Een hele introductieweek in één dag opgenomen

Via video’s je school, klasgenoten en docenten alvast leren kennen
Tour around the campus
Carla Perroni geeft nieuwe studenten een rondleiding over de campus in Arnhem.
Get to know your classmates
Van de 360 nieuwe studenten hebben 280 een video opgenomen. Wij hebben hier een compilatie van gemaakt.

Het einde van de schoolvakantie betekent het begin van het nieuwe schooljaar. Spannend als eerstejaarsstudent. Nog spannender als je nieuwe school zich in het buitenland bevindt.

De uitdaging

International School of Business (ISB) biedt onderwijs aan 1.500 studenten van 60 nationaliteiten. Als iedere hogeschool houdt ISB een introductieweek voor nieuwe studenten. Maar door COVID-19 verloopt de introductie dit jaar net even anders.

Hoe kunnen we een digitale introductieweek organiseren en optimaal gebruikmaken van online video? Die vraag dropte ISB bij ons.

De oplossing

We hebben samen met ISB 4 video concepten bedacht:

  1. Tour around the campus
  2. Get to know your classmates
  3. Get to know your teachers
  4. Get to know Alluris

Tour around the campus
Waar kom je straks terecht? Hoe ziet je nieuwe school er uit? In een video van 1 minuut neemt Carla Perroni haar nieuwe medestudenten mee over de campus in Arnhem.

Get to know your classmates
Wie zijn mijn nieuwe klasgenoten? Misschien wel de spannendste vraag voor een eerstejaarsstudent. Van alle 360 nieuwe studenten hebben 280 een video opgenomen. Hier hebben wij een compilatie van gemaakt.

Get to know your teachers
In deze video leren studenten hun docenten alvast iets beter kennen.
Get to know Alluris
Een instructiefilm over Alluris: een programma waar studenten tijdens hun studie veel mee werken.

Get to know your teachers
‘Je hebt bij Google gewerkt, maar ook bij Schiphol. Waarom ben je in vredesnaam voor de klas gaan staan?’ In deze video leren studenten hun docenten alvast kennen. En krijgen ze antwoord op vragen als ‘wat zou je zingen in een karaokebar’ en ‘wat is het meest memorabele wat een student ooit tegen je heeft gezegd’.

Get to know Alluris
Alluris is een online programma waar alle studenten mee werken. Bijvoorbeeld om hun cijfers te checken of zich in te schrijven voor een toets. Om het programma te leren kennen hebben we samen met docent Yvette Hartink een instructiefilm opgenomen.

Het resultaat

‘We zijn er ontzettend blij mee’, zegt Veerle Elings, onze opdrachtgever. ‘We hebben heel veel positieve reacties gehad. Van studenten, maar ook van het management en wervingsteams van nieuwe studenten.’

‘We hebben studenten punten gegeven voor het opnemen van hun video, maar nog meer punten voor het kijken van de instructiefilm over Alluris.’
Veerle Elings, content & community officer

Wij waren verrast door de hoge betrokkenheid bij de video’s. Want van de 14 klassen en 360 nieuwe studenten hebben 280 een video van zichzelf ingestuurd. Volgens Veerle is dit te verklaren door een beloningssysteem. ‘We hebben studenten punten gegeven voor het opnemen van hun video, maar nog meer punten voor het kijken van de instructiefilm over Alluris. Dat is een belangrijke, omdat ze goed overweg moeten kunnen met het programma. De klas met de meeste punten heeft een pizza-avondje in het park gewonnen. Dus op een gegeven moment zaten ze daar met 40 pizzadozen in Park Sonsbeek, op veilige afstand uiteraard.’

Wat wil jij online organiseren?

NEEM CONTACT OP en laat je inspireren over de mogelijkheden van online video