Promotiefilm laten maken

Je organiseert een evenement. Lanceert een nieuw product. Of wilt mensen aan je binden met een authentiek verhaal. Voor al deze doelen is een promotiefilm heel geschikt.

Wat is een promotiefilm?

Een promotiefilm lijkt een beetje op een reclamefilm. Je probeert óf je naamsbekendheid te vergroten of meer te verkopen.

Maar een promotiefilm is geen commercial. Een promofilm duurt vaak iets langer. Is vaak ook iets subtieler.

Kijkend naar onze producties kiezen we vaak om een verhaal te vertellen. Met een reden, want niets is zo overtuigend als een goed verhaal. Daarnaast, verhalen worden makkelijk onthouden en doorverteld.

Wat vertel je in een promotiefilm?

Met een promotiefilm kun je dus het verhaal achter je bedrijf/product/dienst vertellen. We beginnen vaak bij de huidige situatie. Wat is er aan de hand? Wat wil je veranderen? Waarom wil je iets aan deze situatie doen? Vanuit daar vertel je over je oplossing. Met een sterk verhaal raak je je potentiële klanten en overtuig je ze.

Het verhaal wordt versterkt met het gebruik van cinematografische filmbeelden en goede muziek. Hiermee spelen we in op het gevoel en de emotie van je kijkers.

bedrijfsfilm-laten-maken

Wat zijn de voordelen van een promotiefilm?

  • een promotiefilm creëert een unieke beleving
  • een promotiefilm vergroot je naamsbekendheid
  • een promotiefilm zet klanten aan tot actie
  • een promotiefilm met een goed verhaal wordt goed onthouden (veel beter dan tekst)

Veelgestelde vragen

Wat kost een promotiefilm?

Dat hangt sterk af van de lengte van de film, de stijlkeuzes en nog vele andere factoren. Wel werken we met een vaste vooraf afgesproken prijs.

Wanneer je een offerte aanvraagt, sturen we eerst een briefing. Op die manier kunnen we duidelijk communiceren over je wensen en bepalen hoe we deze gaan vertalen naar een film.

Hoe lang duurt een goede promotiefilm?

De ligt aan het doel waarvoor je de film gaat gebruiken. Een internet gebruiker focust zich voor ongeveer 60-90 seconden, terwijl dat bij een tv-commercial vaak 30 seconden is. Het doel, medium en de plek waar je klant de film ziet heeft allemaal invloed op de ideale lengte.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd om een promotiefilm te maken?

Het kan héél snel, het kan ook iets langer duren: afhankelijk van de lengte en de filmstijl waarvoor gekozen is. Gemiddeld duurt het 4-8 weken om een film te laten maken.

Wat hebben wij nodig om een offerte te sturen voor een promotiefilm?

We willen wat meer weten over jouw bedrijf, bijvoorbeeld je visie en de organisatie. Ook vragen we je doormiddel van een briefing welke boodschap je wil overbrengen met de film, voor wie en via welk medium of communicatiekanaal. Op basis van al deze gegevens sturen wij je een fixed-price offerte toe.

Werkwijze

Brainstorm
Scenario
Filmen
Monteren
Première
Kijkcijferhit
We bespreken wat jullie willen bereiken (de briefing) en hoe we jullie boodschap/belofte in beeld gaan brengen (het scenario).
Een preview van de film, maar dan op papier. Het scenario beschrijft wat er te zien en te horen is.
Onze totale crew telt 5-10 mensen, zoals een regisseur, cameraman, camera-assistent, geluidsman, runner en een visagist. Maar in de praktijk komen we vaak met 2-3 personen. Tijdens de draaidag gebruiken we nieuwe, innovatieve apparatuur, zoals een 4K-camera, gemotoriseerde slider, gemotoriseerde stabilizer, professionele belichting en een hoverboard.
De montage is een reusachtige puzzel. Beeld, geluid, muziek, vormgeving: het komt allemaal bij elkaar. Met hulpprogramma’s als color correction en sounddesign halen we het maximaal haalbare uit beeld en geluid.
De première is het hoogtepunt van het filmproject. Wandel over de rode loper (die hebben we echt) naar ons theater en bekijk de eerste vertoning van je film op een 4K-televisie (165 cm) met een professionele geluidsinstallatie. Alsof je in de bioscoop zit.
Het hebben van een professionele, overtuigende film is één. Maar hoe zet je je film op een effectieve manier in? Wij helpen je met het uploaden op social media en kunnen een campagne lanceren om de kijkcijfers te boosten.