Hoe we met animaties boeren helpen om hun klimaatproblemen op te lossen

Brooswater
In 30 seconden een kraakheldere boodschap overbrengen
Animatiefilm
Erfafspoeling
Animatiefilm
Zoetwater
Animatiefilm
Gewasbeschermingsmiddelen

Door klimaatverandering staat de landbouwsector voor enorme uitdagingen, vooral op het gebied van water en bodem. Daarom heeft waterschap HHNK een digitaal platform gelanceerd speciaal voor boeren: het landbouwportaal. Hier worden agrariërs op een laagdrempelige manier geholpen met hun vragen én aangespoord om maatregelen te nemen.

De uitdaging

Er zijn drie klimaatproblemen in de sector. Veehouders moeten inzicht krijgen in die problemen, maar vooral in de maatregelen die daar bij horen. En hoe kan dit nou beter dan met animatiefilms? Aan ons daarom de vraag om animaties te maken met praktische tips en oplossingen over de situatie van de boer.

In het portaal komen ook een aantal interactieve isometrics voor. Dit zijn overzichtelijke grondtekeningen waarop een boer kan zien op welke punten hij zijn eigen boerderij kan verbeteren. Echt maatwerk dus. Ook deze isometrics zijn onderdeel van de opdracht.

Het resultaat

Brooswater is erg blij met het resultaat, evenals de andere makers van het platform.

‘Een grote hoeveelheid informatie hebben jullie teruggebracht tot de kern. Die boodschap is vertaald in beeld zonder dat jullie in het onderwerp zaten. Dat vergt creativiteit en inlevingsvermogen, en getuigt van vakmanschap.’
Jan Broos, Brooswater

Welk probleem wil jij oplossen?

Neem contact op en we denken met je mee