiefilm maken is de voorbereiding van de draaidagen. We regelen alle spullen, casten acteurs en actrices, stemmen het draaiboek met je af en laten (als we hiervoor kiezen) de voice-over inspreken door een stemacteur.

3

Promotiefilm filmen 🎬

Jij bent natuurlijk van harte welkom op de set! Kun je op het scherm van de regisseur gelijk meekijken wat voor plaatjes we schieten. Met onze grote range aan apparatuur maken we videoproducties van alle niveaus: van low-, mid- tot high-end.

4

Promotiefilm monteren 🧩

De tussentijdse versies van je promotiefilmpje ontvang je via Vimeo. Hiermee kun je snel en simpel online feedback geven. De definitieve versie ontvang je in alle gewenste afmetingen en formaten. Handig, want zo kun je je promotiefilm op iedere social media in de meest optimale vorm aan je doelgroep tonen.

5

Promotiefilm verspreiden 🚀

De promotiefilms die wij maken zijn ready to publish. Dat betekent dat je je video aangeleverd krijgt inclusief ondertiteling, thumbnail, titel, tekst en hashtags. Al die dingen zorgen ervoor dat je reclamefilm online opvalt en goed vindbaar is (SEO). Het enige wat je hoeft te doen is kopiëren, plakken en uploaden. Als je wilt, regelen wij ook het uploaden voor je.

Samenwerken?

Interesse om met ons samen te werken? Te gek! Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen.

Waarom een reclamefilm laten maken door Fideo?

Waarom zou je je reclamefilm laten maken door ons? Wij weten wel waarom 😉

👉 Een doordachte, doelgerichte manier van video’s maken
Wij helpen je om geweldige resultaten te behalen, met video marketing. We zijn dan ook geen videoproductiebedrijf, maar een bureau voor videomarketing. Welk doel jij wilt bereiken, is het uitgangspunt bij alles wat wij voor je doen.

👉 Opvallende, gewaagde, out of the box ideeën
Wij bezitten de creativiteit om samen met jou opvallende, gewaagde en out of the box ideeën te bedenken. Met die ideeën val je op én behaal je je doelen.

👉 Altijd en overal samenwerken via de cloud
We kunnen altijd en overal met elkaar samenwerken, want al onze bestanden staan in de cloud. Het projectplan, scenario en draaiboek staan in Google Drive. De tussentijdse versies staan op Vimeo. En de definitieve versie leveren we aan via WeTransfer.

88% v/d consumenten is na het kijken van een video overtuigd geraakt om een product te kopen of van een dienst gebruik te maken

Wyzowl – Video Marketing Statistics

👉 Je promotievideo is ready to publish
Je ontvangt je promotievideo inclusief een thumbnail, titel, tekst en tags. Je hoeft bij het publiceren weinig anders te doen dan kopiëren, plakken en uploaden. En ook dat kun je aan ons overlaten.

👉 Je promotievideo is online goed vindbaar
We verwerken in de titel en de beschrijving van de video relevante zoektermen. Hierdoor – en omdat we standaard ondertiteling toevoegen – kan Google makkelijk achterhalen waar je video over gaat en is ie online goed vindbaar.

👉 Een groeiende bibliotheek met kennis- en how to video’s
Wil jij je kennis over videoproductie, videostrategie, video advertising en videomarketing vergroten? Bekijk dan onze kennis en how to video’s op YouTube. We maken voortdurend nieuwe video’s om je verder te helpen.

👉 Jouw videomarketing afdeling
Wat zijn je marketing- en communicatiedoelstellingen voor de komende periode? En hoe kan video helpen om die doelen te bereiken? We denken hier graag over mee. Beschouw ons dan ook als je videomarketing afdeling, maar dan buiten de deur.

👉 Je promotiefilm wordt gemaakt tegen een vaste prijs
Wat gaat een promotiefilm maken kosten? Je weet het meteen als je van ons een offerte krijgt. Hierin staat een fixed price. Zo kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan. Wel zo prettig.

Onze klanten over Fideo

‘Dat je met een enthousiast team in zo’n korte tijd iets voor elkaar kunt boksen, vind ik echt heel gaaf om te zien’, aldus Sammy Slot, content creator bij het Rode Kruis. We hebben Sammy en andere klanten als Maike en Erik gevraagd hoe zij kijken naar onze samenwerkingen en de resultaten die we hebben behaald. Hun testimonials lees je hieronder:

Veerle Elings

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen | content & community officer

‘We zijn ontzettend blij met de video’s voor de introductieweek. We hebben heel veel positieve reacties gehad. Van studenten, maar ook van het management en wervingsteams van nieuwe studenten.

Ook waren wij verrast door de hoge betrokkenheid bij de video’s. Want van de 14 klassen en 360 eerstejaars, hebben 280 een filmpje van zichzelf ingestuurd.

We hebben studenten punten gegeven voor het opnemen van hun video, maar nog meer punten voor het kijken van de instructiefilm over Alluris (studie-informatiesysteem, red.). Dat is een belangrijke, omdat ze goed overweg moeten kunnen met het programma. De klas met de meeste punten heeft een pizza-avondje in het park gewonnen. Dus op een gegeven moment zaten ze daar met 40 pizzadozen in Park Sonsbeek in Arnhem.’

Lees meer

Bas de Niet

H.N. Werkman Stadslyceum

‘We zijn ontzettend blij met de video’s voor de introductieweek. We hebben heel veel positieve reacties gehad. Van studenten, maar ook van het management en wervingsteams van nieuwe studenten.

Ook waren wij verrast door de hoge betrokkenheid bij de video’s. Want van de 14 klassen en 360 eerstejaars, hebben 280 een filmpje van zichzelf ingestuurd.

We hebben studenten punten gegeven voor het opnemen van hun video, maar nog meer punten voor het kijken van de instructiefilm over Alluris (studie-informatiesysteem, red.). Dat is een belangrijke, omdat ze goed overweg moeten kunnen met het programma. De klas met de meeste punten heeft een pizza-avondje in het park gewonnen. Dus op een gegeven moment zaten ze daar met 40 pizzadozen in Park Sonsbeek in Arnhem.’

Toen Bas de Niet van het Stadslyceum ons belde, was hij erg duidelijk: ‘Wij willen geen docent of teamleider die op camera een standaard praatje houdt. Wij moeten het niet vertellen, de kinderen moeten het vertellen. En vooral laten zien.’

Bas vertelde dat er de afgelopen jaren structureel meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plekken. Met als gevolg dat tientallen leerlingen per jaar worden uitgeloot. ‘Alle 5 video’s en de animatie helpen ons om die positie te behouden. Dat we niet verlegen komen te zitten om kinderen.

Wat ik knap vind aan het hele plan, is dat het goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen. En het roept emotie op. Je eerste jaar in 60 seconden bijvoorbeeld. Nieuwe lessen, nieuwe school, spannend allemaal. Die film is heel erg raak.

Een ouder reageerde: ‘Heel leuk en inspirerend. Ook in vergelijking met andere scholen (zijn ons aan het oriënteren voor de jongste). Heel enthousiasmerend!’

Maar ook onder personeel heeft het iets losgemaakt: ik proef trots. Bij collega’s, bij de directeur. De school wordt zó mooi afgebeeld.

Wij zijn heel tevreden over het resultaat. Het zijn erg aansprekende video’s die er uitspringen vergeleken met andere scholen. Ik verwacht dat we hiermee een voorbeeld zijn. Dat die scholen denken: dit is wel erg flitsend, hier moeten wij ook iets meer aan doen.’

Lees meer

Coniek Meijer

provincie Overijssel | traffic manager media

‘95% van de sollicitanten refereerde in hun sollicitatiebrieven en -gesprekken aan de wervingsvideo.’

Theo Sikkema, collega van Coniek, vult aan: ‘Nagenoeg alle kandidaten gaven tijdens de gesprekken aan door de video een goed beeld van de vacature te hebben gekregen. En dat de video sterk bijdroeg aan hun motivatie om te solliciteren. Mooi! 5 weken na het delen van de video is de vacature vervuld.’

Lees meer

Maike Kroese

Méér Muziek in de Klas | communicatieadviseur

‘Wij wilden graag een video maken van een Groningse basisschool die muziekonderwijs als een rode draad door de lesweek rijgt. En muziekonderwijs, daar kan je veel over vertellen. Maar als je ziet wat muziek met kinderen doet, met leerkrachten, als je het ook hoort natuurlijk in combinatie met beeld, ja, dan komt dat gewoon heel krachtig over. 

We hadden veel te vertellen, en er waren veel mooie verhalen. Dan heb je gewoon iemand nodig die je helpt je darlings te killen

De voorbereiding hebben jullie heel goed aan bijgedragen. Door gesprekken te voeren vooraf, het script te schrijven en te bepalen welke mensen het interessantst waren. 

Het is een hele mooie, gevarieerde video geworden met een aantal leerkrachten aan het woord, de schooldirecteur. Die fantastische man van de groenvoorziening die binnenkwam om piano te spelen, en die zo’n prachtig verhaal had. Het kwam heel mooi samen in de video. Een super uniek verhaal

We gebruiken de video al jarenlang, omdat ‘ie heel goed het plezier van de kinderen laat zien. Het is een super goed voorbeeld, van goede kwaliteit en smaakvol in beeld gebracht door jullie. 

Het is gewoon een mooi product, dus dat laat je graag zien. 

Wij zetten ‘m veel in tijdens online bijeenkomsten en inspiratiesessies, waarin Erik Scherder en wetenschapsjournalist Mark Mieras vertellen over het belang van muziekonderwijs. 

Het is ook peer-to-peer communicatie: een schoolleider die een andere schoolleider vertelt hoe ze het aanpakken, welk effect het heeft op de kinderen. 

Ik denk dat de video van de Borgmanschool vooral heel erg als effect heeft van: dat willen wij eigenlijk ook. Het maakt mensen echt enthousiast.

We zijn nu bijna 4 jaar verder en in Groningen gaat het heel erg goed. Daar hebben ze de pilot aangegrepen om muziekonderwijs flink te verbeteren. In de stad Groningen is echt veel meer muziekonderwijs gekomen. Een hele mooie ontwikkeling.

Wij zijn altijd bezig met maximale impact en hoe we zoveel mogelijk mensen in aanraking kunnen laten komen met het belang van muziekonderwijs, zodat zij er zelf mee aan de slag gaan. Dat betekent dat we mensen moeten verleiden, moeten overtuigen. Voor dat soort dingen is video een heel krachtig middel.’

Lees meer

Eric Peterse

Saturn Petcare | hoofd P&O

‘Ons grote voorbeeld was de werken bij film van Bolletje. Wij hadden het niet verwacht, maar we vinden onze eigen film nóg gaver!’

Na oplevering werden alle video’s gepresenteerd tijdens een kwartaalmeeting, ten overstaan van het personeel. Eric: ‘We hebben van de 5 video’s wel 3 keer flink applaus gehad. Mensen waren super enthousiast.’

Met het maken van de video’s voor employer branding wilden we Saturn Petcare van zijn beste kant laten zien, maar wel gebaseerd op de werkelijkheid. Dat is volgens recruiter Jenny Rorije goed gelukt. ‘Eén iemand zei – na onlangs aangenomen te zijn: de gezelligheid, die informele sfeer uit de film, die proef ik terug op de werkvloer. Da’s natuurlijk supergaaf. Dat je de cultuur probeert te vangen in een film en die in de werkelijkheid ook gevoeld wordt.’

Lees meer

Rosan van der Tuuk

Roamler | marketing communications specialist

‘Het resultaat is gaaf en van hoge kwaliteit. We zaten onder redelijke tijdsdruk en dan ook nog tijdens corona. Zelfs met de getroffen maatregelen is het een hoogwaardig filmpje geworden dat hopelijk nog jaren mee kan. De feedback binnen ons bedrijf was ook zeer positief. Smaakt naar meer!’

We hebben de video ingezet op onze interne kanalen (onboarding, nieuwsbrieven, pushberichten) om onze nieuwe en reeds bestaande crowd van Klusmannen te activeren en enthousiasmeren. De volgende stap is extern gebruik; adverteren voor nieuwe Klusmannen!

We zagen dat onze Klusmannen actiever werden en dat was mooi, want Centraal Beheer lanceerde een grootschalige campagne voor Klushulp waardoor er meer klus aanvragen voor de Klusmannen binnenkwamen. Onze klussers gingen enthousiast aan het werk, mede dankzij de gezellige beeldvorming van deze video!

De samenwerking met jullie verliep hartstikke soepel. Jullie hebben ons goed begeleid in het creatieve proces en ons er te allen tijde bij betrokken gehouden: van het uitschrijven van het script tot de daadwerkelijke productie. Alles tot in de puntjes verzorgd en willing to take the extra mile.’

Lees meer

Alien Zwart

WDODelta | communicatieadviseur

‘Het resultaat is spectaculair! We maken wel vaker films met behulp van andere bedrijven, maar jullie springen daar ver bovenuit. Niet alleen qua creativiteit, want die was super. Maar ook qua contact. Het voelde voor mij echt alsof we dit samen deden.’

Lees meer

Sandra Siemers

ENGIE | senior adviseur communicatie

‘Mensen hebben gezegd dat de livestream echt goed in elkaar zat. Een mooie mix tussen inhoud, humor en trotse momenten.

Voor ons was het belangrijk dat het programma technisch goed zou verlopen. Niets is zo’n dissatisfier als wanneer je halverwege een stream er uit wordt geknikkerd. Aan onze technische verwachtingen hebben jullie zeker voldaan, zo niet overtroffen.

We houden altijd aan het begin van het jaar een evenement om iedereen te inspireren, motiveren en een trots gevoel op te wekken. Trots op het bedrijf waar ze werken.

Normaal gesproken een live-event. Dat kon dit jaar niet. Een extra uitdaging om het online voor elkaar te krijgen. Met een doelgroep van 500 man die vanuit huis meekijkt.

Hoe houd je hun aandacht 90 minuten vast? Hier hebben we goed over nagedacht en een format ontwikkeld in lijn met De Wereld Draait Door. Een format dat herkenning oproept, maar ook verrassende elementen heeft.

De dynamiek, de interactie met het thuispubliek en het instarten van van tevoren gemaakte video’s, zorgden ervoor dat de kijkers geprikkeld bleven.

Natuurlijk stond er een roze olifant in de kamer: de verkoop van een deel van ENGIE Energie. Een gevoelig onderwerp. Dat hebben we dan ook niet gebagatelliseerd, maar van alle kanten belicht. Zo kreeg het thuispubliek bijvoorbeeld de mogelijkheid om live vragen te stellen.

Om iedereen in beweging te krijgen, hielden we een energieke afsluiter met René Wormhoudt, herstel- en conditietrainer van het Nederlands Elftal. Helga van Leur, de directie, collega’s thuis: iedereen deed mee. Ik heb in tijden niet meer zo gelachen.

Zo’n setting kun je alleen maar creëren als je je geen zorgen hoeft te maken. Als alle randvoorwaarden kloppen, inclusief professioneel geregelde techniek.

Iedereen moest enorm lachen en kon met een trots gevoel de bijeenkomst verlaten. Fijn dat dit allemaal zo gelukt is.’

Lees meer

Erik Karst

Erik Karst Fotografie

‘Niet normaal jongens, mijn kont zit vol met veren… Ik denk dat ik morgen even een bezoekje aan de dokter moet brengen. Met andere woorden: we hebben samen iets fantastisch gemaakt’

Deze veren (complimenten) zijn natuurlijk net zo goed voor jullie. Alles wat ik inhoudelijk terug krijg aan complimenten, naast ‘mooi’, ‘tof’ en ‘gaaf’, is precies wat ik wilde uitdragen. Deze film gaat ongetwijfeld nog mooie dingen brengen. Het was een TOP avontuur om met jullie samen te werken en het eindresultaat is EPIC.’ 🔥👏

Lees meer

Sammy Slot

Rode Kruis | content creator

‘Hoe ga ik van een creatief idee, waarbij we aandacht besteden aan de mentale gezondheid van jongeren, naar een volledig uitgewerkte campagne binnen één week?

Dit was het vraagstuk waar ik jullie voor benaderde. Omdat ik in mijn eentje eerst alles los aan het regelen was (locatie, filmplan, cameraman) werd ik best een beetje nerveus met een naderende deadline. Toen ik dat aangaf bij mijn collega Hugo, raadde hij Fideo aan: ‘Daar zit alles onder één dak’.

Het was zo last minute, dat ik me niet kon voorstellen dat het ging lukken. Maar jullie waren heel flexibel en enthousiast. We konden gelijk snel schakelen en daar was ik super blij mee. Écht een enorme opluchting. 

Na de intake hadden we maar 3 dagen tot de draaidag. Ik had een heel fijn gevoel bij jullie en kon het daardoor goed uit handen geven. In die korte tijd hebben jullie alles geregeld, van een passende locatie tot het maken van het draaiboek. Zo kon ik me focussen op het creatieve proces en het regelen van de attributen. 

Tijdens de draaidag was ik blij verrast met alle spullen die jullie mee hadden. Voldoende verborgen camera’s in het midden van winkelcentrum Hoog Catharijne, om het telefoonhokje goed vast te leggen. En zelfs het geluidseffect voor de telefoon werd geregeld! Vooral de mobiele regiekamer was een aangename verrassing. Zo kon ik op afstand toch goed de gesprekken meekrijgen van de bellers en de Rode Kruis-psycholoog. Ideaal!

Na de draaidag moest in drie dagen de montage staan. Dat jullie zelfs zo flexibel waren dat  jullie de weekenden en avonden doorwerkten, was ontzettend fijn. Volgens mij hebben jullie er alles aan gedaan om de heftige deadline te halen. En dat zie je in het resultaat! De reacties op de video waren allemaal warm en positief. Inmiddels is ‘ie ruim 50.000 keer bekeken!

Kortom, vaak heb je campagnes die maanden en maanden voorbereiding vergen. Dat je met een leuk idee en een enthousiast team om je heen in zo’n korte tijd (een week!) samen iets voor elkaar kunt boksen, vind ik echt heel gaaf om te zien! Zonder het enthousiaste team van Fideo was dat zeker niet gelukt. Het is echt een project waar ik trots op ben!’

Lees meer

Karin Bunink

Prorail | Directiesecretaresse

“Een event organiseren, met zowel live publiek als een thuispubliek. Eén kans om het goed te doen. En daarnaast nog een aftermovie verzorgen. Dat zag ik niet zitten. Daar heb ik de kennis niet voor.

Om die reden heb ik jullie benaderd. Want als je eenmaal live bent, kun je geen kant meer op. En die grote verantwoordelijkheid wilde ik zelf niet hebben. Vanuit eerdere ervaring wist ik al dat ik kan bouwen op jullie professionaliteit en expertise. Het was duidelijk dat jullie wederom begrepen wat voor ons belangrijk is. 

Zo heb ik me de hele voorbereiding geen zorgen hoeven maken. Ik wist voor 100% zeker dat dit goed kwam. Want bij jullie hoefde ik nergens achteraan. Dat gedeelte heb ik volledig uit handen kunnen geven, terwijl ik dit bij de rest van de organisatie absoluut niet kon doen. 

Tijdens het event verliep alles soepel. Toch gaan er altijd dingen net iets anders. En hier speelden jullie goed op in. Zo zouden we geen vragen uit de zaal doen, maar dit veranderde last minute. Nathan pakte direct een ipad om dit in orde te maken en gaf de dagvoorzitter instructies hoe dit werkte. Dit was ontzettend fijn. De jongens zijn zo niet gestresst te krijgen en heel professioneel. En ik kreeg van verschillende partners complimenten over jullie. 

Al met al, was het een geslaagd event. En de aftermovie was prachtig geworden. Deze werd ook erg snel opgeleverd na de livestream. Ik vind het erg sterk hoe jullie met mij mee hebben gedacht, de duidelijke communicatie en het nakomen van de afspraken. Jullie hebben ervoor gezorgd dat ik ook van het event heb kunnen genieten. En nagenieten, met de mooie aftermovie.”

Lees meer

Maaike van den Beld

Provincie Overijssel | communicatieadviseur

‘Veel inwoners van Overijssel weten niet wat we doen, waar we als provincie mee bezig zijn. 

Om ze te informeren gebruiken we communicatiemiddelen, zoals de website, nieuwsbrief en het magazine Jij & Overijssel.

Een paar jaar geleden hebben we filmpjes gemaakt over 6 onderwerpen. Die waren verouderd. We wilden ze vernieuwen, omdat beeld snel voor zich spreekt. Maar ook omdat je met video’s makkelijker de jongere Overijsselaars bereikt. 

In de voorbereiding hebben we heel veel ideeën uitgewisseld. Tijdens brainstorms en in scenario’s. Ik dacht: dit wordt echt prachtig. Dat vertrouwen had ik gelijk al. Jullie waren heel enthousiast, heel nieuwsgierig. Jullie wisten waar jullie mee bezig waren en voelden ons goed aan. Ik kon niet wachten tot het af was. 

De overleggen heb ik als heel prettig ervaren. Over onderwerpen waar jullie geen weet van hadden, stelden jullie je als inwoners op. Keken door hun bril. Erg prettig.

De filmdagen vond ik té leuk om te missen. Niet om jullie te controleren, juist niet. Maar vanuit nieuwsgierigheid. Om te ervaren hoe het er bij jullie aan toeging. Ik heb tijdens de draaidagen met veel plezier vanaf de zijlijn meegekeken. 

Ik heb ervaring met vorige filmpjes. Dat ik soms dacht: o’ nee. Maar van het eindresultaat van deze videoserie kun je zien dat het professioneel is gemaakt. Ik had hier hele hoge verwachtingen van. Daar hebben jullie zeker aan voldaan. 

Toen ik de eerste preview zag, dacht ik: ja, dit is echt wat ik voor ogen had. De juiste muziek, de mooie overgangen, het klopte gewoon. Het gaf mij echt een wauw-effect. Er hoefde maar weinig aan verspijkerd te worden. 

Na het uitzenden van de laatste aflevering hebben we er een enquête achteraan gegooid. De reacties waren heel positief. Inwoners vonden het leuk om te volgen en zien graag meer onderwerpen. Ik hoop dan ook dat we hier een vervolg aan kunnen geven.


Het resultaat van de videoserie is overall goed en verschilt per aflevering. De een heeft een paar honderd views, de ander een paar duizend. De stand voor de complete serie is momenteel 49.034 views, 564 likes, 26 reacties en 176 shares. We gaan de afleveringen de komende jaren opnieuw online delen. Dus de cijfers en het bereik blijven oplopen.’

Lees meer

Renko Ax

Provincie Overijssel | rayoncoördinator

‘Op de vacature voor de rayoncoördinator solliciteerde steeds een andere doelgroep dan we zochten. 

Vrachtwagenchauffeurs bijvoorbeeld, die herkenden hun kwaliteiten in de vacaturetekst:
– communicatief vaardig
– goed met plannen
– en veel affiniteit met verkeer
Alleen het werk van een rayoncoördinator, dat houdt toch een stuk meer in. We vroegen ons af: wat doen we nou verkeerd?

Op papier is gewoon niet goed te vertellen wat het beroep precies inhoudt. Toen hebben we met de communicatieafdeling besloten dat er een video moest komen.

Het proces wat we samen doorliepen was heel open, eerlijk en duidelijk. Jullie vertelden uitgebreid wat het plan was, wat we gingen doen, en of iedereen die betrokken was daar ook in meegenomen was. Het voelde echt als maatwerk. 

Op de draaidag was het alsof jullie mij al langer kenden en andersom ook. Het was gewoon gezellig en ik kreeg van jullie het gevoel: ‘We gaan het doen’.
Niet dat ik heel gespannen was voor de camera, maar dat maakten jullie mij ook niet. ‘Ga maar lekker zitten, daar en daar gaan we het over hebben, zo gaan we het doen. En als het niet goed was, dan deden we het gewoon eens opnieuw.’

Het heeft me verbaasd wat jullie allemaal konden. Jullie komen over als een jong bedrijf, jonge mensen, ambitieus, maar jullie hebben alles wel voor elkaar.

We hebben uiteindelijk een rayoncoördinator aangenomen, die de video erg goed heeft bekeken. Alles wat ik in die video heb gezegd, heeft zij op papier gezet en zo afgewogen of dit bij haar paste. Ze zei: ‘Die video was voor mij de doorslag.’

Naast het bereiken van ons doel was jullie openheid en klantvriendelijkheid boven verwachting. Daar houd ik zelf van, ik vind dat belangrijk. Meedenken, overleggen en oplossingen bieden.’

Lees meer

Joost Wijnberger

De VoorzieningenWijzer | Manager Propositie & Compliance

‘Het is best ingewikkeld om kort uit te leggen wat De VoorzieningenWijzer precies doet. 

Daarnaast zijn we vrij goed in uitgebreid vertellen, maar daar is lang niet altijd ruimte voor.

Dus, hoe vat je het samen? Op een manier dat het mensen aanspreekt? En ze denken: ik wil de rest ook weten. In plaats van: het wordt me te lang, ik haak af.

Het voelde heel logisch om te kiezen voor animatie. Om ons verhaal visueel en aantrekkelijk te maken.   

Wat mij met name opviel, was de vaart waarmee het productieproces verliep. Dat wij bij tussentijdse deadlines weleens dachten: oeh, dan al? Terwijl, als je erop terugkijkt, het heel fijn was dat er lekker veel snelheid in zat. Als je veel tijd neemt, dan ga je schaven, schaven en nog verder schaven. Terwijl dat toch een keer moet stoppen. Door het tempo zakten we niet weg en bleef de energie hoog. 

Ik heb daar een heel goed gevoel aan overgehouden. Dat zat ‘m ook in het hele prettige contact. Redelijk no-nonsense, meedenkend, met verstand van zaken. Jullie bewogen met ons mee, maar niet eindeloos, wat ook weer de vaart erin hield. Het is knap dat jullie het voor elkaar kregen dat wij iedere keer met zin een overleg ingingen. Dat wij dachten: o’, leuk! Weer een overleg met Fideo over onze animaties. Dat is iets heel simpels, maar uiteindelijk wel een belangrijk ingrediënt voor een mooi resultaat.

Het eindresultaat ben ik heel blij mee. Het past heel goed bij wat we willen uitstralen met De VoorzieningenWijzer: toegankelijk, vriendelijk en menselijk. Dat komt terug in de sfeer van de animatie, de toon en allemaal elementjes en beweginkjes. 

Onze projectmanagers gebruiken de animatie onder andere om De VoorzieningenWijzer te introduceren bij nieuwe gemeenten. Zij geven aan: het is nu zoveel duidelijker in zoveel minder tijd. Waar we vroeger een powerpoint van 10-15 slides gebruikten en 20 minuten aan het praten waren – met gemak, laten we nu de animatie zien. Hierdoor komen we makkelijk en snel in 2,5 minuut tot de kern van ons verhaal. 

Door de animatie ook online te gebruiken, hebben we het bereik van onze kernboodschap sterk vergroot. Dat lukt op geen enkele manier zo goed als met deze animatie.’

Lees meer

Laura Steman

Technologie voor Warme Zorg/Zorggroep Solis | regionaal projectleider zorgtechnologie

‘Als je in één week 23 webinars gaat uitzenden – die voor heel Nederland beschikbaar zijn – dan moet het er professioneel uitzien. 

Voor ons een hele uitdaging, omdat dit de eerste keer was dat we zoveel zouden uitzenden. 

Om erachter te komen welke webinar tool het beste bij ons paste, stelden jullie de juiste vragen, zoals: 

– Hoeveel kijkers verwachten jullie? 
– Moeten zij de webinars ook terug kunnen kijken? 
– En willen jullie gebruikmaken van een extra camera?

Hiermee brachten jullie aspecten naar voren waar we zelf nog niet over na hadden gedacht. 

Daarnaast hebben jullie een promotiefilm gemaakt. Met als doel: zoveel mogelijk aanmeldingen voor de webinars. Ik zei tegen Stefan: ‘Ik wil graag een film waar ik kippenvel van krijg.’ Alhoewel het lastig was, omdat we wegens corona niet overal mochten filmen, hebben jullie het maximale eruit gehaald.  En de kippenvel, die hebben we gekregen. Ik ben heel tevreden over de film. 

In de week van de webinars wilden we geen gedoe met slechte wifi en niet-werkend apparatuur. Daarom huurden we de hele week jullie volledig ingerichte webinar studio. Hierdoor konden wij ons 100% focussen op de inhoud. En dat zorgde bij mij en alle sprekers voor veel rust. 

Ook fijn dat jullie team op stand-by stond. Toen ik op een gegeven moment moest presenteren en het publiek niet meer zag, was Nathan er meteen bij om het op te lossen. Ik kreeg het er helemaal warm van en dacht: ‘Ik ben blij dat ik het niet alleen heb gedaan. Maar goed dat ik hier ben!’

Al met al was het echt een speciaal event, doordat we 5 dagen bij jullie op locatie waren. Ik kon me volledig focussen op de inhoud en hoefde me geen zorgen te maken. Zo was het voor mij en mijn collega’s ook echt een uitstapje.’

Lees meer

Henriët Arends

Sallandse Praktijkleerroute | projectleider

‘Een promotievideo maken, dat wilden we maar wat graag. Maar jeetje, wat een drempel. Want waar begin je? 

Uiteindelijk was het mijn collega Suzanne die via haar netwerk Stefan kende. 

Vanaf het eerste gesprek merkte ik al dat Fideo de juiste samenstelling van mensen in huis heeft. Een vooruitstrevend team dat werkt met duidelijke afspraken en heldere communicatie. Ik kreeg echt het gevoel: dit gaan we samen doen.

Toch dacht ik bij mijzelf: als het team het maar in de vingers krijgt, als ze maar snappen wat we aan het doen zijn. 

Dat heeft Fideo bewezen. Van begin tot eind was het hele proces echt op ons gericht. In het begin werd er veel gevraagd en doorgevraagd tot het helder was wat wij doen en over wilden overbrengen. Dat alles gebeurde op een hele persoonlijke manier. Fideo heeft zich ondergedompeld in onze wereld en is van daaruit gaan filmen. 

Op de draaidagen was het team haast onzichtbaar, en dat op een goede manier. Cliënten hadden geen last van de cameramannen, en studenten waren erg op hun gemak. Zo is er een heel natuurlijk beeld ontstaan. 

Uiteindelijk is het een prachtig eindresultaat geworden. Alle componenten van de leerroute zitten erin. 

Als ik deze video kijk en studenten zo hoor vertellen, dan is het precies geworden zoals wij voor ogen hadden. Hier zijn wij ontzettend trots op!

Lees meer

Esme Salomons

Careyn | projectleider leren en ontwikkelen

‘Hoe organiseer je een livestream als dit niet je expertisegebied is? Hoe pak je het aan zonder dat het een tijdrovend proces wordt? 

De technische kant van onze stream moest perfect verlopen. Het liefst zonder dat ik me daar in hoefde te verdiepen. Of verantwoordelijkheid in hoefde te nemen.  

Via via kwam ik bij Fideo terecht. Wellicht niet heel logisch, omdat wij in Utrecht zitten en Fideo in Zwolle. Maar de kennis en persoonlijke benadering zorgden bij mij voor vertrouwen vanaf het allereerste contact. 

Het probleem ging meteen van heel groot naar heel klein. Er werden goede vragen gesteld, er werd met ons meegedacht. Hierdoor verdwenen mijn zorgen – ik kon het echt loslaten. Waarna ik mij kon focussen op de inhoud. 

Ook tijdens de productiedag – toen er even wat dingen anders liepen – stond het team er. Fideo zag tijdig dat er iets anders verliep, heeft mij ter plekke geïnformeerd en is het direct gaan oplossen. Snel daarna kreeg ik de terugkoppeling: Esme, het is geregeld. Voor mij een opluchting en bevestiging dat dit de juiste partij voor ons was.

De livestream verliep vlekkeloos. 


Er waren uiteindelijk 100 van de 150 genodigden aanwezig. Als we een fysiek evenement hadden gehad, dan zouden ook niet alle 150 aanwezig zijn, omdat mensen altijd zitten met hun planning en andere prioriteiten.

Al met al vind ik het team van Fideo heel prettig – er was op persoonlijk vlak echt een klik. Ik heb er geen omkijken naar gehad en Fideo heeft mij ontzorgd op een gebied waar ik geen kennis van heb. 

Dit was voor mij een heel geslaagd evenement én een geslaagde samenwerking!’

Lees meer

Judith Supèr

Volandis | adviseur marketing en communicatie

‘We organiseren elk jaar de Deskundigendag. Vorig jaar voor het eerst helemaal online vanwege coronamaatregelen. Toen zijn er wat dingen fout gegaan

Er werd afgeteld, we gingen live, maar na 3 seconden waren we niet meer live. Ook beeld en geluid werden door elkaar gehaald. Zat je naar kennissessie 1 te kijken, maar hoorde je het geluid van kennissessie 2. 

Dit jaar hebben we een andere partij gezocht. 

Wij hebben net hiervoor, net voor de Deskundigendag, met jullie onze corporate video opgenomen. Dat was leuk samenwerken. Beviel ons goed. Dus dachten we: waarom niet met jullie?

De livestreams hoefden niet zo heel erg groots. Als mensen maar gewoon vanuit huis konden meekijken. Want eigenlijk wilden we iedereen naar het Bouw & Infra Park hebben. Tot de maatregelen weer werden aangescherpt. Uiteindelijk hebben we besloten de gehele Deskundigendag online aan te bieden.  

Hoe snel jullie geschakeld hebben en bijgestuurd hebben om een mooie setting te creëren: echt super, hoor. Sprekers stonden op een podium achter een mooie desk. Goed gedaan ook met de verlichting, helemaal in ‘Volandis’ blauw, onze huisstijlkleur. 

Jullie jongens waren de dag ervoor al vroeg aan het opbouwen. Volgens mij hadden ze er al een paar uur opzitten, toen het congrescentrum zei: ‘In deze zaal kunnen jullie niet opbouwen, deze is bezet.’ Toen moesten ze alles weer afbreken. Ze hebben hun spullen gepakt, zijn met goede moed ergens anders gaan opbouwen en tot 3.00 uur ‘s nachts bezig geweest. Echt petje af, hoor. De volgende ochtend om 7.00 uur waren ze er weer. En het zag er echt supertof uit. Ze hebben niets minder geleverd dan we hadden afgesproken, ondanks dat ze zo weinig tijd hadden. 

Hoe jullie die set uiteindelijk hebben gecreëerd, ja, dat was zeker boven mijn verwachting. Niks was te gek. Het kon allemaal en er werd altijd met mij meegedacht. Jullie namen tafels mee, statafels, lampen, planten werden overal vandaan gehaald. Wat daar allemaal lag in die zaal, echt indrukwekkend.

Sprekers zeiden: ‘Erg fijn, je hebt een beeldscherm waar je je eigen presentatie op ziet en een beeldscherm waar je vragen op ziet binnenkomen. Super geregeld.’ 

Het was ons doel om 200 bezoekers naar het Bouw & Infra Park te krijgen. 182 hebben uiteindelijk de livestreams bekeken. Dat had ik niet verwacht. Ik dacht dat we kijkers  zouden verliezen.

We hebben veel positieve berichten gehad van kijkers thuis. Het was een lange dag (7 uur 7 minuten, red.), zeker voor online, maar toch was het leuk om te volgen. Je werd goed bij de les gehouden. En de chat, daar werd goed gebruik van gemaakt. Leuk dat ze vanuit huis interactie met ons hadden.’

Lees meer

Inge Mateboer

Slokker Vastgoed | secretaresse

‘Hoe gaan we een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners organiseren? Wat kan wel en wat niet? Voor ons was de keuze snel gemaakt: we gaan livestreamen. En dat in de eigen studio van Fideo.

Het hele proces hebben we als heel prettig ervaren. In de voorbereiding werden we uitgenodigd om de studio te bekijken en namen we alles door. Zo wisten we precies waar we aan toe waren. Daarin heeft Fideo ons echt ontzorgd. 

Op de dag zelf stond alles klaar. Wij waren even van tevoren aanwezig voor een doorloop met de crew en sprekers. Fideo praatte ons door het programma heen en stelde de sprekers echt op hun gemak. Zo wisten zij precies wat er van hen werd verwacht, hoe het werkte met de camera’s.  

Daarnaast wist Nathan de situatie met humor goed te relativeren. Wat grapjes tussendoor en ik zag mijn collega’s gewoon ontspannen. 

Daarna dacht ik echt: dit komt goed, nu hoeven wij alleen nog te shinen.

De livestream zelf verliep vlekkeloos. Het was ook zo professioneel. 

We hadden echt het idee van: zitten we hier in Studio 21 ofzo? Hier hebben we dan ook veel positieve reacties op gekregen. 

Uiteindelijk is ons doel met de livestream behaald. Namelijk de bewoners zo goed mogelijk informeren en ze de mogelijkheid bieden om vragen te stellen. Vanuit ons alleen maar lof voor Fideo. Wij raden echt een ieder aan om met ze te gaan samenwerken!’

Lees meer

Dorien van Remmen

Van Remmen UV Technology | office manager

‘Wij zochten een oplossing om technische dingen op een leuke, eenvoudige manier uit te leggen. Bijvoorbeeld hoe je een UV-lamp vervangt. Of hoe je een kwartsbuis schoonmaakt. 

We wilden al langere tijd fimpjes inzetten, maar hadden geen idee waar we moesten beginnen. Met de Fideo Academy hebben we een start gemaakt en het hele team enthousiast gekregen. 

Stefan stak de trainingsdag leuk in en maakte het laagdrempelig. Aan het begin kregen we uitleg over de theorie en aanpak, daarna konden we gelijk aan de slag. 

Wij deden met 5 collega’s mee en splitsten ons op in 2 groepen. Een groep maakte een video over kennisdeling. Zij hoefden na de training alleen nog maar de puntjes op de ‘i’ te zetten. De andere groep werkte aan een instructievideo. Deze was aan het eind van de dag ook echt klaar. Dat was voor ons super cool. Dat we een video hadden om meteen te kunnen gebruiken. 

Het meest blije moment was wel dat iedereen na afloop dacht: wij kunnen dit! We weten nu hoe we moeten filmen en beeldmateriaal moeten editen om iets leuks te maken. 

Daarnaast krijgen wij hele goede reacties op de video’s. 

Onze partners geven aan dat ze het heel prettig vinden om even een video van 1 minuut te zien om vervolgens precies te weten hoe iets werkt. Er wordt nu zelfs naar video’s gevraagd als ze graag iets willen weten.’

Lees meer

Nienke Groenewoud

Centraal Beheer | senior communicatieadviseur

‘Als we even teruggaan naar 16 maart 2020: het moment waarop iedereen van de een op de andere dag thuis moest werken.

Nou waren wij bij Achmea best gewend om thuis te werken. Dus dat ging gewoon hartstikke goed.

Maar wij merkten meteen dat de waarde van interne communicatie veranderde. Driekwart van onze communicatiekanalen viel weg en wij waren uitsluitend aangewezen op de digitale kanalen.

Tel daar een directie en management bij op die de behoefte hadden om in verbinding te blijven met alle medewerkers. Wat ga je dan doen? Dan ga je experimenteren en manieren bedenken om die verbinding met deze doelgroep tot stand te brengen.

We organiseerden talloze digitale events, bedachten leuke activaties rondom campagnes, verstuurden nieuwsbrieven en uiteindelijk zijn we dus zelf videocontent gaan maken.

We werkten natuurlijk al met jullie samen.

Als je continu een bureau moet inschakelen, dan zijn daar ook steeds kosten mee gemoeid. Dat betekent dat je een bewuste keuze maakt om wel of geen video te maken. Toen kwam Stefan met het idee van de Fideo Academy.

Samen met een collega heb ik een trainingsdag met Stefan gehad. En echt goede inzichten opgedaan. Zelf heb ik geleerd hoe je een communicatieboodschap goed overbrengt in een goed script, hoe pak je de kijker, hoe ga je met de verhaallijn om. Mijn collega vond daarnaast ook de technische kant heel interessant. Die vond het heel leuk om te leren monteren.

Tijdens de lunch op de trainingsdag hebben we een leuk format bedacht: we kunnen nu niet werken op kantoor, misschien moeten we kijken of we er vakantie kunnen vieren.

Met de inzichten uit de Academy hebben wij een serietje geschreven. Korte afleveringetjes waarin we ons kantoor gingen testen op: is het geschikt om hier te kamperen? We hebben een tent neergezet, mijn collega speelde de hoofdrol. Hij testte de sanitaire voorzieningen, de catering, het entertainment, noem het maar. De 5 afleveringen hebben we gedurende de zomer geplugd. Mensen vonden het hilarisch!

We hebben meerdere series gemaakt. Ook een waarbij we samen met onze directeur thuis langsgingen bij alle managers. Hier hebben wij gesprekken tussen hen opgenomen; in totaal 8 video’s die we zelf hebben gemonteerd. Een leuke manier om te laten zien hoe het met iedereen gaat.

Het is fijn dat we de kennis nu in huis hebben. Ik verzorg ook een wekelijkse nieuwsbrief waarvoor collega’s zelf video’s opnemen. Ik kan nu ff snel monteren of iets eruit knippen, net ff iets toevoegen. Dat is gewoon super handig.

Ik vind de Fideo Academy een leuk product, ik zou het zeker aanbevelen. Met name nu veel mensen thuiswerken en je ze toch wilt binden en boeien. Je pakt mensen beter in een korte video dan wanneer ze in een nieuwsbrief een lap tekst moeten gaan lezen.’

Lees meer

Klaas Boersma

Vonc communicatie | communicatieadviseur

“Wij helpen onze klanten met hun communicatie. Voor het organiseren van een webinar en livestream hadden we technische expertise nodig. Na een zoektocht in omgeving Zwolle zijn we bij jullie terecht gekomen. 

Vanaf het eerste gesprek was er meteen een klik en was het contact heel prettig. In het begin waren er meetings waarin jullie echt de juiste vragen wisten te stellen. Hierdoor werden de verwachtingen en onze wensen duidelijk.. Daarna gingen we over op praktische zaken zoals een projectplan en een helder draaiboek. Die duidelijke afstemming in het begin voorkomt misverstanden. 

Daarnaast hebben jullie een fijn team om mee te werken en denken jullie continu met ons mee. De flexibiliteit voor ons was heel prettig. Of jullie nu werken in jullie eigen studio of op locatie: alles kan en wordt heel professioneel gedaan. Na de eerste samenwerking merkte ik het meteen: er wordt door jullie kwaliteit geleverd. 

Dit maakt dat ik jullie op pad sturen en er vervolgens geen omkijken meer naar heb. Ik weet gewoon dat het goed komt. Zo lekker zorgeloos.”

Lees meer

Wanneer zijn wij een match?

✅ Je bent een marketing-, communicatie- of HR-professional
✅ Je werkt bij een betekenisvolle organisatie (corporate, MKB+, overheid, onderwijs, non profit)
✅ Je gelooft in de kracht van video en videomarketing
✅ Je hebt naast budget ook de tijd om samen aan jouw video’s te werken
✅ Je hebt de guts om het anders te doen dan de rest van jouw markt

Het maakt niet uit of je:

😊 Je 1e of 100e video laat maken
😄 Ervaring hebt met videomarketing of niet
🙂 Bij ons om de hoek zit of op 2 uur rijden

Ons niet bellen als je:

❌ Bij 5 partijen offertes opvraagt en uit bent op de goedkoopste deal. Wij zijn geen kiloknaller
❌ Graag op safe speelt en binnen de lijntjes kleurt

PROMOTIEFILM LATEN MAKEN?

NEEM CONTACT OP en vertel ons meer over je uitdaging

Veelgestelde vragen

 • We hebben sinds 2012 honderden promotiefilms gemaakt. Als we kijken naar de belangrijkste redenen om dit te doen, dan is dit de volgende top 3:

  1 – een nieuw product/dienst lanceren
  2 – hogere naamsbekendheid van een product/dienst
  3 – meer verkopen van een product/dienst
 • We hebben promotiefilms gemaakt voor € 2.500, 5.000, maar ook voor meer dan € 20.000. De prijs van een promotiefilm is afhankelijk van meerdere factoren.
 • Als het moet, kunnen we heel snel. De kortst mogelijke doorlooptijd is ongeveer een week. Maar dat doen we alleen als het echt moet, want het creatieve proces is erbij gebaat als we onze ideeën in de week kunnen leggen. Gemiddeld is de doorlooptijd zo’n 5-6 weken.